Football Talk

Μπράιτον-Λίβερπουλ 0-2: Άνετη επικράτηση των «κόκκινων» με... 20άρη Σαλάχ! (video)

Μπράιτον-Λίβερπουλ 0-2: Άνετη επικράτηση των «κόκκινων» με... 20άρη Σαλάχ! (video)

H Μπράιτον υποδέχθηκε την Λίβερπουλ σε μία αναμέτρηση όπου οι «κόκκινοι» του Γιούργκεν Κλοπ επικράτησαν με σκορ 2-0 για να μειώσουν στο -3 από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι.

Το Στάδιο Άμεξ άνοιξε τις πύλες του για να υποδεχθεί την Λίβερπουλ, η οποία έδωσε μία παράσταση δύο τερμάτων. Χάρη στα τέρματα των Λούις Ντίαζ και Μοχάμεντ Σαλάχ, οι «κόκκινοι» εξασφάλισαν το τρίποντο που τους φέρνει μία ανάσα από την κορυφή.

Αναλυτικότερα, δυναμικό ξεκίνημα για τους γηπεδούχους, οι οποίοι πίεζαν σταθερά στο πρώτο δεκάλεπτο, δημιουργώντας ευκαιρίες στην περιοχή της Λίβερπουλ.

Από εκεί και έπειτα η κατάσταση ισορρόπησε με τους φιλοξενούμενους να βελτιώνουν την αμυντική τους συνοχή και να φέρνουν το παιχνίδι στα μέτρα τους.

Έτσι ήρθε και το γκολ του Λούις Ντίαζ στο 19ο λεπτό, έπειτα από εξαιρετική μπαλιά στο βάθος της άμυνας από τον Μάτιπ και κεφαλιά του Κολομβιανού μεσοεπιθετικού. Σε μία φάση η οποία θα μπορούσε να στιγματιστεί από αποβολή του πορτιέρο της ΜπράιτονΣάντσεζ, ο οποίος έπεσε επικίνδυνα με το πόδι του στο στήθος του 25χρονου σκόρερ. 



Στην πορεία το παιχνίδι έγινε νωχελικό, χωρίς μεγάλες ευκαιρίες, με αποτέλεσμα η λήξη του ημιχρόνου να βρει την Λίβερπουλ με το υπέρ της προβάδισμα!

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Άνταμ Λαλάνα να περνά εντός αγωνιστικού χώρου, για να αποχωρήσει επτά λεπτά αργότερα λόγω τραυματισμού, ώστε να τον αντικαταστήσει ο Γερμανός μέσος Πασκάλ Γκρος.. Πρώτη σπουδαία ευκαιρία για την Λίβερπουλ στο 56ο λεπτό, όταν ένα εντός περιοχής σουτ του Σαλάχ βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ο αγώνας απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, καθώς ένα χέρι του Μπισούμα σε σουτ του Κεϊτά οδήγησε σε καταλογισμό πέναλτι. Ετσι διπλασιάστηκαν τα τέρματα των φιλοξενούμενων, έπειτα από εύστοχη εκτέλεση του Σαλάχ στο κέντρο της αντίπαλης εστίας. Ο Αιγύπτιος έφτασε τα 20 τέρματα για 4η διαδοχική σεζόν στην Premier League, εξασφαλίζοντας ακόμη ένα υπερπολύτιμο τρίποντο για την ομάδα του.



Έτσι, έπειτα από 95 λεπτά παιχνιδιού και χωρίς κάτι το ιδιαίτερο στον εναπομείντα χρόνο της αναμέτρησης, η Λίβερπουλ εξασφάλισε ένα υπερπολύτιμο τρίποντο ενόψει της κούρσας τίτλου.

Ενδεκάδες:

Μπράιτον (Γκράχαμ Πότερ): Σάντσεζ, Ντανκ, Kουκουρέγια , Βέλτμαν, Λάμπτι, Αλζάτε (46' Λαλάνα, 53΄ Γκρος), Μπισούμα (65΄ Γουέλμπεκ),  Μακ Άλιστερ, Μαρτς, Μοπέι, Τροσάρντ

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Ματίπ, Φαν Ντάικ, Αλεξάντερ Άρνολντ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Χέντερσον ( 86' Μίλνερ), Κεϊτά (64΄ Αλκάνταρα), Ντίαζ, Σαλάχ (64' Ζότα), Μανέ

Αντώνης Νιανιάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0