Football Talk

Τσέλσι – Νιούκαστλ: «Εδώ που ήσουν, ήμουνα και εδώ που είμαι θα έρθεις»!

Τσέλσι – Νιούκαστλ: «Εδώ που ήσουν, ήμουνα και εδώ που είμαι θα έρθεις»!
Τσέλσι και Νιούκαστλ τίθενται αντιμέτωπες στην 29η αγωνιστική της PremierLeague, με τους Λονδρέζους φυσικά να είναι το μεγάλο φαβορί για να πάρουν τη νίκη και να διατηρηθούν στην τρίτη θέση. Ωστόσο, τα δεδομένα έχουν αλλάξει και οι «καρακάξες» βρίσκονται τόσο σε καλύτερη φάση, όσον αφορά την αγωνιστική κατάστασή τους αλλά και την διοικητική σταθερότητα που διαθέτουν. Το «εδώ που ήσουν, ήμουνα και εδώ που είμαι θα έρθεις», ταιριάζει απόλυτα σε αυτό που βιώνουν αμφότερες!

Από τη μία έχουμε την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Τσέλσι. Την ομάδα του Τόμας Τούχελ, η οποία προτού ξεκινήσει η χρονιά, πραγματοποίησε την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της PremierLeague, ξεπερνώντας τα 100 εκατομμύρια του Τζακ Γκρίλις.

Οι 16 μήνες του Τόμας Τούχελ, το ChampionsLeagueκαι η διεκδίκηση όλων των τίτλων

Πήρε τον Ρομέλου Λουκάκου από την Ίντερ, έναντι 115 εκατομμυρίων και όλα έδειχναν πως μετά το ChampionsLeague, βάζει πλώρη και για την επιστροφή της στην κατάκτηση των εγχώριων τίτλων.

Μέχρι τον Οκτώβριο έμοιαζε πράγματι η πιο σταθερή ομάδα της PremierLeague, αλλά σε ένα τόσο απρόβλεπτο και… κουραστικό πρωτάθλημα, ζητούμενο είναι να μην «πληγωθείς» ανεπανόρθωτα στις κακές σου ημέρες.

Η Τσέλσι αυτό το βίωσε «σκληρά», απομακρύνθηκε από την διεκδίκηση του πρωταθλήματος, ηττήθηκε στον τελικό του Λιγκ Καπ από την Λίβερπουλ και πλέον βρίσκεται μονίμως στην τρίτη θέση, συνεχίζοντας όμως στο ChampionsLeagueκαι το FACup.

Μέχρι εδώ καλά. Και είναι λογικό, μιας και αναφερόμαστε στο αγωνιστικό του πράγματος και στα πεπραγμένα των «μπλε», από τον Ιανουάριο του 2021 και έπειτα. Στους 15 δηλαδή μήνες που ο Τόμας Τούχελ καθοδηγεί με ασφάλεια την ομάδα του σε ανοδικές πορείες και τίτλους, με την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων στο Άμπου Ντάμπι, επίσης να είναι μία σημαντική κατάκτηση.

57715979_303.jpg

Το «μπαμ» με τον Αμπράμοβιτς και ο δρόμος από τον… Λουκάκου στην αβεβαιότητα

Από εκεί και πέρα όμως, στην συζήτηση μπαίνουν και τα τελευταία γεγονότα που λαμβάνουν χώρα από… ψηλά. Αυτά που έκαναν τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς να δηλώσει για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια πως παραιτείται, αυτά που «τρόμαξαν» τους φίλους της ομάδας και που κατέστησαν την Τσέλσι έρμαιο στα χέρια της Κυβέρνησης της Αγγλίας.

Ο Ρώσος πρόεδρός της αποτελεί παρελθόν και οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, με βασικούς χορηγούς να αποχωρούν και τις κάρτες της ομάδας που ανήκουν στην Barclaysνα «παγώνουν» μέχρι νεωτέρας.

Ναι, η ομάδα που το καλοκαίρι «έσπαγε» τα ταμεία με τον Ρομέλου Λουκάκου, πλέον βλέπει τον προπονητή της να δηλώνει πως «θα παίζουμε μέχρι να μην έχουμε φανέλες και πούλμαν». Συνεπώς, αντιλαμβάνεται κανείς πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση στο στρατόπεδο της Τσέλσι.

Chelsea soccer club owner Roman Abramovich, right, attends the UEFA Women's Champions League final soccer match between Chelsea FC and FC Barcelona in Gothenburg, Sweden, Sunday, May 16, 2021. (AP Photo/Martin Meissner)

Το τραγικό ξεκίνημα της Νιούκαστλ με τον Μπρους και η πρόσληψη του Χάου

Από την άλλη πλευρά, η Νιούκαστλ, η οποία μεταβαίνει με εξαιρετική ψυχολογία στο Στάμφορντ Μπριτζ ζει το όνειρό της στο 2022, αλλά είχε περάσει από 40 κύματα, μέχρι να φτάσει σε αυτό το σημείο.

