Football Talk

ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 1-0: Τσούμπα Άκπομ ο... λυτρωτής, «λύγισε» τον αποδεκατισμένο «Άγιαξ της Ηπείρου» στις καθυστερήσεις!

ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 1-0: Τσούμπα Άκπομ ο... λυτρωτής, «λύγισε» τον αποδεκατισμένο «Άγιαξ της Ηπείρου» στις καθυστερήσεις!
Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα (13/03) στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής των play-offs της φετινής Super League, με τον Τσούμπα Άκπομ να «λυτρώνει» τους Θεσσαλονικείς στο 90+1'! Ηρωική εμφάνιση από τους αποδεκατισμένους Ηπειρώτες, οι οποίοι κρατούσαν τον βαθμός της ισοπαλίας έως τις καθυστερήσεις, παρά τις τόσες απουσίες που είχαν!

Η τεράστια προσπάθεια του αποδεκατισμένου ΠΑΣ Γιάννινα έμεινε στον... άσσο, χάρη σε ένα γκολ του Τσούμπα Άκπομ στις καθυστερήσεις! Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 1-0 (13/03) των Ηπειρωτών και ξέφυγε στο +9 από την τρίτη στη βαθμολογία της Super League, ΑΕΚ, που έμεινε στο 1-1 λίγο νωρίτερα, απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Τεράστια ευκαιρία χαμένη για τους φιλοξενούμενους με τον Περέα στα τελευταία δευτερόλεπτα, σε ένα ματς που «επισκιάστηκε», ωστόσο, από τον σοβαρό -καθώς φαίνεται- τραυματισμό του Μιχαηλίδη, ο οποίος αντικαταστάθηκε αναγκαστικά από τον Κρέσπο στο 17ο λεπτό.


1ο ημίχρονο

Ο ΠΑΟΚ λίγο έλειψε να ξεκινήσει την αναμέτρηση με τον ιδανικότερο τρόπο. Μόλις στο 6ο λεπτό, ο Σάστρε έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Ζαμπά γύρισε την μπάλα στον Σοάρες, αλλά το σουτ του ήταν αδύναμο και κατέληξε στην αγκαλιά του Λοντίγκιν.

Το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου συνέχισε να πιέζει ψηλά, χωρίς ωστόσο να δημιουργεί μεγάλες ευκαιρίες. Από την άλλη πλευρά, ο αποδεκατισμένος ΠΑΣ Γιάννινα έκανε αισθητή την παρουσία του μόνο στο 29ο λεπτό, όταν ο Μορέιρα έφυγε στην αντεπίθεση, σούταρε, αλλά είδε την μπάλα να καταλήγει αρκετά μέτρα άουτ.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βρουν το πολυπόθητο γκολ στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου μέρους, αλλά ούτε το σουτ του Τσόλακ στο 36’, ούτε αυτό του Κούρτιτς, τρία λεπτά αργότερα, έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα, οδηγώντας τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια χωρίς να υπάρχει σκορ στο πρώτο ημίχρονο.

2ο ημίχρονο

Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε με την εκκίνηση του δευτέρου μέρους. Στο 48ο λεπτό, ο Τσόλακ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά το σουτ του ήταν αδύναμο και δεν δυσκόλεψε τον Λοντίγκιν, ενώ ο Μπρένερ ένα λεπτό αργότερα, στην άλλη άκρη του γηπέδου, δεν βρήκε καλά την μπάλα σουτάροντας, μη δημιουργώντας ανησυχία προς τον Ζίβκοβιτς.

Η μεγαλύτερη στιγμή της αναμέτρησης ήρθε μερικά λεπτά αργότερα και άνηκε στους Θεσσαλονικείς. Ο Μιτρίτσα έκανε όμορφη ατομική ενέργεια στο 64', σούταρε, ο Λοντίγκιν απέκρουσε ασταθώς, αλλά ο Ζαμπά που πήρε το ριμπάουντ, έστειλε την μπάλα εκτός εστίας!

Το επιθυμητό αποτέλεσμα για τον ΠΑΟΚ δεν ήρθε ούτε από την προσπάθεια του Κούρτιτς στο 70', που εξαπέλυσε μια «οβίδα», αλλά βρήκε τον γκολκίπερ των Ηπειρωτών σε ετοιμότητα.

Εν τέλει, οι γηπεδούχοι έλυσαν τον «γόρδιο δεσμό» της άμυνας του ΠΑΣ Γιάννινα στο 90+1', όταν ο Ζαμπά έκανε τη σέντρα και ο Άκπομ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανίκητου έως τότε, Λοντίγκιν. 

Στα τελευταία δευτερόλεπτα χάθηκε μεγάλη ευκαιρία από τον Περέα για να «σώσει» τον βαθμό της ισοπαλίας για την ομάδα του, αλλά αστόχησε. Το 1-0 παρέμεινε ως τελικό σκορ, δίνοντας μία πολύ σημαντική βαθμολογικά νίκη στον ΠΑΟΚ, που τον «εκτόξευσε» στο +9 από την ΑΕΚ!

Ο MVP

Αναμφισβήτητα ο Τσούμπα Άκπομ, που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 66ο λεπτό και «λύτρωσε» την ομάδα του, με το γκολ του στις καθυστερήσεις.

Η φάση του αγώνα

Το χαμένο... ριμπάουντ του Ζαμπά στο 64'! Ο Λοντίγκιν ήταν ουσιαστικά εξουδετερωμένος και ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ είχε τεράστια ευκαιρία να σκοράρει, κάνοντας ευκολότερο το έργο της ομάδας του.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου):  Ζ. Ζίβκοβιτς, Σάστρε, Μιχάι, Μιχαηλίδης (17' Κρέσπο), Σίντκλεϊ, Σοάρες (46' Σβαμπ), Κούρτιτς, Μουργκ (46' Μιτρίτσα), Μπίσεσβαρ (73' Α. Ζίβκοβιτς), Ζαμπά, Τσόλακ (66' Άκπομ)

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Λοντίγκιν, Οικονομόπουλος, Γκαρντάφσκι, Κάργας, Εραμούσπε, Στάνκο, Ντομίνγκεθ, Σνάιντερ, Μπρένερ (73' Λώλης), Περέα, Μορέιρα (85' Παντελάκης)

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0