Football Talk

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Προηγείται στο ημίχρονο και «σβήνει» τη λέξη ήττα από το χάρτη!

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Προηγείται στο ημίχρονο και «σβήνει» τη λέξη ήττα από το χάρτη!

Μπορεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να απέχει παρασάγγας από τις ένδοξες μνήμες του πρόσφατου παρελθόντος, παρόλα αυτά διατηρεί ένα ασύλληπτο ρεκόρ αήττητου στο Ολντ Τράφορντ όταν κλείνει το ημίχρονο προηγούμενη στο σκορ, σε αγώνα της Premier League.

Το να είσαι υποστηρικτής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά την αποχώρηση του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είναι μια σουρεαλιστική «οδύσσεια». Εννιά χρόνια φαγούρας έχουν περάσει από τη συνταξιοδότηση του Σκωτσέζου προπονητή και όμως δεν έχει βρεθεί ακόμα γιατρειά. Για έναν τόσο πετυχημένο σύλλογο, με την ιστορία των «κόκκινων διαβόλων» τα αποτελέσματα και οι εμφανίσεις τις ομάδας χαρακτηρίζονται το λιγότερο απογοητευτικές.

Παρόλα αυτά, έστω και σε αυτά τα πέτρινα χρόνια, οι «μπέμπηδες» έχουν κρατήσει ένα ρεκόρ που φαντάζει μυθικό. Μετά και τη νίκη απέναντι στην Τότεναμ το βράδυ του Σαββάτου (12/03) με σκορ 3-2, με το εκκωφαντικό χατ-τρικ του 4ου πλέον σκόρερ στην ιστορία της από καταβολής της Premier League, Κριστιάνο Ρονάλντο, η Γιουνάιτεντ διεύρυνε το αήττητο σερί της στα 301 παιχνίδια εντός έδρας, βρισκόμενη μπροστά στο σκορ στη λήξη των πρώτων 45 λεπτών. Συνολικά μετράει 278 νίκες και 23 μόλις ισοπαλίες όταν μπαίνει στα αποδυτήρια έχοντας κεφάλι στο σκορ.

Ο αριθμός αυτός είναι τρομερά μεγάλος αν αναλογιστεί κανείς την πορεία του συλλόγου επί σχεδόν μία δεκαετία. Αντίδοτο στις παθογένειες της ομάδας ακόμα δεν έχει βρεθεί αλλά το τεράστιο αυτό σερί φανερώνει μεταξύ άλλων και τη βαρύτητα ενός θετικού πρώτου ημιχρόνου.

Μπορεί επί εποχής Φαν Χααλ ή κυρίως Σόλσκιερ να πέτυχαν οι «κόκκινοι διάβολοι» κάποιες σπουδαίες ανατροπές σε σημείο που να αναρωτιέται κανείς αν το κάνουν επίτηδες, όμως το μαγικό ραβδάκι δεν μπορεί να κάνει συνεχώς υπερβάσεις. Αντίθετα, η Γιουνάιτεντ πρέπει να στηριχθεί στην ψυχολογία που αποκτά όταν παίρνει προβάδισμα σε ένα εντός έδρας παιχνίδι και την αποτελεσματικότητα που δείχνει.

Μάνος Φυρογένης

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0