Football Talk

Ολυμπιακός: Η σεζόν απογείωσης του Σισέ και ο «βράχος» Ελ Αραμπί!

Ολυμπιακός: Η σεζόν απογείωσης του Σισέ και ο «βράχος» Ελ Αραμπί!

Ο Παπέ Αμπού Σισέ ήταν ο MVP του Ολυμπιακού στη νίκη επί του Άρη (13/03, 2-1) επιβεβαιώνοντας πως διανύει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, την ώρα που ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί πιστοποιούσε την σπάνια ποδοσφαιρική του προσωπικότητα. 

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Ο τρόπος με τον οποίο ολοκλήρωσε ο Ολυμπιακός την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ανέβασε ακόμα περισσότερο τον βαθμό δυσκολίας για τα play-offs. Η κακή εμφάνιση και η πρώτη φετινή ήττα στο πρωτάθλημα στο Κλεάνθης Βικελίδης ταρακούνησε τους Πειραιώτες, που σε όλες τις μεταξύ τους συζητήσεις την βδομάδα που προηγήθηκε, εμφανίζονταν αποφασισμένοι να βγάλουν αντίδραση και να μην επιτρέψουν σε κανέναν να αμφισβητήσει την κατάκτηση του τίτλου. Το γεγονός πως το αμέσως επόμενο παιχνίδι και πάλι απέναντι στον Άρη βοήθησε ώστε να μπει το έξτρα κίνητρο της εκδίκησης, ωστόσο η ομάδα του Μπούργος είναι ίσως η πιο φορμαρισμένη αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και δεν είχε καμία διάθεση να παραδοθεί χωρίς μάχη.

Από το πρώτο του λεπτό μέχρι το τελευταίο το παιχνίδι είχε εντάση που σε ελάχιστα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος βλέπουμε. Σε αυτό βοήθησε και η παρουσία φιλοξενούμενων οπαδών ελληνικής ομάδας στο Γεώργιος Καραισκάκης μετά από πάρα πολλά χρόνια. Δύο ομάδες που επιστράτευσαν την ενέργεια τους για να υπερισχύσουν η μία της άλλης, με τον Ολυμπιακό να έχει τις περισσότερες ευκαιρίες, να χάνει πέναλτι με τον Ελ Αραμπί και να βρίσκει τελικά το πρόβάδισμα λίγο πριν το ημίχρονο με τον Σισέ να πηδάει στο κόρνερ του Ζοάο Καρβάλιο και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο Σενεγαλέζος στόπερ έφτασε τα πέντε γκολ στο φετινό πρωτάθλημα και τα έξι συνολικά στη σεζόν. Επίδοση ρεκόρ στην καριέρα του που έρχεται ως επιστέγασμα της συνολικής του παρουσίας την φετινή χρονιά. Μόνο ο Ελ Αραμπί, ο Τικίνιο και ο Μασούρας έχουν περισσότερα γκολ από τον πρωταθλητή Αφρικής, στον εσωτερικό ανταγωνισμό των Πειραιωτών. Δεν μπορεί να γίνει κουβέντα για τον φετινό MVP του Ολυμπιακού χωρίς το όνομα του Σισέ. Δεν υπάρχει καμία κουβέντα για το αν είναι ο πιο βελτιωμένος παίκτης των «ερυθρόλευκων» τη φετινή σεζόν. Στο πρώτο εξάμηνο πέρσι, πριν φύγει για τον ευεργετικό δανεισμό στην Σεντ Ετιέν, ο Σισέ είχε 0 λεπτά συμμετοχής στο ελληνικό πρωτάθλημα και θεωρούνταν τέταρτος στην ιεραρχία των στόπερ στον Ολυμπιακό. Λίγους μήνες μετά δεν υπάρχει αμφιβολία πως πρόκειται για τον καλύτερο κεντρικό αμυντικό του πρωτάθληματος. Στα 26 του χρόνια έχει ωριμάσει σημαντικά και μπορεί να εκμεταλλεύεται τόσο τα φοβερά σωματικά προσόντα που διαθέτει, όσο και την εξαιρετική - για τη θέση που αγωνίζεται- τεχνική του κατάρτιση.

Επιστρέφοντας στο ματς, οι παίκτες του Μαρτίνς δεν κατάφεραν στις ευκαιρίες που δημιούργησαν να πετύχουν ένα δεύτερο γκολ και να… τελειώσουν το τρίποντο και όπως συχνά συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, το πλήρωσαν. Ο Εντιαγέ ισοφάρισε από την εξαιρετική πάσα του Αμπουμπακάρ Καμαρά και χωρίς να χάσει δευτερόλεπτο ο Μαρτίνς έφερε στο ματς Βαλμπουενά, Τικίνιο και Μαντί Καμαρά, παίζοντας με δύο φορ μέχρι το φινάλε.

Τελικά λυτρώθηκε στο… παρά 5, με τον Σισέ να κερδίζει πέναλντι και τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί να στήνει τη μπάλα ξανά στην «άσπρη βούλα» προς έκπληξη των περισσότερων. Ελάχιστοι ποδοσφαιριστές έχουν το ειδικό βάρος να το κάνουν αυτό, έχοντας χάσει νωρίτερα πέναλτι, με το σκορ στο 1-1, στο 85ο λεπτό. Χρειάζεται αυτοπεποίθηση, προσωπικότητα και… κρύο αίμα. Ο Μαροκινός επιθετικός τα διαθέτει όλα. Εκτέλεσε εύστοχα, πήρε εκδίκηση από τον Κουέστα και έδωσε τρεις πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του και μαζί την ηρεμία για να προετοιμαστεί χωρίς επιπρόσθετο βάρος για το κυριακάτικο ματς στους Ζωσιμάδες. 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0