Football Talk

Άρσεναλ – Λίβερπουλ: Μόνο ο… Αρσάβιν θα μπορούσε να επιλέξει φαβορί για το ντέρμπι του Έμιρεϊτς! (video)

Άρσεναλ – Λίβερπουλ: Μόνο ο… Αρσάβιν θα μπορούσε να επιλέξει φαβορί για το ντέρμπι του Έμιρεϊτς! (video)

Δεν είναι απλώς ένα εξ΄ αναβολής παιχνίδι που θα παρακολουθήσουμε, επειδή μιλάμε για δύο ομάδες του Big 6. Είναι σίγουρα ένα ματς που στο τέλος της χρονιάς, ενδέχεται να καθορίσει τον τίτλο της Premier LeagueΆρσεναλ και Λίβερπουλ τίθενται αντιμέτωπες στο Έμιρεϊτς, ούσες σε τόσο καλή κατάσταση πριν συναντηθούν, για πρώτη φορά μετά το 2009!

Η Μάντσεστερ Σίτι δεν μπορεί για δεύτερη φορά να κερδίσει την Κρίσταλ Πάλας στην σεζόν, το ματς λήγει και το 0-0 αναπτερώνει ακόμη περισσότερο το κίνητρο των φίλων της Λίβερπουλ για την συνέχεια του πρωταθλήματος.

Ο Πατρίκ Βιεϊρά γίνεται ο πρώτος προπονητής που δεν επιτρέπει στον Πεπ Γκουαρδιόλα να πανηγυρίσει απέναντί του σε δύο ενενηντάλεπτα, μετά τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ και η διαφορά ανάμεσα σε Σίτι και Λίβερπουλ, μειώνεται στους τέσσερις βαθμούς, με ένα ματς λιγότερο.

Προφανώς και δεν χρειάζονται ιδιαίτερες επεξηγήσεις για να αντιληφθεί κανείς μιλάμε για έναν… άθλο, αν αναλογιστεί κανείς πως η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων στις 15 Ιανουαρίου είχε φτάσει και μέχρι τους 14 βαθμούς, σαφώς και με ματς περισσότερα από την πλευρά των «πολιτών».

Όπως και να έχει όμως, πλέον βρισκόμαστε στο -4, με την Λίβερπουλ να έχει να αντιμετωπίσει την Άρσεναλ στο Έμιρεϊτς, σε ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι από το 4-0 του πρώτου γύρου, που «σημαδεύτηκε» από τον καυγά ανάμεσα σε Μικέλ Αρτέτα και Γιούργκεν Κλοπ, προτού οι γηπεδούχοι ανοίξουν το σκορ.


Ωστόσο, πλέον τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, μετρά πέντε νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις της Premier League, μόλις για δεύτερη φορά με τον Ισπανό στον πάγκο και θα παίξει τα ρέστα της το βράδυ, μιας και αν κερδίσει, σχεδόν «κλείνει» μία θέση στο επόμενο Champions League.

Παράλληλα, διαθέτει την καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή από κάθε ομάδα στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα! Είναι τρελό, αλλά είναι αλήθεια, καθώς σε έξι ματς έχει συγκεντρώσει 16 από τους 18 διαθέσιμους βαθμούς, έχοντας κρατήσει και το «μηδέν» στο 50% των παιχνιδιών της!

Από την άλλη πλευρά, σε «τρομακτική» κατάσταση βρίσκεται και η Λίβερπουλ, με το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ ναι μεν να βγάζει κάποια κούραση, που είναι απόρροια των πολλών παιχνιδιών, αλλά αυτή να μην επηρεάζει τα αποτελέσματά του.

Μην ξεχνάμε πως η Λίβερπουλ έχει κατακτήσει το Λιγκ Καπ και διεκδικεί ακόμη τρεις τίτλους, για πρώτη φορά μετά το 1983-84, όπου τα πήρε όλα αλλά αποκλείστηκε στο FA Cup από την Μπράιτον της δεύτερης κατηγορίας.

Συνεπώς πού καταλήγουμε; Στο ότι αμφότερες τίθενται για πρώτη φορά αντιμέτωπες ενώ διανύουν ένα τόσο καλό διάστημα, για πρώτη φορά μετά το 2009 και το εκπληκτικό 4-4, με τα τέσσερα γκολ του Αρσάβιν!

Τότε η αναμέτρηση είχε ολοκληρωθεί ισόπαλη. Τώρα, έχουμε να δούμε ισοπαλία από την 3η Νοεμβρίου του 2018, με Μίλνερ και Λακαζέτ να σκοράρουν.

Σε κάθε περίπτωση όμως, ο τίτλος περνά κατά κάποιον τρόπο από το Έμιρεϊτς. Η Λίβερπουλ το θέλει για το -1, η Άρσεναλ το θέλει για την επιστροφή στην τετράδα μετά από έξι χρόνια. Ποια το θέλει όμως περισσότερο;

Δημήτρης Μανάκος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0