Football Talk

Kαρίμ Μπενζεμά: Το γαλλικό Game of Thrones έχει νέο βασιλιά, ενώ στο βάθος εγκυμονεί... ο διάδοχος

Kαρίμ Μπενζεμά: Το γαλλικό Game of Thrones έχει νέο βασιλιά, ενώ στο βάθος εγκυμονεί... ο διάδοχος
Όυτε ο ίδιος ο Καρίμ Μπενζεμά δεν γνωρίζει πόσα ρεκόρ έσπασε με το χατ-τρικ του στο Champions League, φτάνοντας τα 412 συνολικά γκολ καριέρας και ξεπερνώντας στην κορυφή του γαλλικού ποδοσφαίρου τον μυθικό Τιερί Ανρί.
Σχετικά Άρθρα

Tην περίοδο που ο άλλοτε θρύλος της Άρσεναλ Τιερί Ανρί σταματούσε το ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο για να συνεχίσει την καριέρα του στις ΗΠΑ, ο νεαρός τότε Καρίμ Μπενζεμά ξεκινούσε το δικό του ταξίδι με την φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο 34χρονος διεθνής επιθετικός τον «μερένχες» αποτέλεσε τον νέο διάδοχο του γαλλικού ποδοσφαίρου. Έτσι και έγινε. Με το χατ-τρικ που σημείωσε απέναντι στην Παρί, κατόρθωσε να ξεπεράσει τον Ανρί, όντας 4 χρόνια νεότερος από την στιγμή που ο δεύτερος αποσύρθηκε από την ενεργό δράση.

Σαν μία ποδοσφαιρική διασκευή της κορυφαίας σειράς Game of Thrones, οι τρικολόρ βλέπουν το θρόνο να αλλάζει συνεχώς από το έναν κορυφαίο επιθετικό στον άλλον. Και οι φίλοι του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, μπαίνουν θέλοντας και μη, στην σύγκριση μεταξύ πραγματικά κορυφαίων ποδοσφαιριστών.

To "πλασέ" από το Παρίσι

Καριέρα σαν όνειρο στα γήπεδα της χώρας του, της Αγγλίας, της Ισπανίας, αλλά και της Αμερικής, στην οποία πήγε για να τον μάθει και η τελευταία σπιθαμή. Έκανε το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου να φαίνεται πιο όμορφο, χαρίζοντας μερικά τέρματα-έργα τέχνης.

Μία πορεία διάρκειας 19 ετών στα σπουδαιότερα γήπεδα του πλανήτη, η οποία εμπεριείχε μερικούς κορυφαίους σταθμούς. Αγωνίστηκε με την σειρά σε Μονακό, Γιουβέντους, Άρσεναλ και Μπαρτσελόνα, για να βάλει τίτλους τέλους στην κοσμική Νέα Υόρκη με την φανέλα της Red Bull.

Μεταξύ άλλων κατέκτησε 4 φορές την Premier League, 1 παγκόσμιο με την Γαλλία, αλλά και την κούπα με τα "αυτάκια του Champions League με τους «μπλαουγκράνα». Όλα αυτά με την μέγιστη αρωγή του σε τέρματα, κατορθώνοντας να σημειώσει 411 σε σε 914 επίσημες αναμετρήσεις, ενώ παράλληλα "σέρβιρε" στους συμπαίκτες του 230 φορές. 

Κοκό, ο "Μίδας" από το Λυών

Στα τρυφερά χρόνια της νιότης οι παιδικοί του φίλοι τον αποτελούσαν Κοκό. Προσωνύμιο το οποίο τον συνόδευσε και μετέπειτα, όταν ξεκίνησε το λαμπρό του ταξίδι προς την κορυφή. Ξεκίνησε την καριέρα του στην αγαπημένη του Λυών, για να ακολουθήσει η μετακόμιση του στην Μαδρίτη, εκεί όπου βρήκε το ποδοσφαιρικό του λιμάνι.

Το παλμαρέ του πραγματικά ονειρικό, έχοντας κατακτήσει 4 φορές το Champions League, χωρίς ωστόσο να γεύεται επιτυχία με την εθνική Γαλλίας. Ένα σκάνδαλο που είχε πρωταγωνιστή αυτόν και τον Βαλμπουενά, τον άφησε εκτός για μία 7ετία. 

Μικρό το κακό για τον Μπενζεμά ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια μεσουρανούσε. Στην 17ετη του πορεία στα σε Λυών και Μαδρίτη κατέκτησε 30 επίσημους τίτλους, οι οποίοι συνοδεύτηκαν με 412 προσωπικά του γκολ. 

Τιερί Ανρί-Καρίμ Μπενζεμα

Γκολ

411

412

Ασίστ

230

203

Τίτλοι

26

30


Φαίνεται λοιπόν ότι ο ηγέτης της Ρεάλ Μαδρίτης υπερτερεί, στις λεπτομέρειες αυτής της άτυπης μάχης. Σε κάθε περίπτωση θα ήταν άδικο να υποτιμήσει κανείς την αξία και την προσφορά του θρύλου της Άρσεναλ.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Γαλλία παράγει σταθερά κορυφαίους επιθετικούς και όπως ο Μπενζεμά ξεπέρασε τον Ανρί, έτσι η ιστορία δείχνει να επαναλαμβάνεται με τον Κιλιάν Εμπαπέ. Ο 23χρονος αστέρας του Παρισιού αναμένεται να γίνει μέλος της Ρεάλ, εκεί όπου στο μέλλον μπορεί να σπάσει κάθε πιθανό και απίθανο ρεκόρ...

Αντώνης Νιανιάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0