Football Talk

ΠΑΟΚ: Μιχαηλίδης, Τσιγγάρας και Λύρατζης, δείχνουν τον δρόμο στους εκκολαπτόμενους! (video)

ΠΑΟΚ: Μιχαηλίδης, Τσιγγάρας και Λύρατζης, δείχνουν τον δρόμο στους εκκολαπτόμενους! (video)

Η ομάδα Κ-17 του ΠΑΟΚ χρίστηκε πανελλήνια πρωταθλήτρια για τη σεζόν 2021/22 επικρατώντας με 2-0 στην παράταση του συμπολίτη Άρη και επιβεβαίωσε τα «δείγματα γραφής» των τελευταίων ετών. Στη θέση των τωρινών πρωταθλητών είχαν βρεθεί οι Μιχαηλίδης, Τσιγγάρας, Λύρατζης και Κούτσιας, η πορεία των οποίων δείχνει το μονοπάτι.

Σχετικά Άρθρα

Εν έτει 2022 ένας νεαρός που ξεχωρίζει στο πρωτάθλημα της γενέτειρας του, πολύ δύσκολα θα ξεφύγει από τα δίχτυα των τμημάτων σκάουτινγκ. Οι σύλλογοι πλέον έχουν «οργώσει» όλη την Ελλάδα με δικούς τους ανθρώπους για να προλάβουν τα ταλέντα των τοπικών διοργανώσεων και να τα προσεγγίσουν ώστε να γίνουν μέλος των ακαδημιών τους, στο δικό τους παιδομάζωμα.

Ως εκεί η κατάσταση είναι ξεκάθαρη. Από αυτό το σημείο όμως και μετά ο ανταγωνισμός ολοένα και μεγαλώνει με αρκετούς να χάνουν το σπριντ και να μένουν πίσω. Από τους εκατοντάδες χιλιάδες νέους αθλητές λίγοι είναι εκείνοι που θα συμπεριληφθούν στην «εμπροσθοφυλακή» και θα λάβουν μέρος στην πρώτη ομάδα των ακαδημιών του συλλόγου. Ακόμα πιο ελάχιστοι είναι εκείνοι που θα διαβούν τη «μεγάλη πόρτα» και θα γίνουν κομμάτι των ονείρων τους.

«Μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις» ισχυρίζεται ο λαός και η αλήθεια είναι ότι τα αποτελέσματα των τελευταίων χρόνων δείχνουν ότι κάτι καλό γίνεται στη Νέα Μεσημβρία. Τα τελευταία εννιά χρόνια και πιο συγκεκριμένα από τη σεζόν 2012/13 και μετά, δεν υπάρχει αγωνιστικό έτος για τον ΠΑΟΚ που να μην έχει φτάσει στην κατάκτηση ενός πρωταθλήματος υποδομών που διεξάγονται υπό την αιγίδα της Super League, κοιτάζοντας στα ίσια πλέον τον Ολυμπιακό στις μικρές κατηγορίες. Το επίτευγμα αυτό είναι αρκετά σημαντικό και δείχνει ότι ο «Δικέφαλος του Βορρά» κοιτάζει προς το μέλλον.


Εδώ που είσαι ήμουν, κι εδώ που είμαι θα' ρθεις!

Ο Λευτέρης Λύρατζης, όταν ρωτήθηκε σε κάποιες δηλώσεις προ δυο μηνών για το δίδαγμα που οδήγησε στην πετυχημένη «αναρρίχηση» και το μυστικό της καθιέρωσης στην αρχική ενδεκάδα του «δικέφαλου», απάντησε ότι «Η υπομονή είναι αρετή». Δεν είπε και κάτι τόσο πρωτάκουστο αλλά ο τρόπος του και η αθωότητα του φανερώνουν την αλήθεια του και τη νουθεσία του σε αυτούς που ακολουθούν.

Οι τωρινοί πρωταθλητές της ηλικιακής ομάδας των Κ-17 του ΠΑΟΚ το πανηγύρισαν δεόντως, το χάρηκαν και καλά έκαναν. Στην κορυφή της Ελλάδας έφτασαν στην τελική, δεν είναι και μικρό πράγμα. Μέχρι την καταξίωση όμως απέχουν πολύ δρόμο και είναι κάτι που το γνωρίζουν καλά. Το μονοπάτι δεν είναι στρωμένο με ροδοπέταλα αλλά στον ίδιο τον κόλπο της ομάδας υπάρχουν τα λαμπρά παραδείγματα που δείχνουν την πορεία. Το BNSports παρουσιάζει τους τωρινούς πρωταγωνιστές της αντρικής ομάδας που έχουν βιώσει στο παρελθόν αντίστοιχες επιτυχίες.


Γιάννης Μιχαηλίδης (2000)

Ο Μιχαηλίδης είναι ο νεαρός με τις περισσότερες συμμετοχές στην αντρική ομάδα του ΠΑΟΚ και ο μεγάλος άτυχος της λίστας μετά τον πρόσφατο σοβαρό τραυματισμό του στο γόνατο στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα (Κυριακή 13/3), ο οποίος θα τον αφήσει εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα. 
ΠΑΟΚ : Αρέσει στη Σαουθάμπτον ο Μιχαηλίδης - to10.gr

Ο διεθνής αμυντικός άφησε σε σχετικά μεγάλη ηλικία (16) τα Γιαννιτσά για να γίνει μέλος των ακαδημιών του «δικεφάλου». Υπήρξε ενεργό μέλος της εκπληκτικής Κ-19 που σάρωσε τα πρωταθλήματα την τριετία 2017-20. Οι εμφανίσεις του, του έδωσαν και το εισιτήριο για τη μεγάλη ομάδα στην οποία έχει γράψει συνολικά 60 συμμετοχές και τρία τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις δείχνοντας ότι το μέλλον του ανήκει.


