Football Talk

Άρσεναλ: Ο Αρτέτα είναι έτοιμος να δημιουργήσει τους νέους Invincibles

Άρσεναλ: Ο Αρτέτα είναι έτοιμος να δημιουργήσει  τους νέους  Invincibles
Mπορεί η φετινή χρονιά να ξεκίνησε στραβά για την Άρσεναλ, όμως οι «κανονιέρηδες» με τον Μικέλ Αρτέτα στον πάγκο τους, διανύουν ημέρες… Αρσέν Βενγκέρ!

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα, η Άρσεναλ, επικράτησε 2-0 της Λέστερ, πετυχαίνοντας την πέμπτη διαδοχική της νίκη στην Premier League, θέτοντας πλέον σοβαρή υποψηφιότητα για την κατάληψη της τέταρτης θέσης που οδηγεί στο Champions League της επόμενης περιόδου. Το σύνολο του Μικέλ Αρτέτα, παίζοντας όμορφο και ουσιώδες ποδόσφαιρο, έχει πετύχει κάτι που στην αρχή της σεζόν φαινόταν, ακατόρθωτο, αν αναλογιστεί κανείς τον τρόπο με τον οποίο, την ξεκίνησε. 

Οι «κανονιέρηδες» υπό τις οδηγίες του Μικέλ Αρτετα, έχουν ήδη πανηγυρίσει δύο τρόπαια, αρχικά  αυτό του FA CUP το 2020 και έπειτα το Community Shield της ίδιας σεζόν.  Η φετινή  χρονιά ξεκίνησε με σύννεφα, μετά από τις τρείς συνεχόμενες ήττες στην εκκίνηση της Premier League, με την καρέκλα του Ισπανού προπονητή να “τρίζει”. Ωστόσο η διοίκηση αποφάσισε να δώσει πίστωση χρόνου σε αυτόν και ως εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι δικαιώνεται. 

Η Άρσεναλ έχει  εδραιωθεί για τα καλά στην τέταρτη θέση του κορυφαίου πρωταθλήματος, διανύοντας τη δεδομένη στιγμή, μια περίοδο εξαιρετικής φόρμας γεγονός που αποδεικνύεται  στις τελευταίες 10 αναμετρήσεις της. Συγκεκριμένα η ομάδα  του Λονδίνου συμπεριλαμβάνεται στις επτά κορυφαίες ομάδες των πέντε μεγάλων πρωταθλημάτων, με τους περισσότερους σε συγκομιδή βαθμούς στα τελευταία δέκα  ματς. Αναλυτικότερα , Άρσεναλ, Μάντσεστερ Σίτυ και Λίβερπουλ, έχουν 25 βαθμούς στα τελευταία 10 παιχνίδια, «οδηγώντας» την κούρσα των πιο φορμαρισμένων ομάδων και επιβεβαιώνοντας τόσο τη δική τους ανωτερότητα όσο και του Αγγλικού πρωταθλήματος. Η επόμενη  ομάδα είναι  η Μπαρτσελόνα, η οποία παρόλο που και αυτή είχε αρχίσει τη σεζόν όπως η Άρσεναλ,  πλέον δείχνει  σημάδια προόδου καταγράφοντας 24 βαθμούς, από την ημέρα που ο Τσάβι ανέλαβε την τεχνική της ηγεσία. Στα κοινά μονοπάτια της ανάκαμψης βαδίζουν επίσης και η Γιουβέντους , η Μπορούσια Ντόρτμουντ, η Ατλέτικο Μαδρίτης και η Λειψία, που στις 10 τελευταίες τους αναμετρήσεις έχουν συγκομιδή 22 βαθμούς.

Με τον Αρτέτα να αλλάζει το κλίμα στο «Έμιρεϊτς» και με τους Λακαζέτ, Έντεγκααρντ και Σάκα να βοηθούν στο έργο του Ισπανού προπονητή, η Άρσεναλ, φαίνεται πως είναι έτοιμη να ανακτήσει ξανά και την ευρωπαϊκή της ταυτότητα, η οποία θα επέλθει με την έξοδο στο Champions League της επόμενης σεζόν. 

Με αυτόν τον τρόπο, ένας νέος κύκλος ετοιμάζεται να ανοίξει στην ομάδα του Λονδίνου, με τον Αρτέτα να είναι έτοιμος να «χτίσει» επάνω σε αυτή τους νέους Invincibles, με τις ευλογίες του Αρσέν Βενγκέρ.


Γιώργος Ζαχαρίου

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0