Football Talk

Άρσεναλ – Λέστερ 2-0: Ένα βήμα πιο κοντά στην τετράδα οι «κανονιέρηδες»! (video)

Άρσεναλ – Λέστερ 2-0: Ένα βήμα πιο κοντά στην τετράδα οι «κανονιέρηδες»! (video)

Η Άρσεναλ ήταν το φαβορί απέναντι στην Λέστερ και οι παίκτες του Μικέλ Αρτέτα φρόντισαν να τελειώσουν την συζήτηση από νωρίς. Ήταν εξαιρετικοί, σκόραραν με τον Τόμας Πάρτεϊ και τον Αλεξάντερ Λακαζέτ και με το τελικό 2-0, που ήρθε πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το τελικό σκορ, έκαναν ένα αποφασιστικό βήμα για την επιστροφή στο Champions League!

Μία εξαιρετική Άρσεναλ στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού απέναντι στην Λέστερ, είχε την ουσία και πήρε το ζητούμενο. Οι «κανονιέρηδες» πήραν τη νίκη με 2-0, έκαναν αποφασιστικό βήμα για την τετράδα και έφτασαν τις πέντε συνεχόμενες νίκες στην Premier League, μόλις για δεύτερη φορά υπό τις οδηγίες του Μικέλ Αρτέτα.

Αναλυτικότερα, οι Λονδρέζοι μπήκαν πολύ καλύτερα στο παιχνίδι, όντες ιδιαίτερα κινητικοί, με βασικό τους μοχλό τον Μπουκάγιο Σάκα και το… μυαλό του Μαρτίν Έντεγκααρντ.

Στο 10ο λεπτό πήραν το πρώτο κόρνερ τους στο ματς και οι αναμνήσεις από το ματς του Κινγκ Πάουερ ξύπνησαν… Το σκηνικό επαναλήφθηκε! Κόρνερ του Μαρτινέλι, με τον Έντεγκααρντ να πηγαίνει δίπλα του, κεφαλιά του Τόμας Πάρτεϊ και 1-0 για την Άρσεναλ, με τον Γκανέζο να πετυχαίνει το δεύτερο γκολ του στην χρονιά, αλλά και συνολικά με την φανέλα της ομάδας του.


Η Άρσεναλ πίεσε, έψαξε ένα δεύτερο γκολ, αλλά οι προσπάθειές της έμεναν ημιτελείς. Άμεση συνέπεια αποτέλεσε το 1-0 του πρώτου μέρους, με την Λέστερ να μην είναι ιδιαίτερα απειλητική, αλλά να παίρνει μέτρα από την συμπλήρωση μισής ώρας και έπειτα, αναγκάζοντας και τον Ράμσντεϊλ σε μία απίστευτη απόκρουση σε κεφαλιά του Μπαρνς.


Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, οι γηπεδούχοι έψαξαν ένα δεύτερο γκολ, προκειμένου να αποκτήσουν μαξιλαράκι ασφαλείας και να τελειώσουν κάθε συζήτηση για τη νίκη.

Έτσι και έγινε. Αυτή την φορά με διαφορετικό τρόπο. Η Άρσεναλ επιτιθόταν μαζικά και στο 55ο  λεπτό ο Σογιουντσού υπέπεσε σε χέρι. Ο VAR το αντιλήφθηκε, το καταλόγισε και ο Αλεξάντερ Λακαζέτ το έκανε γκολ με εξαιρετική εκτέλεση στο «γάμα»!

Ό,τι ακολούθησε από εκεί και πέρα, είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, με την Άρσεναλ να ελέγχει απόλυτα το ματς και να φτάνει σε μία άνετη επικράτηση. Τελικό σκορ το 2-0, οι Λονδρέζοι στην τετράδα και το Βόρειο Λονδίνο αρχίζει και πιστεύει ακόμη περισσότερο πως τον Σεπτέμβρη στο Έμιρεϊτς θα κουνηθεί το σεντόνι του Champions League!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0