Football Talk

Γιουβέντους - Βιγιαρεάλ 0-3: Τριπλή... τορπίλη από το «κίτρινο υποβρύχιο» στο Τορίνο, «ματ» από Έμερι σε Αλέγκρι (video)

Γιουβέντους - Βιγιαρεάλ 0-3:  Τριπλή... τορπίλη από το «κίτρινο υποβρύχιο» στο Τορίνο, «ματ» από Έμερι σε Αλέγκρι (video)

Τι έκανε η Βιγιαρεάλ! Το «κίτρινο υποβρύχιο» όχι μόνο άντεξε στην πίεση της Γιουβέντους, αλλά έφτασε σε μια πανηγυρική πρόκριση μέσα στο Τορίνο! Το σκορ άνοιξε η «χρυσή αλλαγή», Ζεράρ Μορένο, από το σημείο του πέναλτι στο 77’, ενώ την εξαιρετική παράσταση της ομάδας του Έμερι ολοκλήρωσαν οι Πάου Τόρες και Ντανζούμα. Μοιραίος για τους «μπιανκονέρι» ο Ντανιέλε Ρουγκάνι.

Μπορεί στην θεωρία η Γιουβέντους να ήταν το φαβορί, όμως στην πράξη η Βιγιαρεάλ απέδειξε το αντίθετο. Με «μαεστρικό» κοουτσάρισμα από τον Ουνάι Έμερι, οι Ισπανοί κατάφεραν να πανηγυρίσουν μια τεράστια πρόκριση απέναντι στην ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Η Γιουβέντους μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και έχανε την μια ευκαιρία μετά την άλλη, αφού βρήκε απέναντί της έναν εξαιρετικό Χερόνιμο Ρούλι. Στην μοναδική περίπτωση που ο Αργεντίνος τερματοφύλακας δεν είχε απάντηση, τον έσωσε το… δοκάρι. Συγκεκριμένα, στο 21ο λεπτό ένας «κεραυνός» του Βλάχοβιτς βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και έφυγε μακριά. Οι Ισπανοί είχαν κι αυτοί καλές στιγμές στο πρώτο μέρος, με την μεγαλύτερη να προέρχεται από ένα πλασέ του Λο Σέλσο, που πέρασε λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Σέζνι.


Η ανάπαυλα φαίνεται να επηρέασε τις δύο ομάδες, καθώς ο ρυθμός στο δεύτερο ημίχρονο ήταν εμφανώς χαμηλότερος. Οι ρόλοι όμως δεν άλλαξαν, με την «Γηραιά Κυρία» να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά να μην μπορεί να μετατρέψει τις καλές στιγμές της σε γκολ. Και εκεί ήρθε ο… νόμος του ποδοσφαίρου για να την τιμωρήσει. Στο 75ο λεπτό, ο Κοκλέν ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Ρουγκάνι και μετά από υπόδειξη του VAR, η Βιγιαρεάλ κέρδισε πέναλτι! Ο Ζεράρ Μορένο ανέλαβε την εκτέλεσε και έδωσε το προβάδισμα στο «κίτρινο υποβρύχιο». Οι παίκτες του Ουνάι Έμερι ωστόσο δεν έμειναν σε αυτό το 1-0 και εκμεταλλευόμενοι την πεσμένη ψυχολογία των Ιταλών, πέτυχαν και δεύτερο γκολ στο 85’ με τον Πάου Τόρες, ενώ ολοκλήρωσαν τον θρίαμβο με ακόμα μια εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, αυτή τη φορά από τον Ντανζούμα.


Η Βιγιαρεάλ έτσι, πήρε μια πολύ σπουδαία πρόκριση στην έδρα της Γιουβέντους, με τον Έμερι να φτάνει συνολικά τις 30 προκρίσεις σε φάσεις νοκ-άουτ, 15 περισσότερες από οποιονδήποτε άλλον προπονητή στην Ευρώπη!


Οι ενδεκάδες του αγώνα:

Γιουβέντους (Μ. Αλέγκρι): Σέζνι, Ρουγκάνι (77’ Ντιμπάλα), Ντε Λιχτ, Ντανίλο, Ντε Σίλιο, Κουαδράδο, Ραμπιό, Λοκατέλι (82’ Μπερναρντέσκι), Άθρουρ, Μοράτα (85' Κιν), Βλάχοβιτς

Βιγιαρεάλ (Ο. Έμερι): Ρούλι, Οριέ, Αλμπιόλ, Πάου Τόρες, Εστουπινιάν, Παρέχο (86' Πεντράθα), Καπού, Τριγκέρος (65’ Κοκλέν), Πίνο (65’ Τσουκουέζε), Λο Σέλσο (74' Μορένο), Ντανζούμα

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0