Football Talk

Άρσεναλ – Λίβερπουλ: Κέρδισε η καλύτερη ομάδα, αδιόρθωτοι απέναντι στους «κόκκινους» οι Λονδρέζοι! (video)

Άρσεναλ – Λίβερπουλ: Κέρδισε η καλύτερη ομάδα, αδιόρθωτοι απέναντι στους «κόκκινους» οι Λονδρέζοι! (video)

Έμοιαζε με ντέρμπι και ήταν πραγματικά τέτοιο μέχρι και το 55ο λεπτό. Διότι, από εκείνο το σημείο και έπειτα, ένα λάθος του Άαρον Ράμσντεϊλ στο σουτ του Ζότα και μία υπέροχη επαφή της μπάλας από τον Φιρμίνο, ήταν αρκετά για να δώσουν το τρίποντο στην Λίβερπουλ, σε μία δύσκολη έδρα όπως αυτή της Άρσεναλ. Την ίδια ώρα, οι «κανονιέρηδες» εξακολουθούν να μην σκοράρουν απέναντι στους «κόκκινους» σε όλες τις διοργανώσεις.

Ήταν η πρώτη φορά από το 2009 που Άρσεναλ και Λίβερπουλ κοντράρονται, ενώ βρίσκονται σε μία τόσο καλή κατάσταση σε επίπεδο Premier League. Οι «κανονιέρηδες» μετρούσαν πέντε συνεχόμενες νίκες, πράγμα που κατάφερναν μόλις για δεύτερη φορά με τον Μικέλ Αρτέτα στο «τιμόνι» τους, ενώ οι «κόκκινοι» δεν σταματούν να κερδίζουν, σε όλες τις διοργανώσεις, με την ήττα από την Ίντερ στο Άνφιλντ, να προξενεί εντύπωση.

Τηρουμένων των αναλογιών λοιπόν, στο Έμιρεϊτς τίθονταν αντιμέτωπες οι δύο πιο φορμαρισμένες ομάδες του πρωταθλήματος, με αμφότερες να έχουν πολύ σημαντικά κίνητρα. Οι γηπεδούχοι να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα ενόψει τετράδας και οι φιλοξενούμενοι να κερδίσουν και να πλησιάσουν στον πόντο τη Μάντσεστερ Σίτι, 60 ημέρες μετά το -14 στις 15 Ιανουαρίου.

Εν τέλει, πραγματοποιήθηκε το δεύτερο, με την Λίβερπουλ να δυσκολεύεται μέχρι και το 55ο λεπτό σε μεγάλο βαθμό, αλλά να «λυτρώνεται» από παίκτες που λατρεύουν να… πληγώνουν την Άρσεναλ.

Ο Ζότα άνοιξε το σκορ, ύστερα από κακή εκτίμηση του Ράμσντεϊλ πέντε λεπτά πριν από την συμπλήρωση μίας ώρας και προτού οι Λονδρέζοι καταφέρουν να αντιδράσουν, είδαμε και το 2-0 από τον Φιρμίνο, που δεν είχε συμπληρώσει… δεκάλεπτο στο παιχνίδι.

Ακούμπησε… μαγική την μπάλα και έγινε ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του απέναντι στην Άρσεναλ, στο διάστημα παρουσίας του στο Άνφιλντ. Μετρά εννέα γκολ σε 16 εμφανίσεις, τρεις ασίστ και εννέα επικρατήσεις, την στιγμή που έχει ηττηθεί μόλις μία φορά, στο 2-1 της ομάδας του Αρτέτα, δίχως κόσμο πριν από μία διετία.


Κάπως έτσι, η σεμνή τελετή έλαβε τέλος, με την Άρσεναλ να μην μπορεί και πάλι να βρει λύση στην ανασταλτική της λειτουργία απέναντι σε συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές. Πάλεψε, είχε σε φοβερή ημέρα τον Μαρτινέλι, έχασε μία τεράστια ευκαιρία με τον Έντεγκααρντ στο 0-0, αλλά το συμπέρασμα ήταν το ίδιο…

Μηδέν εις το πηλίκο και οι «κανονιέρηδες» συμπληρώνουν πλέον σχεδόν 10 ώρες, κατά την διάρκεια των οποίων δεν έχουν βρει δίχτυα απέναντι στην Λίβερπουλ, σε όλες τις διοργανώσεις.

Ταυτόχρονα, ο Γιούργκεν Κλοπ πανηγύρισε την 10η επικράτησή του σε 18 ματς απέναντι στην Άρσεναλ, ενώ ο Αρτέτα παραδέχθηκε στην συνέντευξη Τύπου πως η διαφορά των δύο ομάδων είναι μεγάλη, αναφορικά με την κυνικότητα που τις διακρίνει.

Και πράγματι έτσι είναι. Η Λίβερπουλ έκανε γκολ τις στιγμές της και η Άρσεναλ είδε το έργο με τη Μάντσεστερ Σίτι να επαναλαμβάνεται ξανά, με το αποτέλεσμα να είναι μόνο η ειδοποιός διαφορά!

Ωστόσο, όπως και να έχει, κέρδισε η καλύτερη ομάδα. Και πλέον όχι απλώς έχουμε πρωτάθλημα, αλλά δεν έχουμε φαβορί! Μένει να δούμε την συνέχεια, με την Premier League να είναι τόσο απρόβλεπτη, όσο ποτέ άλλοτε, σε όλες τις βαθμολογικές θέσεις!

Δημήτρης Μανάκος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0