Football Talk

Λάτσιο - Βενέτσια 1-0: Γλίτωσαν οι «λατσιάλι» με τον Ιμόμπιλε να γράφει ιστορία! (video)

Λάτσιο - Βενέτσια 1-0: Γλίτωσαν οι «λατσιάλι» με τον Ιμόμπιλε να γράφει ιστορία! (video)

Μπορεί να μην έπιασε υψηλά στάνταρ, όμως η Λάτσιο «έκανε τη δουλειά» στην Ρώμη απέναντι στην αξιόμαχη Βενέτσια, με σκόρερ τον Ιμόμπιλε, ο οποίος έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας.

Στην αναμέτρηση που ολοκλήρωσε την 29η αγωνιστική, η Λάτσιο υποδέχτηκε την Βενέτσια στο Ολίμπικο. Αμφότερες χρειάζονταν τη νίκη για διαφορετικούς λόγους βέβαια. Οι μεν «λατσιάλι» για να σκαρφαλώσουν στην 5η θέση, οι δεν Βενετσιάνοι για να βγουν από την επικίνδυνη ζώνη. Στο τέλος όμως μόνο μια ομάδα χαμογέλασε, αυτή του Μαουρίτσιο Σάρι.

Ανεκμετάλλευτο πέρασε το πρώτο 45λεπτο για τις δύο ομάδες, με τη Λάτσιο ωστόσο να πατά καλύτερα. Στο 15’ ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Μαένπα, στην καλύτερη φάση ως το ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στο 47’ ο Ιμπόμπιλε έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή και με ένα φανταστικό πλασέ την έστειλε στα δίχτυα. Ωστόσο, στο replay φάνηκε ότι ήταν σε θέση οφσάιντ και μετά από υπόδειξη του VAR το γκολ ακυρώθηκε.

Δέκα λεπτά όμως αργότερα η απόφαση του VAR ευνόησε τους γηπεδούχους, καθώς ειδοποίησε τον Μανγκανιέλο για παράβαση πέναλτι σε επικίνδυνο παιχνίδι του Μοντόλο. Ο αρχηγός ανέλαβε την εκτέλεση και δε λάθεψε, «γράφοντας» το 1-0. Με αυτό το γκολ, ο Τσίρο Ιμόμπιλε έγινε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών για την Λάτσιο στην Serie A, φτάνοντας τα 144 γκολ!

Από εκεί και έπειτα, η Λάτσιο έδειξε να ελέγχει το παιχνίδι, χάνοντας ακόμα μια ευκαιρία με τον Λουίς Αλμπέρτο, πέντε λεπτά μετά το γκολ. Η Βενέτσια βέβαια, πίεσε για να βρει το γκολ της ισοφάρισης αλλά πέρα από μια κεφαλιά του Ανρί, δεν απείλησε ιδιαίτερα την εστία του Τόμας Στρακόσια.

Έτσι, η Λάτσιο με αυτή τη νίκη επέστρεψε στην 5η θέση με 49 βαθμούς, έναν περισσότερο από τις Ρόμα και Αταλάντα που ακολουθούν. Στον αντίποδα, η Βενέτσια έμεινε στους 22 πόντους, τρεις λιγότερους από την 17η Κάλιαρι και την σωτηρία.


Λάτσιο (Μ.Σάρρι)
: Στρακόσια, Πάτριτς (77’ Λαζάρι), Λουίς Φελίπε, Ατσέρμπι, Χισάι, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Λούκας Λέιβα, Αλμπέρτο (83’ Μπάσιτς), Άντερσον, Ζακάνι (73’ Πέδρο), Ιμόμπιλε

Βενέτσια (Α.Μπερτολίνι): Μαένπα, Ματσέγιου (46’ Εμπουεχί), Καλντάρα, Μόντολο, Χαπς, Κρνιγκόζ (64’ Κιγίν), Φιορντιλίνιο (88’ Σίγκουρντσον), Αμπαντού, Μπούσιο (77’ Νάνι), Ενσάμε (64’ Ανρί), Ορέκεκε

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0