Football Talk

ΠΑΟΚ: Η «κατάρα» της πρεμιέρας των play off λύθηκε και τώρα... Γάνδη! (video)

ΠΑΟΚ: Η «κατάρα» της πρεμιέρας των play off λύθηκε και τώρα... Γάνδη! (video)

Ο Τσούμπα Άκπομ δεν χάρισε απλώς ένα τρίποντο που διατηρεί τον ΠΑΟΚ σε επαφή με τον Ολυμπιακό αλλά πρόσφερε την παρθενική νίκη του Δικεφάλου σε πρεμιέρα στα play off. Ο συνδυασμός των παραπάνω, είναι το «μυστικό» για την ηρεμία που απαιτείται απέναντι στη Γάνδη!

Η πρεμιέρα των play off ολοκληρώθηκε, με τη μάχη για μία θέση στις ευρωπαϊκές διοργάνωσης της επόμενης σεζόν, να φουντώνει ακόμα περισσότερο. Η ισοπαλία των ΑΕΚ και Παναθηναϊκό και η ήττα του Άρη, κάνει την αγωνία να μεγαλώνει όλο και περισσότερο. Ο καλύτερος του… χωριού ήταν ο ΠΑΟΚ, ο οποίος κατάφερε με το «χρυσό» γκολ του Τσούμπα Άκπομ να φύγει νικητής από την Τούμπα επί του ΠΑΣ Γιάννινα, να διατηρηθεί σε απόσταση 12 βαθμών από τον Ολυμπιακό και να αυξήσει την διαφορά από τον 3ο στους εννιά.

Πέρα από αυτά όμως, έχει καταλάβει κανείς πως ο ΠΑΟΚ έλυσε μία ιδιαίτερη «κατάρα»; Ο Δικέφαλος, στα τρία χρόνια που διεξάγονται τα play off, κέρδισε για πρώτη φορά στην πρεμιέρα και μόλις τέταρτη στην ιστορία σε μίνι πρωτάθλημα της Super League. Παράλληλα με αυτό, ο ευρωπαϊκός «τελικός» με τη Γάνδη σε λίγα 24ώρα, διαθέτει τις καλύτερες… βάσεις για πρόκριση.

Ο «δαίμονας» της πρεμιέρας έφυγε την κατάλληλη στιγμή…

Μπορεί στην Τούμπα να κυριάρχησε και να πήρε το προβάδισμα με 1-0 επί της Γάνδη μεσοβδόμαδα, ωστόσο, η παραμικρή απώλεια στο πρωτάθλημα, θα ήταν ένα σοβαρό πλήγμα για τον ΠΑΟΚ. Ήδη ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε απόσταση 12 βαθμών στην κορυφή και πολύ δύσκολα θα ανατραπεί το σκηνικό στις υπόλοιπες εννιά αγωνιστικές, χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο Δικέφαλος πρέπει να το κάνει ευκολότερο.

Στις προηγούμενες δύο χρονιές, όπου διεξαγόταν η διαδικασία των play off για πρωτάθλημα και Ευρώπη, ο ΠΑΟΚ είχε ηττηθεί και τις δύο. Αρχικά από τον Ολυμπιακό και έπειτα από τον Αστέρας Τρίπολης. Αμφότεροι στην Τούμπα και με το ίδιο σκορ (1-0). Με τον ΠΑΣ Γιάννινα λοιπόν, δεν έπρεπε να… τριτώσει το κακό. Από βαθμολογικής, μέχρι ψυχολογικής άποψης. Ακόμα και το 0-0, ήταν σαν ήττα για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ο Τσούμπα Άκπομ, όμως, δήλωσε παρών την κατάλληλη στιγμή, στο 92ο λεπτό και χάρισε το τρίποντο στον Δικέφαλο. Το πόσο «χρυσό» ήταν, θα φανεί και σε λίγα βράδια απέναντι στη Γάνδη αλλά προς το παρών, δίνει τις κατάλληλες συνθήκες για έναν ευρωπαϊκό «τελικό» απέναντι στον βελγικό σύλλογο. Φυσικά, αν πάμε και πιο πίσω, όταν τα play off ήταν για τις θέσεις 2η-5η, ο ΠΑΟΚ δεν είχε το πιο εύκολο έργο στις πρεμιέρες. Συγκεκριμένα, από το 2008 μέχρι το 2017, ο Δικέφαλος είχε μόλις τρεις ήττες σε οκτώ παρουσίες.

Οι κατάλληλες βάσεις για μία ιστορική πρόκριση!

Αυτό που δεν κατάφερε πριν από 48 χρόνια, με τον Κούδα και τον Σαράφη, θέλει να πετύχει τώρα με τον Βιεϊρίνια και τον Κούρτιτς ο ΠΑΟΚ. Η μοναδική φορά που βρέθηκε Μάρτη μήνα στην Ευρώπη, ήταν το 1974, όταν η Μίλαν τον σταμάτησε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Αυτή τη φορά, όμως ο Δικέφαλος έχει όλα τα υπέρ για να πάρει μία ιστορική πρόκριση.

Ο Δικέφαλος, δεν έχει απλώς το προβάδισμα του πρώτου αγώνα (1-0) υπέρ του αλλά και την κατάλληλη ψυχολογία. Η νίκη επί του ΠΑΣ ήταν «χρυσάφι» για τον Δικέφαλο, καθώς, έχοντας την ηρεμία της σιγουριάς για την 2η θέση αλλά και την απόσταση των 12 βαθμών από τον Ολυμπιακό (με δύο νίκες στα μεταξύ τους ματς, μειώνει τη διαφορά στους έξι). Από την άλλη, ο βελγικός σύλλογος μπορεί να κέρδισε την Μπέερσχοτ του Τόλη Κωνσταντόπουλου, όμως προβλημάτισε ξανά με την εμφάνισή της καθώς το 2-0 απέναντι στην ουραγό, δεν έδωσε πολλές πειστικές απαντήσεις.

Είναι λογική η φράση «αν όχι τώρα, τότε πότε;» για τον ΠΑΟΚ. Έχει τα πάντα υπέρ του και είναι σπάνιο αυτό για τον ίδιο, ειδικά μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2019. Παράλληλα, υπάρχουν και οι ημιτελικοί του κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Ολυμπιακό. Δεν τους ξεχνάμε. Αλλά προέχει η Ευρώπη αυτή την στιγμή.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0