Ξεκίνησε την χρονιά με τον Στιβ Μπρους, δεν είχε πραγματοποιήσει ούτε μία νίκη μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, αγοράστηκε από τους Σαουδάραβες αλλά το αγωνιστικό του πράγματος παρέμενε ίδιο.

trippier-premier-league_1hb9kgbt25aeg1sfk0839jrrp3.png

Ο Μπρους συμπλήρωσε 1000 ματς στον πάγκο της και αποχώρησε και ο αντικαταστάτης του ήταν ο Έντι Χάου, ο οποίος γνώριζε τον τρόπο να διατηρήσει τη νέα του ομάδα στην κατηγορία, καθώς είχε προβεί σε μία τέτοιου είδους επιτυχία στον πάγκο της Μπόρνμουθ.

Με τον Χάου στον πάγκο, η Νιούκαστλ έκανε την πρώτη της νίκη στην χρονιά, αλλά μέχρι και τα Χριστούγεννα συνέχιζε να είναι τελευταία, κάνοντας τους Σαουδάραβες να αντιληφθούν πως ναι μεν την αγόρασαν, αλλά το ρόστερ της ομάδας τους, παρέμενε αυτό που είχε δημιουργήσει ο Μάικλ Άσλεϊ, πριν αποχωρήσει.

b25lY21zOjc0OTVhOGFiLTI4NmUtNDNmZC05ZjFiLTY5MzBiNzE2ZTA5YzpkYmU0MDA1Zi1hMzRmLTQ5NmUtOGUxOS05Mzk4MzZjN2I4MDU.jpg

Η οξυδέρκεια των Σαουδαράβων και οι μεταγραφές που κάνουν… σπόιλ για το μέλλον της

Κάπως έτσι, γύρισε ο διακόπτης. Η Νιούκαστλ αποφάσισε να ξοδέψει και υιοθέτησε ξανά την ίδια λογική με αυτή της πρόσληψης του Έντι Χάου. Δεν αγόρασε παίκτες που έχουν την δυνατότητα να την κάνουν πρωταγωνίστρια μελλοντικά, αλλά ξέρουν τον τρόπο να την διατηρήσουν στην PremierLeague.

Τέτοιοι είναι ο Νταν Μπερν, ο Κίριαν Τρίπιερ, ο Ματ Τάργκετ και ο Κρις Γουντ, ενώ η «πινελιά» των Σαουδαράβων έλαβε χώρα με την προσθήκη του Μπρούνο Γκιμαράες, που αποτέλεσε και την ακριβότερη μεταγραφή της ομάδας τα τελευταία χρόνια, ξεπερνώντας αυτή του Τζο Γουίλοκ.

Chris-Wood-admits-Newcastle-were-pragmatic-rather-than-glitzy-in.jpg

Όλα αυτά ήταν αρκετά, προκειμένου η εικόνα της Νιούκαστλ να αλλάξει άρδην. Ξεκίνησε να παίρνει αποτελέσματα, παραμένει αήττητη στο 2022, ξέφυγε από την τριάδα που οδηγεί στην Championship, ούσα πλέον στο +10 και διαθέτει μία από τις καλύτερες άμυνες της Ευρώπης τις τελευταίες 70 ημέρες.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που η μοναδική της ήττα στο νέο ημερολογιακό έτος ήταν ο αποκλεισμός-σοκ από την Κέιμπριτζ, στο ντεμπούτο του Τρίπιερ. Διότι όταν αυτός πέρασε και η Νιούκαστλ έμεινε με μία διοργάνωση, οριακά δείχνει πως διεκδικεί ακόμη και την… δεκάδα.

0_Bruno-Guimaraes-NUFC.jpg

«Εδώ που ήσουν, ήμουνα και εδώ που είμαι θα έρθεις»

Υπό αυτές τις προϋποθέσεις λοιπόν, το Τσέλσι – Νιούκαστλ έχει τεράστιο ενδιαφέρον και συνοψίζεται κυριολεκτικά στο «βίοι αντίθετοι». Η Τσέλσι ήταν η… πλούσια της PremierLeague, μαζί με τη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά αυτό πλέον δεν υφίσταται, ενώ η Νιούκαστλ βλέπει μελλοντικά τον εαυτό της να έχει ως πρότυπο τους «μπλε».

Οι «καρακάξες» λοιπόν θα αντικρίσουν σήμερα το μέλλον τους και οι Λονδρέζοι από που ξεκίνησαν με τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς. Και όλα αυτά, ενώ τα χρήματα δεν παίζουν απολύτως κανέναν ρόλο στο 90άλεπτο που αναμένουμε!

Παρόλα αυτά, δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως κάποιοι αποκαλούν το εν λόγω ματς το παιχνίδι της ντροπής. Ένας ιδιοκτήτης που δεν θα έπρεπε ποτέ να αγοράσει ομάδα, απέναντι σε ένα κράτος που δεν θα πλησίαζε υπό κανονικές προϋποθέσεις την PremierLeague!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0