Football Talk

Κλήρωση Champions League χωρίς τόσα «αστέρια» γίνεται; Και όμως, ναι!

Κλήρωση Champions League χωρίς τόσα «αστέρια» γίνεται; Και όμως, ναι!

Λίγες ώρες απέμειναν για να μάθουμε ποια θα είναι τα ζευγάρια του Champions League στην φάση των «8» και πολλοί μπορούν να θεωρήσουν πως ένα κομμάτι τις φετινής διοργάνωσης απουσιάζει. Δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα ο εν λόγω ισχυρισμός, αλλά όπως και να το κάνουμε, δεν θα δούμε Μέσι, Κριστιάνο, Νεϊμάρ, Εμπαπέ και Χάαλαντ στα προημιτελικά!

Πόσο εύκολο είναι τελικά να παρασυρθεί κάποιος από τις καλοκαιρινές μεταγραφές μίας ομάδας; Το ποδόσφαιρο απέδειξε πως πραγματικά, αυτό μπορεί να γίνει με χαρακτηριστική ευκολία, παραθέτοντας τεκμήρια που πριν από μερικούς μήνες μας φάνταζαν εκτός λογικής.

Τι εννοούμε με αυτό; Πως όταν η Παρί Σεν Ζερμέν έπαιρνε το καλοκαίρι τους Ντοναρούμα, Βαϊνάλντουμ, Σέρχιο Ράμος και Λιονέλ Μέσι, οι περισσότεροι θεωρούσαμε πως είναι φαβορί για τον τίτλο.

Μερικές εβδομάδες μετά, όχι μόνο έχει καταρριφθεί αλλά όλοι αυτοί οι αστέρες απουσιάζουν από την επικείμενη κλήρωση των προημιτελικών του Champions League, έχοντας αποκλειστεί από την Ρεάλ Μαδρίτης με μία επική ανατροπή επί ισπανικού εδάφους.

Το 1-0 του Εμπαπέ στην Γαλλία και το 1-0 του ίδιου παίκτη στην Ισπανία, κατέληξε σε 3-1 μέσα σε ένα… τέταρτο και η «Βασίλισσα» απέδειξε πως η πρόκρισή της στην επόμενη φάση του θεσμού αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, εξαιτίας όλων όσων την αμφισβήτησαν.

Την ίδια ώρα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα τέλη Αυγούστου, έπεισε τον Κριστιάνο Ρονάλντο να μην επιλέξει τη Μάντσεστερ Σίτι ως τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, αλλά να πραγματοποιήσει μία από τις μεγαλύτερες επιστροφές στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον διαδραμάτισε κομβικό ρόλο σε αυτό και ο Πορτογάλος απέδειξε άμεσα πως όταν βρίσκεται σε μία ομάδα που παίζει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, προμηνύονται πολλά ρεκόρ και μεγάλες βραδιές.

Το έκανε δις απέναντι στην Αταλάντα, το έκανε με την Βιγιαρεάλ, αλλά απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης του Τσόλο Σιμεόνε ήταν αδύνατο, με τον Αργεντινό κόουτς να τον αποκλείει σε νοκ-άουτ φάση για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Αυτομάτως λοιπόν, Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι, δεν συμπεριλαμβάνονται στους ποδοσφαιριστές που αναμένουν πως και πως να μάθουν τον αντίπαλό τους στους «8» του θεσμού. Μάλιστα, το γεγονός πως δεν σκόραραν σε νοκ-άουτ φάση του Champions League, μας γυρνά πίσω δύο δεκαετίες και αποδεικνύει πως όσο μεγάλοι παίκτες και να είναι, το ποδόσφαιρο πλέον δεν βασίζεται στο ατομικό ταλέντο, αλλά στον συνολικό τρόπο λειτουργίας μίας ομάδας.

Το ίδιο συνέβη και με τον Νεϊμάρ και τον Εμπαπέ, με τον τελευταίο να είναι ο μόνος που ξεχώρισε στα κρίσιμα από τους προαναφερθέντες, ενώ ο Έρλινγκ Χάαλαντ και το νέο ταλέντο του ποδοσφαίρου, Πέδρι, της Μπαρτσελόνα, επίσης αποχαιρέτησαν από νωρίς τον θεσμό!

Πάμε λοιπόν σε μία κλήρωση που έχει στην σύνθεσή της μία μίξη ομάδων από Αγγλία και Ισπανία, την Μπάγερν Μονάχου και την Μπενφίκα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου που άφησε εκτός συνέχειας τον Άγιαξ!

Έχουμε την Λίβερπουλ, τη Μάντσεστερ Σίτι και την Τσέλσι από το «Νησί», την Ατλέτικο Μαδρίτης, την Βιγιαρεάλ και την Ρεάλ από Ισπανία μεριά, την Μπάγερν Μονάχου που πάντα βρίσκεται εκεί και τους «αετούς»!

Συνεπώς, όσο οξύμωρο και αν ακούγεται, διοργάνωση υπάρχει χωρίς Μέσι και Ρονάλντο. Και θα συνεχίσει να υπάρχει. Ας λάβουμε υπ’ όψιν μας πως ίσως το ποδόσφαιρο μας προετοιμάζει για το άμεσο μέλλον λοιπόν και ας στρέψουμε την προσοχή μας στην… απόφαση της κληρωτίδας!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0