Football Talk

Ζηλεύει και η Marvel την ιστορία που γράφει ο Κάρλο Αντσελότι! (video)

Ζηλεύει και η Marvel την ιστορία που γράφει ο Κάρλο Αντσελότι! (video)
Η επικράτηση της Ρεάλ Μαδρίτης στην έδρα της Μαγιόρκα (1-0), φέρνει ακόμη πιο κοντά τους «μερένχες» στην 35η κατάκτηση της La Liga. Πέντε νίκες σε δέκα αναμετρήσεις χρειάζεται πλέον η ομάδα του Κάρλος Αντσελότι ο οποίος ετοιμάζεται να γίνει ο μίδας των πέντε κορυφαίων πρωταθλημάτων της Ευρώπης.

Με μεγάλη συχνότητα εμφανίζεται ο αριθμός πέντε σε ιστορίες μυθοπλασίας, ως το απόλυτο δείγμα εξουσίας και ισχύς. Και όπως ο «Θάνος» στην ταινία «Εκδικητές» της Marvel κυνηγούσε τον πέμπτο λίθο στο δαχτυλίδι του, έτσι και ο «Καρλέτο» βρίσκεται μία ανάσα από την κατάκτηση των πέντε κορυφαίων πρωταθλημάτων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Η αρχή έγινε στην Ιταλία με την φανέλα της αγαπημένης του Μίλαν, για να ακολουθήσει ο τίτλος με την Τσέλσι στην Premier League. Μετέπειτα το άνετο πέρασμα του από την Γαλλία και την Παρί Σεν Ζερμέν, για να πάρει σειρά ο δίσκος της Βundesliga με την ομάδα της Μπάγερν. Έτσι, φτάνοντας στο σήμερα, ετοιμάζεται να συμπληρώσει το κομμάτι που λείπει από το παζλ. Την πολυπόθητη La liga με την «βασίλισσα» της Μαδρίτης.


Μίλαν (2003/2004)

Κατ' εικόνα της θητείας του ως ποδοσφαιριστής, έτσι και ως προπονητής κατόρθωσε να κατακτήσει το «σκουντέτο» με τους «ροσονέρι». Διαθέτοντας ένα εξαιρετικό ρόστερ, με μονάδες όπως ο Αντρέι Σεφτσένκο, ο Πάολο Μαλντίνι και ο Κακά. Τίτλος ο οποίος κατακτήθηκε άνετα, αφήνοντας δεύτερη την Ρόμα με έντεκα βαθμούς διαφορά. Πρόκειται για το πρώτο και το τελευταίο πρωτάθλημα στην πατρίδα του, ανάμνηση ανεξίτηλη στο μυαλό του ίδιου αλλά και των φίλων της Μίλαν.


Τσέλσι (2009/2010)

Επόμενη διάκριση στο δυσκολότερο πρωτάθλημα του κόσμου, την κορυφαία Premier League. Το  πέρασμα του από το Στάμφορντ Μπριτζ κρίθηκε επιτυχημένο, κατορθώνοντας με την Τσέλσι να φτάσει στην κορυφή. Σε μία συγκλονιστική κούρσα η οποία κρίθηκε στον βαθμό. Ντιντιέ ΝτρογκμπάΤζον Τέρι και Φρανκ Λάμπαρντ λειτούργησαν αρμονικά, με αποτέλεσμα ο Αντσελότι να αφήσει στην πλάτη του την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.


Παρί Σεν Ζερμέν (2012/2013)

Η μονοετή παρουσία του στην πρωτεύουσα την Γαλλίας συνοδεύτηκε με τον τίτλο της Ligue 1. Πιθανόν το πιο εύκολο έργο του Ιταλού, καθώς διέθετε ποδοσφαιριστές όπως ο Τιάγκο Σίλβα, ο Εζεκιέλ Λαβέτσι και ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Δεδομένου και του επιπέδου των υπόλοιπων μονομάχων, η τελική βαθμολογία έδειξε πρωταθλήτρια την Παρί με δώδεκα βαθμούς διαφορά από την μισητή Μαρσέιγ.


Μπάγερν Μονάχου (2016/2017, 2017/2018)

Το ίδιο βιολί και στην Βαυαρία, εκεί όπου κατέκτησε για πρώτη φορά δύο τίτλους με μία ομάδα. Ευχάριστη η παρουσία του στην Αλιάνζ Αρίνα, με τις πορείες της Μπάγερν να εκθέτουν μονίμως τους αντιπάλους της. Δύο διαδοχικές σεζόν με δεκαπέντε και εικοσιένα βαθμούς διαφορά από τις δευτεραθλήτριες Λειψία και Σάλκε, οδήγησαν τον Αντσελότι στην κορυφή της Bundesliga. Και πως να μην συμβεί αυτό όταν στις τάξεις της ομάδας υπήρχαν παίκτες όπως οι ΡιμπερίΛεβαντόφσκι και Τσάμπι Αλόνσο.

Επιστροφή στο σήμερα, όπου όλα μοιάζουν δρομολογημένα για να γραφτεί μία πρωτόγνωρη ιστορία. Πρωτόγνωρη διότι κανένας άλλος προπονητής δεν έχει κατορθώσει το ρεκόρ που αγγίζει ο Ιταλός. Οι έξι τίτλοι στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Γης, αποτελούν έργο υπερήρωα και ως τέτοιος θα πρέπει να λογίζεται ο 62χρονος προπονητής.

Διότι η ανάσταση του Βινίσιους και η δεύτερη εφηβεία του Μπενζεμά δεν είναι καθημερινά έργα, ούτε φυσικά και η ανατροπή επί της Παρί του Εμπαπέ. Ο περίπατος στην La Liga και η πρόωρη αυλαία που πρόκειται να δοθεί από την Ρεάλ Μαδρίτης, καθιστούν τον «Καρλέτο» ως έναν ευρωπαϊκό μύθο. Έναν μύθο ο οποίος δημιουργήθηκε για να σώσει το ποδόσφαιρο των ομάδων του!

Αντώνης Νιανιάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0