Football Talk

Europa Conference League: Απουσίαζαν οι άμυνες στην Αυστρία, αγχώθηκαν αλλά προκρίθηκαν οι Ρωμαίοι (video)

Europa Conference League: Απουσίαζαν οι άμυνες στην Αυστρία, αγχώθηκαν αλλά προκρίθηκαν οι Ρωμαίοι (video)

Το UEFA Conference League συνεχίζει να προσφέρει όμορφα ματς, γεμάτα θέαμα. Επτά γκολ και μεγάλη ανατροπή χωρίς ανταπόκριση στο Λασκ – Σλάβια Πράγας, συνέχισε νικηφόρα η Φέγενορντ, ισοπαλία σαν νίκη για τη Ρόμα.

Μετά τις συγκλονιστικές σε εξέλιξη αναμετρήσεις στα παιχνίδια του UEFA Conference League που ολοκληρώθηκαν νωρίτερα, οι αγώνες των 22:00 επεφύλασσαν και εκείνοι τις δικές τους συγκινήσεις, με τον θρίαμβο του ΠΑΟΚ να είναι φυσικά στο επίκεντρο. Πλέον ο κύκλος κλείνει και ο θεσμός μπαίνει στα προημιτελικά με τις 8 καλύτερες ομάδες.

ΛΑΣΚ ΛΙΝΤΣΕΡ – ΣΛΑΒΙΑ ΠΡΑΓΑΣ

Άλλος ένας αγώνας γεμάτος γκολ έγινε ανάμεσα σε Λασκ Λίντσερ και Σλάβια Πράγας με επικές ανατροπές και επτά τέρματα συνολικά. Σε ένα ζευγάρι που πολύ δύσκολα θα μπορούσε να έχει διαφορετική κατάληξη, ο Πέτερ Ολαγίνκα πέτυχε το δεύτερο του τέρμα στη διοργάνωση στο 24’ με όμορφο σουτ μέσα από την περιοχή. Η Λασκ αντιστάθηκε και στο 36’ πέτυχε την ισοφάριση, όταν ο  κεντρικός αμυντικός Φίλιπ Βέσινγκερ εκμεταλλεύτηκε την ασυνεννοησία της άμυνας των Τσέχων και από κοντά έγραψε το 1-1. Όμως η αντίδραση της Σλάβια ήταν άμεση με τον 24χρονο Αλεξάντερ Μπα να βάζει και πάλι την ομάδα του μπροστά στο σκορ, ένα λεπτό αργότερα (37’). Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες, με τον Σουηδό Αιχάμ Ούσου να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα για κράτημα.

 Στην πρώτη της τελική στο δεύτερο ημίχρονο η Σλάβια ισχυροποίησε το προβάδισμα της με τον έτερο νεαρό Νιγηριανό, Γίρα Σορ στο 62’ με ατομική ενέργεια. Η Λασκ όμως αρνήθηκε να παραδοθεί, ήταν ανώτερη (αν και έχανε) και ένα τέταρτο περίπου πριν τη λήξη (76’) πλησίασε στην ισοφάριση με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Βέσινγκερ. Οι Τσέχοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 9 (!) παίκτες μετά την απευθείας κόκκινη κάρτα στον Πλάβσιτς για χτύπημα στο 88’. Αυτό είχε ως συνέπεια, να εκμεταλλευτούν τη διπλή αριθμητική υπεροχή οι γηπεδούχοι και εν τέλει να ισοφαρίσουν με τον Αντρέας Γκρούμπερ σε 3-3. Όμως δεν έμειναν εκεί, και με γκολ του Σμιντ στο αμέσως επόμενο λεπτό (89΄) πραγματοποίησαν μια μεγάλη ανατροπή 4-3, χωρίς όμως κάποιο αντίκρισμα.

