Football Talk

Serie A: «Έσωσε» την Ρόμα με πέναλτι ο Πελεγκρίνι, άντεξε στο Μπέργκαμο η Τζένοα!

Serie A: «Έσωσε» την Ρόμα με πέναλτι ο Πελεγκρίνι, άντεξε στο Μπέργκαμο η Τζένοα!

Μπορεί η Ρόμα να ήταν το απόλυτο φαβορί για τη νίκη απέναντι στην Ουντινέζε, όμως το σύνολο του Ζοσέ Μουρίνιο δεν το απέδειξε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης και μπορεί να αισθάνεται ικανοποιημένο με το τελικό 1-1, που διαμόρφωσε ο Πελεγκρίνι με πέναλτι στο 94ο λεπτό. Την ίδια ώρα, η Αταλάντα «κόλλησε» στο μηδέν απέναντι στη μαχητική Τζένοα, που έφτασε τις επτά συνεχόμενες ισοπαλίες και έμεινε δίχως γκολ για δεύτερη φορά σε τρία ματς!

Ένα ματς που υπολόγιζε για την κατάκτηση των τριών βαθμών η Ρόμα, ήταν αυτό απέναντι στην Ουντινέζε μακριά από το Ολύμπικο, όμως το σύνολο του Ζοσέ Μουρίνιο δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και απλώς αισθάνεται ικανοποιημένο που δεν ηττήθηκε, μιας και ο Πελεγκρίνι ισοφάρισε σε «νεκρό χρόνο» από την «άσπρη βούλα»!

Ο Μολίνα άνοιξε το σκορ στο 15ο λεπτό και από εκεί και πέρα οι «Ρωμαίοι» δεν κατόρθωσαν να αντιδράσουν ουσιαστικά. Είχαν την κατοχή της μπάλας, φτάνοντας σε ποσοστά της τάξεως του 65% αλλά στην τελική προσπάθεια υστερούσαν σε σημαντικό βαθμό, όντες και τυχεροί που η προσπάθεια του Μακένγκο στο 38ο λεπτό κατέληξε στο δοκάρι.

Ο Πελεγκρίνι δεν μπόρεσε στο 75’ να χριστεί σκόρερ, όπως και ο Ελ Σαράουι ένα λεπτό νωρίτερα αλλά ο Ιταλός δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Αξιοποίησε το πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του και ήταν ψύχραιμος στο 94ο λεπτό, μετατρέποντας το σε γκολ για να διαμορφώσει το τελικό σκορ της αναμέτρησης!

Την ίδια ώρα, ούτε το άλλο φαβορί κατάφερε να επιβεβαιώσει τον λόγο που είχε θεωρητικά το πάνω χέρι απέναντι στην Τζένοα, που έφτασε τις επτά συνεχόμενες ισοπαλίες. Η Αταλάντα ήταν δημιουργική, αλλά με μόλις ένα σουτ προς την εστία των Γενοβέζων, έμοιαζε αδύνατο να μπορέσει να πάρει το τρίποντο.

Έμεινε στο «μηδέν», είδε μάλιστα την Τζένοα να την απειλεί με εννέα τελικές προσπάθειες, αλλά ο Γκασπερίνι πολύ φυσιολογικά προβληματίζεται από το γεγονός πως η ομάδα του δεν σκοράρει για δεύτερο ματς στα 270 αγωνιστικά λεπτά που έχει δώσει.

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0