Football Talk

Οι παίκτες-«κλειδιά» που θα… ξεκλειδώσουν τους στόχους κάθε ομάδας στα play off (video)

Οι παίκτες-«κλειδιά» που θα… ξεκλειδώσουν τους στόχους κάθε ομάδας στα play off (video)

Τα play off της Super League είναι έτοιμα για την πρώτη σέντρα και το BN Sports ξεχωρίζει τους παίκτες- «κλειδιά» για καθεμία από τις έξι ομάδες του μίνι πρωταθλήματος.

Όλα έτοιμα. Φώτα, σφύριγμα και πάμε. Τα play off της Super League ανοίγουν την αυλαία με το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Άρη στις 19:00 και για δέκα αγωνιστικές, θα κρατάνε ζωντανό το ενδιαφέρον για το θέμα των ευρωπαϊκών εισιτήριων (περισσότερο) αλλά και του πρωταθλητή (λιγότερο). Έξι «μονομάχοι», οι οποίοι σε όλη την διάρκεια της σεζόν ξεχώρισαν και με το παραπάνω στην κανονική διάρκεια, είναι έτοιμοι να κονταροχτυπηθούν σε έναν «μαραθώνιο» γεμάτο… ντέρμπι.

Το BN Sports από τη μεριά, ξεχωρίζει τους παίκτες που θα αποτελέσουν βαρόμετρο για την κάθε ομάδα από τις έξι που βρίσκονται στα play off. Εμπειρία, ταλέντο, ποιότητα αλλά στατιστικά, βοηθούν για να επαληθευτεί το κάθε όνομα στην παρακάτω λίστα. Δεν αρκούν μόνο αυτοί, όμως σίγουρα, θα παίξουν τον πιο κομβικό ρόλο.

Ολυμπιακός: Αγκιμπού Καμαρά

Για το σύνολο του Πέδρο Μαρτίνς, σίγουρα δεν μπορείς να σταθείς σε έναν ποδοσφαιριστή. Από το δίδυμο Μανωλά-Σωκράτη, μέχρι το «μηχανάκι» Εμβιλά και από εκεί, στους Γιώργο Μασούρα και Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Άντε και η «νότα» του Ζοάο Καρβάλιο. Ωστόσο, αν ο Ολυμπιακός εξαρτιέται από κάποιον παίκτη, αυτός είναι ο Αγκιμπού Καμαρά.

Ο 21χρονος μεσοεπιθετικός δεν αποτελεί απλώς μία επένδυση για την ομάδα του Πειραιά αλλά ένα πραγματικό «διαμάντι» που, εφόσον είναι στα καλύτερά του, μπορεί να πάρει ματς μόνος του (βλέπει ντέρμπι ΠΑΟΚ πρώτου γύρου στο Φάληρο). Είναι εξωπραγματικός και τα πέντε γκολ σε συνδυασμό με τις ισάριθμες ασίστ στο πρωτάθλημα, το επαληθεύουν.

ΠΑΟΚ: Γιασμίν Κούρτιτς

Έχει βρει τον ηγέτη του. Μακράν της δεύτερης, η καλύτερη καλοκαιρινή προσθήκη του ΠΑΟΚ. Ο Γιασμίν Κούρτιτς, δεν προσφέρει μόνο νίκες στον Δικέφαλο αλλά και ρεκόρ καριέρας στον εαυτό του, αφού δείχνει καλύτερα από κάθε άλλη σεζόν του.

Ο έμπειρος μέσος είναι ο βασικός πυλώνας των πλάνων του Ραζβάν Λουτσέσκου, κάτι που φαίνεται από τα παιχνίδια στα οποία έχει χαρίσει τη νίκη, όπως το τελευταίο κόντρα στη Γάνδη. Ο απολογισμός του στο πρωτάθλημα είναι στα 15 γκολ, όντως ο αρχισκόρερ της κατηγορίας, την ίδια στιγμή που διατηρεί ηγετικές ικανότητες στη μεσαία γραμμή.

ΑΕΚ: Σέρχιο Αραούχο

Ίσως, λέω ίσως, πάρει τη θέση του ο Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ, ο οποίος έρχεται για αναβαθμίσει τον άξονα της ΑΕΚ. Μέχρι τότε, όμως, ο Σέρχιο Αραούχο παραμένει το μεγάλο βαρόμετρο της Ένωσης.

Ο Αργεντινός επιθετικός μπορεί να βρίσκεται πάνω παρών αλλά στα ντέρμπι, ξέρει ακριβώς τι να κάνει για να δίνει στην ΑΕΚ είτε γκολ, είτε ασίστ. Είναι επιβεβαιωμένο, τεσταρισμένο. Όλα. Έτσι, αν η Ένωση θέλει να παραμείνει σε τροχιά… Ευρώπης, ο έμπειρος επιθετικός είναι ο κατάλληλος για να το κάνει, ειδικά όταν η μπάλα «καίει» στα ντέρμπι.

Παναθηναϊκός: Σεμπάστιαν Παλάσιος

Άλλος ποδοσφαιριστής από τη μέρα που ήρθε στην Ελλάδα. Στην αρχή ο Σεμπάστιαν Παλάσιος δέχθηκε ουκ ολίγες κριτικές για το στυλ παιχνιδιού του αλλά και τις επιδόσεις, όμως στα τελευταία ματς, αυτό έχει αλλάξει ριζικά.

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός έχει βρει τα πατήματά του αλλά και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τα… κουμπιά του στον αγωνιστικό χώρο. Ο 28χρονος άσος έχει φτάσει να είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας αυτή τη στιγμή με δέκα τέρματα στο πρωτάθλημα. Παράλληλα, βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και θα είναι σημαντικό για το «τριφύλλι» να συνεχίσει στο ίδιο τέμπο.

Άρης: Μπαντού Εντιαγέ

Μπορεί ο Χερμάν Μπούργος να έχει αναγεννήσει τον Άρη, ωστόσο ο άνθρωπος που κάνει την διαφορά στα τελευταία παιχνίδια και γενικά στη σεζόν, είναι ο Μπαντού Εντιαγέ. Απέναντι στον Ολυμπιακό ήταν από τους πιο επικίνδυνους ποδοσφαιριστές και απέδειξε πως οι «κίτρινοι» μπορούν να στηριχθούν στην ποιότητά του.

Η προσφορά δεν είναι μόνο στα γκολ (τρία) και στις ασίστ (τρεις) αλλά και στην πίεση που βοηθάει μέσω των τρομερών αντοχών του. Ταυτόχρονα, μπορεί να αγωνιστεί ως εξτρέμ και ως μεσοεπιθετικός, δίνοντας λύσεις σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου.

ΠΑΣ Γιάννινα: Χοσέ Περέα

Και φτάνουμε στον ΠΑΣ Γιάννινα. Η τρίτη διαφορετική ομάδα εκτός του Big-5 που μπαίνει στη διαδικασία των play off και καλείται να «σπάσει» την συγκεκριμένη πεντάδα. Η ομάδα των Ιωαννίνων, για να το καταφέρει αυτό, θα πρέπει να εκμεταλλευτεί το βαρύ της όπλο. Τον Χοσέ Περέα. Ναι, τον ποδοσφαιριστή που ο Παναθηναϊκός άφησε τόσο απλά να φύγει και αυτή την στιγμή, είναι εκ των κορυφαίων του ΠΑΣ.

Η αξία του έχει ανέβει αρκετά και δέκα το μάξιμουμ, καλές εμφανίσεις στα play off, θα του δώσουν επιπλέον πάτημα να πάρει μία καλή μεταγραφή.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0