ΡΟΜΑ – ΦΙΤΕΣΕ

Στο πιο ανοιχτό ματς, οι Ρωμαίοι έδωσαν την κατοχή στους Ολλανδούς (60-40 %) αλλά ήταν εκείνοι που είχαν τις πιο απειλητικές επισκέψεις στην αντίπαλη εστία. Χωρίς αυτό να σημαίνει όμως ότι και οι προυποθέσεις ήταν οι καλύτερες, αφού δεν είχαν τελική εντός στόχου.

Το άγονο πρώτο ημίχρονο ήταν παρελθόν και αυτό που δεν έκανε η Ρόμα, το έκανε η Φίτεσε στη μια ώρα παιχνιδιού. Ο 26χρονος Γερμανός Μαξ Βίτεκ δοκίμασε το πόδι του (62’) και κέρδισε τον Ρουί Πατρίσιο ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα. Βλέποντας τα δύσκολα να έρχονται, οι παίκτες του Ζοζέ Μουρίνιο ανέβασαν ρυθμούς, απείλησαν και εν τέλει αν και «ίδρωσαν» δεν χρειάστηκαν τον έξτρα χρόνο για να βρεθούν στην επόμενη φάση.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο ασταμάτητος φέτος Έϊμπραχαμ , έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με μια όμορφη κεφαλιά και λύτρωσε τη Ρόμα. Το σκορ (1-1) έμεινε μέχρι το τελικό σφύριγμα του διατητή και οι Ιταλοί συνεχίζουν ακάθεκτοι.

ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ – ΠΑΡΤΙΖΑΝ

Η Φέγενορντ δεν έδωσε αφορμές ούτε στον δεύτερο αγώνα της σειράς και συνέχισε από το σημείο που είχε σταματήσει στη Σερβία. Οι Ολλανδοί ήταν καλύτεροι της Παρτιζάν, είχαν την κατοχή, τις ευκαιρίες και την υπεροχή και εν τέλει πριν την ανάπαυλα (45’) πήραν και κεφάλι στο σκορ μετά το πέμπτο τέρμα του 27χρονου Νιγηριανού Σίριαλ Ντέσερς στο Conference League.

Η τρίτη του ολλανδικού πρωταθλήματος δεν έσβησε τις μηχανές ούτε στο β’ μέρος και στο 59' λεπτό της αναμέτρησης εξασφάλισαν μαξιλαράκι ασφαλείας πετυχαίνοντας ένα ακόμα τέρμα με τον Βρετανό Ρις Νέλσον. Η Παρτιζάν έδειξε κάποια σημάδια ζωής στο 61’ και μείωσε σε 2-1 με χαμηλό σουτ του Ρικάρντο Γκόμεζ. Μετά από 30 λεπτά ανομβρίας, οι Ολλανδοί σκόραραν ξανά με τον Μπράιαν Λίνσεν και έγραψαν το τελικό 3-1.


Αναλυτικά τα αποτελέσματα των τεσσάρων τελευταίων αναμετρήσεων του UEFA Conference League:

Λασκ Λιντζ – Σλάβια Πράγας 4-3 ( 36΄Βέσινγκερ, 76’ Βέσινγκερ, 87΄Γκρούμπερ, 88’ Σμιντ - 24’ Ολαγίνκα, 37’ Μπα )

Ρόμα – Φίτεσε 1-1 ( 91’  Έϊμπραχαμ – Βίτεκ 62’)

Φέγενορντ – Παρτιζάν 3-1 ( 45’ Ντέσερς, 59’ Νέλσον, 90’ Λίνσεν – 61’ Γκόμεζ )



Οι οκτώ ομάδες που θα λάβουν μέρος στην κλήρωση της Παρασκευής (18/3):

Μπόντο Γκλιμτ

Μαρσέιγ

Αϊντχόφεν

Λέστερ

Σλάβια Πράγας

Ρόμα

Φέγενορντ

ΠΑΟΚ

 

Μάνος Φυρογένης


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0