Football Talk

Πεπ Γκουαρδιόλα - Ντιέγκο Σιμεόνε: Δύο «σύμβολα» συγκρούονται ξανά (video)

Πεπ Γκουαρδιόλα - Ντιέγκο Σιμεόνε: Δύο «σύμβολα» συγκρούονται ξανά (video)

Μάντσεστερ Σίτι και Ατλέτικο Μαδρίτης θα αναμετρηθούν στα προημιτελικά του Champions League και η επικείμενη μάχη ανάμεσα σε Πεπ Γκουαρδιόλα και Ντιέγκο Σιμεόνε προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον για όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο.

Πρόκειται για δύο προπονητές με τελείως διαφορετικό στυλ που όμως έχουν αρκετά κοινά στοιχεία στην πορεία τους και το πιο σημαντικό: Έγιναν «σύμβολο»  στις ομάδες που διέπρεψαν (Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης), είτε ως παίκτες είτε ως προπονητές. Η κληρωτίδα τα έφερε έτσι ώστε οι δύο τεχνικοί θα αναμετρηθούν μόλις για 4η φορά στην προπονητική τους καριέρα. Σαν ποδοσφαιριστές ωστόσο έχουν ακονίσει τα ξίφη τους αρκετές φορές στο παρελθόν.

Μπάγερν - Ατλέτικο Μαδρίτης 2-1 ( 2ος ημιτελικός Champions League 2015/16)

Η τελευταία αναμέτρηση μεταξύ των δύο προπονητών έλαβε χώρα στις 3 Μαΐου 2016 στην  «Allianz Arena» του Μονάχου και ήταν συναρπαστική! Ήταν το δεύτερο παιχνίδι της ημιτελικής φάσης του Champions League μετά την νίκη της Ατλέτικο στον πρώτο αγώνα (1-0) και οι Βαυαροί έψαχναν την ανατροπή. 

Το γκολ του Τσάμπι Αλόνσο στο 31’ θα βάλει φωτιά στην υπόθεση πρόκριση ωστόσο το χαμένο πέναλτι του Μίλερ3 λεπτά αργότερα έδωσε ελπίδα για την συνέχεια στους απογοητευτικούς, στο πρώτο μέρος, «ροχιμπλάνκος». Πράγματι, στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα των Ισπανών βελτιώθηκε και το «χρυσό» γκολ του Γκριζμάν στο 54’ έδωσε μία τεράστια πρόκριση στην ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε. Οι παίκτες του Γκουαρδιόλα πίεσαν πολύ μέχρι το τέλος όμως το γκολ του Λεβαντόφσκι στο 74’ δεν στάθηκε αρκετό.


Ατλέτικο Μαδρίτης - Μπάγερν 1-0 ( 1ος ημιτελικός Champions League 2015/16)

Ο πρώτος αγώνας της φάσης ήταν μία «ξεκάθαρη» νίκη του Σιμεόνε απέναντι στον Πεπ Γκουαρδιόλα. Το άριστο στήσιμο της ομάδας από τον Αργεντινό τεχνικό και οι παράξενες επιλογές του Πεπ από την άλλη οδήγησαν στη νίκη των γηπεδούχων οι οποίοι έκαναν το τέλειο αμυντικό παιχνίδι. Το απίστευτο γκολ του Σαούλ μόλις στο 11’, που έκανε ότι ήθελε όλη την άμυνα των Βαυαρών έδωσε το προβάδισμα Ισπανούς και στη συνέχεια η λυσσασμένη άμυνα τους δεν άφησε περιθώρια στους φιλοξενούμενους για κάτι καλύτερο.

Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα (La Liga 2011/12)

Η πρώτη μάχη μεταξύ των δύο προπονητών έμελλε να έχει νικητή τον Γκουαρδιόλα! Στις 26 Φεβρουαρίου 2012 η Ατλέτικο του Ντιέγκο Σιμεόνε, που μόλις 2 μήνες πριν έιχε προσληφθεί από την αγαπημένη του ομάδα, φιλοξένησε την Μπαρτσελόνα των Μέσι-Τσάβι-Ινιέστα για την 25η στροφή του ισπανικού πρωταθλήματος. Οι Καταλανοί έφυγαν με το διπλό από το «Βιθέντε Καλντερόν» επικρατώντας με 2-1 των «ροχιμπλάνκος». Ο Ντάνι Άλβες έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ με σουτ στο 35’ αλλά ο Ρανταμέλ Φαλκάο ισοφάρισε στο 48’ για τους γηπεδούχους. Και ενώ το παιχνίδι έμοιαζε να γέρνει προς την ισοπαλία, τότε μίλησε ο Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός μύθος, με μία εκπληκτική εκτέλεση φάουλ άφησε άφωνους τους πάντες και έδωσε την νίκη στην ομάδα του. 

 

Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης (τελικός Copa del Rey 1995/96)

Οι δύο προπονητές έχουν κάνει σημαντική καριέρα ως παίκτες και έχουν αναμετρηθεί πολλές φορές ως αντίπαλοι. Μία μεγάλη τους μάχη ήταν αυτή στον τελικό του Copa del Rey την σεζόν 1995/96, στην οποία ο «Τσόλο» βγήκε νικητής κατακτώντας τον τίτλο. Ο τελικός διεξήχθη στο στάδιο «Λα Ρομαρέδα» στη Σαραγόσα στις 10 Απριλίου 1996. Ο αγώνας ήταν μία πραγματική μάχη και οδηγήθηκε στην παράταση. Το νικητήριο τέρμα για τους «νταμπλούχους» Ισπανίας, εκείνη την χρονιά, πέτυχε ο Μίλινκο Πάντιτς στο 105’ μέσα σε αποθέωση.

Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης (La Liga 1994/95)

Μία εξίσου συναρπαστική μάχη ανάμεσα σε Πεπ και «Τσόλο» υπήρξε στις αρχές της σεζόν 1994/95. Τότε, η «Μπάρτσα» υποδέχθηκε την Ατλέτικο για την 6η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος. Το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα χορταστικό και στο τέλος του αυτός που χαμογέλασε ήταν ο Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος και πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ με κεραυνό στο 33’ κάνοντας το 2-1 για την ομάδα του. Για τους Μαδριλένους του Σιμεόνε είχε μειώσει ο Μόρι στο 25’ ενώ ο Ρομάριο είχε ανοίξει το σκορ για τους Καταλανούς μόλις στο 10’. Η υπεροχή των γηπεδούχων ήταν έκδηλη και με δύο γκολ των Στόιτσκοφ (40’) και Ρομάριο (77’) ανέβασαν το δείκτη του σκορ σε 4-1. Παρόλα αυτά ο Σιμεόνε και οι συμπαίκτες του δεν τα παράτησαν, πέτυχαν δύο τέρματα με τους Κίκο (60’) και Βαλένσια (86’) και πίεσαν για την ισοφάριση χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Αντώνης Κεφαλωνίτης

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0