Football Talk

Europa League: Μεγάλη πρόκριση της Άιντραχτ στο παρά ένα – Στους «8» και η Γουέστ Χαμ που υπέταξε τη Σεβίλλη! (video)

Europa League: Μεγάλη πρόκριση της Άιντραχτ στο παρά ένα – Στους «8» και η Γουέστ Χαμ που υπέταξε τη Σεβίλλη! (video)

Μόνο τα… πέναλτι έλειψαν από τις τελευταίες αναμετρήσεις του Europa League, με τις Άιντραχτ, Γουέστ Χαμ και Λυών να παίρνουν την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Ολοκληρώθηκε η φάση των «16» του φετινού Europa League, με τις τελευταίες αναμετρήσεις να αποτελούν παρελθόν. Αναμετρήσεις ναι μεν λειψές σε γκολ, αλλά με δύο παρατάσεις!  

Λυών και Πόρτο αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1, σ’ ένα ματς σε γενικές γραμμές ισορροπημένο. Οι Γάλλοι αρχικά προηγήθηκαν με τον Ντεμπελέ να βρίσκεται μόνος του στο όριο της περιοχής και να εξαπολύει ένα δυνατό σουτ για το 1-0 στο 13ο λεπτό.

Οι Πορτογάλοι προσπάθησαν να απαντήσουν και το έκαναν, χωρίς ιδιαίτερη ιστορία! Στο 27’ ο Πέπε έπιασε ένα ωραίο σουτ, στέλνοντας τη μπάλα στο… παραθυράκι προκειμένου να κάνει το 1-1.

Από κει και πέρα αμφότερες οι ομάδες είχαν ευκαιρίες για να φτάσουν σε ένα δεύτερο τέρμα, ωστόσο καμία δεν ήταν αρκετή προκειμένου να μετουσιωθεί σε γκολ. Έτσι, το 1-0 υπέρ της Λυών στο πρώτο ματς την… έσωσε και έφυγε για τους «8».


Την ίδια στιγμή η Γουέστ Χαμ πήρε μια τεράστια πρόκριση επικρατώντας της Σεβίλλης με 2-0, σ’ ένα ματς που κρίθηκε στην παράταση. Το σκορ άνοιξε στο 39ο λεπτό με τον Σούτσεκ να γίνεται δέκτης μιας ωραίας σέντρας του Αντόνιο και με κοντινή κεφαλιά να σημειώνει το 1-0.

Ο χρόνος κυλούσε, τα γκολ… δεν έμπαιναν. Οι Άγγλοι στις λεπτομέρειες υπερτέρησαν, καθώς είχαν τις σημαντικότερες ευκαιρίες για να διευρύνουν τη διαφορά τους και να «κλειδώσουν» από νωρίς την πρόκριση.

Το ματς όμως οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί ο Γιαρμολένκο αποτέλεσε τον καταλυτικό πρωταγωνιστή του παιχνιδιού, καθώς με δικό του γκολ στο 112’ η ομάδα του έφυγε για τα προημιτελικά!

Στο τρίτο ματς των 22:00 η Άιντραχτ Φρανκφούρτης κατάφερε να πάρει την πρόκριση κυριολεκτικά στο τελευταίο λεπτό, με τον Χιντερέγκερ να διαμορφώνει το τελικό 1-1 απέναντι στη Μπέτις στο 120+1’.

Νωρίτερα ο Ιγκλέσιας έκλεψε για λίγο τα φώτα της δημοσιότητας αφού σε ένα ματς με λίγες φάσεις, κατάφερε να σκοράρει στο 90ο λεπτό και να στείλει το ματς στον έξτρα χρόνο. Εκεί όμως οι Ισπανοί δεν τα κατάφεραν και εν τέλει υπέκυψαν στο τελευταίο λεπτό του αγώνα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των υπόλοιπων αναμετρήσεων του Europa League:

Λυών – Πόρτο 1-1 (13’ Ντεμπελέ – 27’ Πεπέ)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Ρεάλ Μπέτις 1-1 (90’ Ιγκλέσιας – 120+1’ Χιντερέγκερ)

Γουέστ Χαμ – Σεβίλλη 2-0 (38’ Σούτσεκ – 112’ Γιαρμολένκο)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0