Football Talk

Μάιντς – Ντόρτμουντ 0-1: Πήρε το… συνηθισμένο «διπλό» με τον Βίτσελ να σκοράρει δύο χρόνια μετά! (video)

Μάιντς – Ντόρτμουντ 0-1: Πήρε το… συνηθισμένο «διπλό» με τον Βίτσελ να σκοράρει δύο χρόνια μετά! (video)

Η συνήθεια που έγινε… λατρεία φαίνεται πως είναι για την Ντόρτμουντ το ταξίδι για να αντιμετωπίσει τη Μάιντς, με την Μπορούσια να κερδίζει για 5η συνεχόμενη φορά στην MEWA Arena! Ο Βίτσελ βρήκε δίχτυα στο 86ο λεπτό και με το πρώτο γκολ του Βέλγου μετά από δύο χρόνια στην Bundesliga, οι Βεστφαλοί μένουν 2οι  και στο +11 από την Λειψία!

Έχουν περάσει οκτώ χρόνια από την τελευταία φορά που η Μπορούσια Ντόρτμουντ αντιμετώπισε τη Μάιντς μακριά από την Βεστφαλία και γύρισε στο «σπίτι» της ηττημένη. Ένα συναίσθημα που πιθανώς έχει ξεχάσει και με το «διπλό» που πανηγύρισε την Τετάρτη (16/3), επιβεβαίωσε πως μόνο τυχαίες δεν είναι πλέον οι πέντε συνεχόμενες επικρατήσεις στο εν λόγω γήπεδο (0-1).

Αναλυτικότερα, επρόκειτο για ένα ματς που περισσότερο ενδιέφερε τους φιλοξενούμενους, προκειμένου να κάνουν διψήφια την διαφορά τους από την 3η Λειψία, ενώ η 10η Μάιντς δύσκολα θα μπορέσει ούτως ή άλλως να φτάσει στην 6η θέση που οδηγεί στην Ευρώπη.

Επομένως, ο ρυθμός του ματς δεν ήταν ιδιαίτερα υψηλός και χαρακτηριστικό τεκμήριο αποτελεί το γεγονός πως με την συμπλήρωση 20 λεπτών, δεν είχαμε δει στημένη φάση ή τελική προσπάθεια!

Από εκεί και πέρα, η Ντόρτμουντ ανέβασε στροφές, κυκλοφόρησε καλύτερα την μπάλα και παρά το 0-0 του πρώτου μέρους (πρώτη φορά μετά το 2018), μπόρεσε να πάρει το προβάδισμα τρία λεπτά πριν από την λήξη με πρωταγωνιστή τον Βίτσελ!

Ο Βέλγος βρήκε δίχτυα στο 86ο λεπτό, για πρώτη φορά μετά από 26 μήνες και… κάτι και η Μπορούσια έφυγε με ένα σημαντικό «διπλό» από την MEWA Arena, διατηρώντας το «μηδέν» για δεύτερο σερί ματς!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάιντς:  Τσέντνερ, Βιντμέρ, Μπελ, Νιακατέ, Τάγιερ (77’ Μπροσίνσκι), Σταχ (71’ Παπέλα), Στέγκερ, Λουκοκί, Μπούρκαρτ, Ίνγκβαρτσεν (71’ Μποέτιους), Ονισίγουο

Ντόρτμουντ: Κομπέλ, Πάσλακ, Τσα, Πόνγκρατσιτς, Σουλτς, Νταχούντ (69’ Ρέινα), Βίτσελ, Βολφ (57’ Χάαλαντ), Αζάρ, Μπέλιγχμαμ, Μάλεν (69’ Μπραντ)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0