Football Talk

Επίθεση από UEFA και ΕΠΟ προς τον νόμο Αυγενάκη!

Επίθεση από UEFA και ΕΠΟ προς τον νόμο Αυγενάκη!
ΕΠΟ και UEFA εξαπέλυσαν βολές κατά του νόμου Αυγενάκη, σύμφωνα με τον οποίο δικαίωμα ψήφου στις εκλογές των Ενώσεων, έχουν μόνο τα σωματεία που είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού!
Ο νόμος Αυγενάκη σήκωσε «θύελλα» αντιδράσεων τόσο από την UEFA, όσο και από την ΕΠΟ. Από πλευράς του ευρωπαϊκού οργάνου, ο Λούκας Νίκολα μιλώντας στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας, ανέφερε:

«Για τον νόμο, γνωρίζουμε ότι τα θέματα που εκκρεμούν δεν έχουν επιλυθεί και μια βασική ανησυχία είναι η εγγραφή των σωματείων στο μητρώο, όταν ακούω ότι εκλογές γίνονται με μειονότητα των σωματείων, είναι προφανές ότι πρόκειται για ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Έχουμε εκφράσει τις επιφυλάξεις μας για αυτές τις πτυχές του νόμου, από τον Δεκέμβρη του '20 και έχουμε ζητήσει συνάντηση με το αρμόδιο υπουργείο. Οι προσπάθειες μας δυστυχώς ήταν μάταιες, θα συνεχίσουμε να επιμένουμε για τη συνάντηση, όσο το δυνατόν συντομότερα γιατί είναι ζήτημα που πιέζει».

Έπειτα, ακολούθησε η τοποθέτηση του προέδρου της ΕΠΟ, Παναγιώτη Δημητρίου, που δήλωσε:

«Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τις παρεμβάσεις της FIFA και της UEFA απέναντι στα τρωτά σημεία του νόμου. Έπρεπε ήδη να έχουν παρέμβει και να μην ζούμε καταστάσεις πρωτόγνωρες να ψηφίζουν 9-10 σωματεία σε εκλογές. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, πρέπει άμεσα να παρέμβουν και να δείξουν τη δύναμη τους για να κατοχυρωθεί το αυτοδιοίκητο στο ποδόσφαιρο.

Θέλουμε μέχρι τέλος Απριλίου, πρέπει να έχουν λυθεί τα ζητήματα και να μην φτάνουμε στο σημείο να γίνονται εκλογές μαϊμούδες. Δεν είναι εκλογές αυτές. Είναι δυνατόν να ψηφίζουν 9 σωματεία. Πρέπει να παρέμβουν άμεσα».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0