Λευτέρης Λύρατζης (2000)

Ο έτερος Έλληνας της αμυντικής γραμμής του ΠΑΟΚ είχε αφήσει μεγάλες υποσχέσεις από το πρώτο διάστημα που φόρεσε τα «ασπρόμαυρα». Σε ηλικία 12 ετών άφησε οικογενειακώς την Καβάλα και εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη για να μετατοπιστεί και στη θέση του πλάγιου μπακ αντί για εξτρέμ που έως τότε αγωνιζόταν.

Ο Λευτέρης Λύρατζης υπήρξε αρχηγός όλων των μικρών ηλικιακών ομάδων που αγωνίστηκε και σημαντικός παράγοντας στο δρόμο για την κατάκτηση των τίτλων. Το «βάπτισμα του πυρός» το πήρε σε έναν αγώνα Κυπέλλου τον Δεκέμβρη του 2018 απέναντι στον Αήττητο Σπάτων. Εκεί όμως που ωρίμασε αγωνιστικά και βελτιώθηκε ήταν την επόμενη χρονιά στον δανεισμό του στην ομάδα του Βόλου. Με το σύλλογο της Μαγνησίας πραγματοποίησε 27 συμμετοχές πριν επιστρέψει πιο έτοιμος στο «δικέφαλο». Φέτος έχει συμμετάσχει σε 17 αναμετρήσεις στο σύνολο με βασική παρουσία και στα τρία νοκ-αουτ παιχνίδια του UEFA Conference League.

ΠΑΟΚ : Λύρατζης ο αντί-Γιαννούλης - ΤΑ ΝΕΑ


Θεοχάρης Τσιγγάρας (2000)

Το alter ego του Λύρατζη στις μικρές ηλικιακές ομάδες του ΠΑΟΚ. Ο Θεοχάρης Τσιγγάρας βρίσκεται από το 2010 στις ακαδημίες, όντας ο αρχαιότερος της εν λόγω λίστας. Έμαθε τα βασικά του αθλήματος στην ακαδημία «Μπέμπηδες» του Παναγιώτη Κερμανίδη στη Χαλκιδική όπου έμενε με την οικογένεια του.

Κατέκτησε τα πάντα από την Κ-14 του συλλόγου μέχρι και τα τρία πρωταθλήματα της Κ-19, όντας βασικό γρανάζι σε όλη τη διαδρομή. Το ντεμπούτο του με την ανδρική ομάδα άργησε σχετικά να έρθει συγκριτικά με τους υπόλοιπους συνομήλικους του, ίσως λόγω και της κοσμοσυρροής του στη θέση που αγωνίζεται (κεντρικός μέσος). Έγινε σε αγώνα του Europa League, στο θρίαμβο των Θεσσαλονικιών με 4-1 απέναντι στην Αϊντχόφεν το Νοέμβριο του 2020. Φέτος έχει κερδίσει επάξια την εμπιστοσύνη του Ραζβάν Λουτσέσκου και μετά την αναμέτρηση με τη Λαμία στην Τούμπα στα μέσα του Δεκέμβρη, έχει πάρει τη φανέλα του βασικού στο σπίτι του.

Βασικός στην Ελπίδων ο Τσιγγάρας! - Sfina.gr


Γιώργος Κούτσιας (2004)

Ο βενιαμίν της λίστας και η μεγαλύτερη ελπίδα πιθανόν των ανθρώπων του «δικεφάλου». Ο Γιώργος Κούτσιας έγινε από πολύ μικρός μέλος του PAOK Academy (8 ετών) δείχνοντας από την αρχή την έφεση του στο σκοράρισμα. Με την πάροδο των χρόνων ο νεαρός από την Αλεξάνδρεια βελτιωνόταν όλο και περισσότερο και εντυπωσίαζε με τα κατορθώματα του στις μικρότερες ομάδες.
Έγραψε ιστορία ο Ημαθιώτης Γιώργος Κούτσιας με την φανέλα του ΠΑΟΚ στην  Ευρώπη - Εφημερίδα ΛΑΟΣ Βέροια Ημαθίας

Χαρακτηριστικό δείγμα του ταλέντου του αποτελεί το γεγονός ότι ήδη εδώ και δυο χρόνια προπονείται με το αντρικό τμήμα της ομάδας αν και ηλικιακά ανήκει στην Κ-17. Τη σεζόν 2017/18 φόρτωσε 28 φορές τα αντίπαλα δίχτυα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα των γεννημένων Κ-15 και έδειχνε ασταμάτητος. Το ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα ήταν σε ένα ματς του Αυγούστου του 2020 στην Τούμπα απέναντι στον Ατρόμητο και έγινε ο δεύτερος νεότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του ΠΑΟΚ που παίζει στην Α’ Εθνική/Super League, σε ηλικία 16 ετών, 7 μηνών και 10 ημερών (!). Οι άνθρωποι της ομάδας δεν θέλουν να βιαστούν να πιέσουν τον 18χρονο επιθετικό που φέτος σε οκτώ παιχνίδια της Super League 2 έχει πετύχει επτά τέρματα. 



Μάνος
Φυρογένης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0