Football Talk

Γάνδη – ΠΑΟΚ 1-2: ΠΑΟΚΑΡΑ… Ευρώπης και πρόκριση στους «8» μέσα στο Βέλγιο! (video)

Γάνδη – ΠΑΟΚ 1-2: ΠΑΟΚΑΡΑ… Ευρώπης και πρόκριση στους «8» μέσα στο Βέλγιο! (video)

Πέταξε για τους «8» ο Δικέφαλος! Ο ΠΑΟΚ με ένα ηρωικό διπλό μέσα στο Βέλγιο, επικράτησε με 2-1 της Γάνδης και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Europa Conference League.

Τι και αν η Γάνδη πίεσε ασφυκτικά; Τι και αν ο ΠΑΟΚ είχε βασικές απώλειες στην εντεκάδα του; Ο Δικέφαλος έπαιξε σαν… Ευρωπαίος και κατάφερε να κερδίσει τη Γάνδη μέσα στο Βέλγιο, παίρνοντας μία ιστορική πρόκριση στα προημιτελικά του Europa Conference League. Συγκλονιστική εμφάνιση από όλους, με μπροστάρη τον επί πάνω από μισή ώρα, τραυματισμένο Βιεϊρίνια.

1ο ημίχρονο

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Γάνδη μπήκε πιο δυναμικά στο ματς. Πίεσε αρκετά τον ΠΑΟΚ και τον έκλεισε στο δικό του μισό. Από την πλευρά του, ο Δικέφαλος κρατούσε με «νύχια και με δόντια» τη μπάλα μακριά από την εστία του Πασχαλάκη, όμως η ποιότητα του Τισουντάλι δεν ήταν εύκολο να διατηρηθεί ανενεργή.

Ο Μαροκινός έκανε από την αρχή τη διαφορά και πριν το πρώτο δεκάλεπτο, είχε χάσει ήδη δύο σημαντικές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ για τους Βέλγους. Οι γηπεδούχοι δεν σταμάτησαν να… πυροβολούν τον ΠΑΟΚ με ξαφνικές επιθέσεις, ωστόσο ο ελληνικός σύλλογος, στο πρώτο του κατέβασμα, βρήκε δίχτυα.

Συγκεκριμένα, στο 20ο λεπτό, έπειτα από κόρνερ, υπήρξε μία μεγάλη καραμπόλα στην περιοχή της Γάνδης, με τον Κρέσπο να βρίσκεται στο κατάλληλο σημείο, την κατάλληλη στιγμή. Ο έμπειρος στόπερ εκτέλεσε μόλις του ήρθε η μπάλα και έστειλα τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 του ΠΑΟΚ.

Προβάδισμα από «χρυσό», ειδικά αν έμενε μέχρι το ημίχρονο. Ωστόσο, η Γάνδη συνέχισε τη πίεση και είχε αρκετές στιγμές μέσα στην περιοχή του Δικεφάλου. Τελικά, ο 33χρονος Ντεπουάτρ έδειξε γιατί είναι τόσο σημαντικός για τους Βέλγους. Ο Σαμουάζ έκανε τη σέντρα, ο Γάλλος άσος πήρε τη κεφαλιά με δύσκολο τρόπο και την έστειλε στα δίχτυα του Πασχαλάκη. Έτσι ολοκληρώθηκε και το πρώτο ημίχρονο.

2ο ημίχρονο

Η Γάνδη μπήκε στο δεύτερο μέρος, όπως τελείωσε το πρώτο. Στο 47ο λεπτό ο Σαμουάζ βρέθηκε μόνος με τον Πασχαλάκη αλλά το σουτ ήταν εντελώς άστοχο, με το 1-1 να παραμένει. Με τον χρόνο να περνάει, τα νεύρα στη Γάνδη άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους. Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης από την άλλη ήταν παρών σε κάθε στιγμή.

Ειδικά στο 53ο λεπτό, ο Οτζίτζα Οφόε έκανε ένα τρομερό σουτ αλλά ο Έλληνας πορτιέρο απέκρουσε με δυσκολία, διατηρώντας το 1-1. Γενικά, ο βελγικός σύλλογος προσπαθούσε κυρίως από τα πλάγια να απειλήσει τον Δικέφαλο και να βρει το γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση. Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του, διατηρούσε με αξιοζήλευτο τρόπο το παιχνίδι σε σκορ πρόκρισης.

Οι Βέλγοι δεν σταμάτησαν να πιέζουν, με τον ελληνικό σύλλογο να μένει ζωντανός με κάθε τρόπο. Η επιβράβευση ήρθε. Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια στο 77ο λεπτό, εκτέλεσε με πανέξυπνο τρόπο το φάουλ που κέρδισε έξω από την περιοχή, με συρτή πάσα και ο Ντόουγκλας Αουγκούστο, έπιασε ένα τέλειο πλασέ για το 2-1. Εκεί ήταν που ο Δικέφαλος αγκάλιασε την πρόκριση και παράλληλα, έκοψε τη φόρα των Βέλγων.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, με τον Δικέφαλο να παίρνει μία ιστορική πρόκριση στα προημιτελικά του Europa Conference League.

ΓΑΝΔΗ: Ρουφ, Οκούμου, Ενγκαντό Ενγκατζί, Τορουναρίγκα, Κάστρο Μοντές (85'Όλσεν), Οβούσου, Κουμς, Σαμουάζ (85'Νούριο), Οφόε (82'Μπέζους), Τισουντάλι (82'Χιουλσάγκερ), Ντεπουάτρ

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Κρέσπο (46'Μιχάι), Ίνγκασον, Λύρατζης, Τσινγκάρας, Σβαμπ (85'Μιτρίτσα), Μπίσεσβαρ (57'Σίντκλεϊ), Ντόουγκλας Αουγκούστο, Μουργκ (70'Τέιλορ), Άκπομ (85'Τσόλακ)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0