Football Talk

Europa Conference League: «Ίδρωσε» αλλά πέρασε η Λέστερ - Τεράστιο διπλό της Αϊντχόφεν μέσα στη Κοπεγχάγη, πρόκριση και για Μαρσέιγ (video)

Europa Conference League: «Ίδρωσε» αλλά πέρασε η Λέστερ - Τεράστιο διπλό της Αϊντχόφεν μέσα στη Κοπεγχάγη, πρόκριση και για Μαρσέιγ (video)

Στα προημιτελικά του Europa Conference League βρίσκεται η Λέστερ, η οποία κατάφερε να σταθεί όρθια στην έδρα της Ρεν και να υποστεί την γλυκιά ήττα με 2-1. Καταιγιστική Αϊντχόφεν, νίκησε με το ευρύ 4-0 την Κοπεγχάγη χάρη στον Έραν Ζαχάβι και μαζί με την Μαρσέιγ, η οποία πήρε το διπλό στην έδρα της Βασιλεία, προκρίθηκε στην επόμενη φάση.

Η Λέστερ μπορεί να… αγχώθηκε κόντρα στη Ρεν στη Γαλλία, όταν οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν από νωρίς χάρη στον Μπουριγκό, οποίος έκανε το… διαχωριστικό της κερκίδας να υποχωρήσει από τους πανηγυρισμούς. Το γύρισμα του Τεριέ βρήκε τον έμπειρο άσο, και εκείνος σε κενή εστία, άνοιξε το σκορ για τον γαλλικό σύλλογο. 

Οι «αλεπούδες» πιέστηκαν, όμως διατήρησαν το σκορ στο 1-0 και δεν επέτρεψαν να ισοφαριστεί το 2-0 του πρώτου αγώνα. Αυτό τους βγήκε υπέρ τους, με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Γουέσλεϊ Φοφανά, στην επιστροφή στα γήπεδα έπειτα από επτά μήνες, πήδηξε πιο ψηλά από όλους και ισοφάρισε για τις «αλεπούδες», παγώνοντας την έδρα της Ρεν

Η «σπίθα» που χρειαζόταν, όμως, ξαναμπήκε. Στο 76’, ο Τάϊτ έκανε την ασίστ και ο Γκιρασί την εκμεταλλεύτηκε με εντυπωσιακό πλασέ, βάζοντας μπροστά στο σκορ τη Ρεν. Μέχρι το τέλος, οι Γάλλοι πίεζαν αλλά η Λέστερ πανηγύρισε στο τέλος την πρόκριση παρά την ήττα.

Η ματσάρα στην Ολλανδία, προμήνυε κάτι… μεγάλο ανάμεσα στην Κοπεγχάγη και την Αϊντχόφεν. Μπορεί οι Δανοί να προηγήθηκαν μέχρι και με 3-1, όμως το τελικό 4-4, άφησε ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς. Εκεί, όπου ο ολλανδικός σύλλογος με πρωταγωνιστή τον Μάριο Γκέτσε, έβαλε ισχυρές βάσεις για πρόκριση από τα πρώτα 38 λεπτά. 

Αρχικά, ο Γερμανός μεσοεπιθετικός έδωσε την ασίστ στον Έραν Ζαχάβι, ο οποίος έπιασε ένα χλιαρό σουτ αλλά ο Τζόνσον δεν μπόρεσε να αποτρέψει το 1-0. Ο διεθνής άσος ήταν πρωταγωνιστής και στο 38ο λεπτό, όταν ο Φίλιπ Μαξ έκανε την παράλληλη μπαλιά και εκείνος προβολή διπλασίασε τα τέρματα των Ολλανδών. Το «κερασάκι» στην τούρτα ήρθε από τον Έραν Ζαχάβι, ο οποίος στο 79ο λεπτό, έγραψε το 3-0 για τους φιλοξενούμενους και σφράγισε την πρόκριση

Το τελικό 4-0, διαμόρφωσε ο Νόνι Μαντουακέ, ο οποίος έφυγε στη κόντρα μαζί με τον Μπρούμα, εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του πρώην άσου του Ολυμπιακού και με πλασέ έγραψε το τέταρτο γκολ των Ολλανδών.

Τέλος, η Βασιλεία του Παϊτίμ Κασάμι εκμεταλλεύτηκε το χαμένο πέναλτι του Άμιν Χάριτ στο 35ο λεπτό, και ισοφάρισε το σκορ του πρώτου παιχνιδιού με τον Νταν Εντόγιε, άνοιξε το σκορ στο 62ο λεπτό. Ωστόσο, η Μαρσέιγ βρήκε και εκείνη τον δρόμο προς τα δίχτυα, χάρη τον Ουντέζ ο οποίος έπιασε ένα εντυπωσιακό πλασέ και έβαλε σε θέση ισχύος τον γαλλικό σύλλογο. Τελικά, ο Ρονζιέ ολοκλήρωσε το διπλό με γκολ στο 93' και η Μαρσέιγ προκρίθηκε στην επόμενη φάση.

Τα αποτελέσματα των τεσσάρων πρώτων αγώνων του Europa Conference League:

Ρεν – Λέστερ 2-1 (8' Μπουντιρό, 76' Γκιρασί - 51' Φοφανά)

Βασιλεία – Μαρσέιγ 1-2 (62' Εντογέ - 74' Ουντέρ, 93' Ρονζιέ)

Κοπεγχάγη – Αϊνχτόφεν 0-4 (10', 79' Ζαχάβι, 38' Γκέτσε, 91' Μαντουακέ)

Αλκμάαρ – Μπόντο/Γκλιμτ 2-1 (1’, 30’ Παυλίδης – 26’ Πελεγκρίνο) – ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0