Football Talk

Γουλβς: Απίστευτο ρεκόρ, με 14 συνεχόμενα εκτός έδρας ημίχρονα στο «μηδέν» για τον Σα!

Γουλβς: Απίστευτο ρεκόρ, με 14 συνεχόμενα εκτός έδρας ημίχρονα στο «μηδέν» για τον Σα!

Δεν είναι τυχαία η εκπληκτική βαθμολογική συγκομιδή της Γουλβς στην φετινή Premier League! Για την ακρίβεια, μόνο τυχαία δεν είναι. Με τη νίκη της επί της Έβερτον έφτασε τους 46 βαθμούς αλλά κυρίως, έφτασε τα 14 συνεχόμενα εκτός έδρας ματς δίχως να έχει δεχθεί γκολ στο ημίχρονο, γεγονός που αποτελεί ρεκόρ για ομάδα του «Νησιού» στον 21ο αιώνα!

Η τελευταία ομάδα που μπόρεσε για συνεχόμενες εκτός έδρας αναμετρήσεις να μην δεχθεί γκολ κατά την διάρκεια του πρώτου μέρους, ήταν η Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ στην σεζόν του 1998-99.

Σε μία χρονιά δηλαδή που οι «κανονιέρηδες» πήραν το πρωτάθλημα, δεν είδαν την εστία τους να παραβιάζεται σε 14 εξορμήσεις τους, έως ότου μπουν στα αποδυτήρια για τις οδηγίες της ανάπαυλας από τον Αλσατό τεχνικό.

Μέχρι… χθες, το εν λόγω ρεκόρ καλά κρατούσε και μόνο μία ομάδα παρουσιάστηκε που μπορούσε να το απειλήσει. Η Γουλβς του Μπρούνο Λάζε, η οποία ναι μεν δεν διεκδικεί πρωτάθλημα, αλλά η πορεία που διαγράφει φέτος είναι για… πρωταθλητισμό, αναλογικά και με τα δικά της δεδομένα.

Αναλυτικότερα λοιπόν, οι «λύκοι» διατήρησαν το «μηδέν» στο Γκούντισον Παρκ απέναντι στην Έβερτον στο πρώτο μέρος και ισοφάρισαν το εξωπραγματικό ρεκόρ των Λονδρέζων, όντες η πρώτη ομάδα που το καταφέρνει στο «Νησί» στον 21ο αιώνα.

Όσον αφορά το τελικό αποτέλεσμα της συνάντησης, ο αρχηγός της Γουλβς, Κόαντι σκόραρε στο 49’ και χάρισε το τρίποντο στην ομάδα του. Ακόμη ένα τρίποντο για την ακρίβεια, με την Γουλβς να βρίσκεται στην 7η θέση, με 46 βαθμούς σε 29 ματς και 29 γκολ υπέρ της!

Σκοράρει ένα γκολ ανά παιχνίδι, αλλά η εκπληκτική ανασταλτική της λειτουργία εξακολουθεί να «κλέβει» την παράσταση, μιας και οι αριθμοί της συγκρίνονται μόνο με αυτούς των Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ και Τσέλσι.

Όσον αφορά τον Ζοσέ Σα, που δεν έχει χάσει ούτε λεπτό σε επίπεδο πρωταθλήματος, το «μηδέν» παθητικό στο Λίβερπουλ αποτέλεσε το 11ο δικό του στην Premier League, με τα πέντε τελευταία να έχουν συνοδευτεί και από ισάριθμες επικρατήσεις.

Μένει να δούμε αν το ρεκόρ της Γουλβς θα έχει και συνέχεια. Για να συμβεί αυτό και να ξεπεραστεί η επίδοση της Άρσεναλ πριν από 23 χρόνια, δεν θα πρέπει να δεχθεί κάποιο τέρμα στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησής της απέναντι στη Νιούκαστλ στο Σεντ Τζέιμς Παρκ.

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0