Football Talk

Παναθηναϊκός: «Σώθηκε» στη Λεωφόρο… do or die στο Βικελίδης (video)

Παναθηναϊκός: «Σώθηκε» στη Λεωφόρο… do or die στο Βικελίδης (video)

Ναι μεν ο Παναθηναϊκός δεν έχασε έδαφος απέναντι στην ΑΕΚ την Κυριακή (13/3), αλλά βρίσκεται στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας με την πλάτη στον τοίχο!

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Τα play off ξεκίνησαν. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ πήραν το τρίποντο απέναντι σε Άρη και ΠΑΣ Γιάννινα αντίστοιχα, ενώ Παναθηναϊκός και ΑΕΚ μοιράστηκαν από ένα βαθμό. Τι σημαίνει αυτό; Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Άρης και ΠΑΣ Γιάννινα είναι οι διεκδικητές των δύο εισιτηρίων, γιατί όπως βλέπουμε οι δύο πρωτοπόροι (Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ) δύσκολα θα εκτροχιαστούν.

Τα προβλήματα του ντέρμπι και το… βαθμολογικό ευτύχημα

Το «καλό» για τους τέσσερις είναι πως δεν άλλαξαν πολλά. Για τον Παναθηναϊκό ειδικά, έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι πρέπει να λέει και «ευχαριστώ». Για 60 λεπτά (στο ματς με την ΑΕΚ), η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, δεν είχε καθόλου αρμονία. Το κέντρο της υπέφερε, η παρουσία και η απουσία των Σάρλια και Βέλεθ αντίστοιχα ήταν αντιληπτή, τα λάθη του Διούδη ευτυχώς δεν κόστισαν στην ομάδα, ενώ η παρουσία του Καρλίτος ήταν τραγική.

Παρόλα αυτά, πέτυχε πρώτη γκολ και έβαλε τους παίκτες της ΑΕΚ να πρεσάρουν και να καταναλώσουν πολλή ενέργεια με αυτή την πίεση τους. Δεν κλείστηκε στα μετόπισθεν, καθώς αυτή είναι και η φιλοσοφία του Σερβοέλληνα προπονητή. Ποτέ δεν το έχει κάνει μέχρι στιγμής στον πράσινο πάγκο και μάλλον θα είναι δύσκολο να δούμε κάτι τέτοιο. Σε μία κακή μέρα κατάφερε να μη χάσει το παιχνίδι και δεν έδωσε το δικαίωμα στην ΑΕΚ να πάρει το τρίποντο. Είναι επιτυχία αυτό (;) θα αναρωτηθεί κανείς. «Όχι»! Σε καμία των περιπτώσεων, αλλά αν η ΑΕΚ έπαιρνε τους τρεις βαθμούς από τη «Λεωφόρο», το «τριφύλλι» θα βρισκόταν πολλά βήματα πίσω. Δηλαδή, η «Ένωση» θα ήταν στην τρίτη θέση με 49 βαθμούς και ο Άρης ως έχει, στους 45 στην τέταρτη. Ο Παναθηναϊκός όμως, θα βρισκόταν πέμπτος με 42 βαθμούς. Τρεις πίσω από τον τους Θεσσαλονικείς και εφτά πίσω από τον «Δικέφαλο».
ipiccy_image_9_1.jpg

Τα προβλήματα που θα του στοιχίσουν – Με το μαχαίρι στα δόντια και πάλι

Τα προβλήματα για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς συνεχίζονται όμως, αφού υπάρχει λειψανδρία και μάλιστα οι απουσίες στην προπόνηση ήταν ηχηρές. Ο Βέλεθ δεν μπορεί να προπονηθεί καθώς οι ενοχλήσεις στους προσαγωγούς παραμένουν. Ο Ιωαννίδης και αυτός με τη σειρά του δεν είναι ακόμη καλά, με την γάμπα του να μην τον αφήνει να προπονηθεί. Ο Αϊτόρ νιώθει και αυτός ενόχληση στον ώμο του, από τον τραυματισμό του στο Κυριακάτικο ντέρμπι. Από την άλλη ο Γκατσίνοβιτς, επίσης δεν προπονήθηκε αφού ταλαιπωρείται από ίωση!

Η αποστολή στο Κλεάνθης Βικελίδης την Κυριακή αποτελεί από μόνο του δύσκολο γεγονός. Ο Άρης βρίσκεται σε καλή κατάσταση και ο Μπούργος δείχνει να έχει δώσει ψυχολογία στην ομάδα. Παρόλα αυτά η αναμέτρηση είναι «do or die». Κάθε παιχνίδι σε αυτό το «μίνι» πρωτάθλημα των play off είναι σημαντικό και η ομάδα του Γιοβάνοβιτς θα πρέπει να έχει στο νου της ΜΟΝΟ τη νίκη ανεξαρτήτως αντιπάλου.
ipiccy_image_8.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0