Football Talk

Οι 4+1 δανεικοί που «πλήγωσαν» την ομάδα τους στην Ευρώπη

Οι 4+1 δανεικοί που «πλήγωσαν» την ομάδα τους στην Ευρώπη
Η Μπαρτσελόνα έμεινε στο μηδέν απέναντι στην Γαλατασαράι εξ αιτίας ενός… δικού της παιδιού, του τερματοφύλακα Ινιάκι Πένια, που είναι δανεικός στους Τούρκους. Πριν τον Ισπανό, όμως, υπήρχαν μερικοί άλλοι ποδοσφαιριστές που αντιμετώπισαν με επιτυχία την ομάδα που τους είχε στείλει δανεικούς!

Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο μια ομάδα να δανείζει ποδοσφαιριστές της με στόχο να πάρουν αγωνιστικό χρόνο ή για να παραμείνουν σε ετοιμότητα. Αυτό που βέβαια δεν περιμένουν είναι ο δανεισμός να τους γυρίσει… μπούμερανγκ. Μερικοί ποδοσφαιριστές έχουν δείξει στο παρελθόν στις ομάδες τους πως δεν έπρεπε ποτέ να τους αφήσουν να φύγουν, έστω και προσωρινά!

Τιμπό Κουρτουά

Ο Βέλγος τερματοφύλακας αποκτήθηκε από την Τσέλσι το 2011, ερχόμενος από την Γκενκ και έφυγε κατευθείαν δανεικός στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Στην ισπανική πρωτεύουσα θα έδειχνε πως αποτελεί έναν από τους καλύτερους τερματοφύλακες στον κόσμο, εις βάρος των «Μπλε»!

Στο τελευταίο από τα τρία έτη του δανεισμού του Κουρτουά, το 2014,  Ατλέτικο και Τσέλσι βρέθηκαν αντιμέτωπες στα ημιτελικά του Champions League. Ο Βέλγος έδειξε στους Λονδρέζους πως έπρεπε να τον ανακαλέσουν νωρίτερα. Κράτησε ανέπαφη την εστία του στο 0-0 του πρώτου αγώνα, δέχτηκε ένα γκολ στον δεύτερο, όπου οι «Ροχιμπλάνκος» επικράτησαν με 3-1 και στέρησε από τους «Μπλε» την ευκαιρία να διεκδικήσουν το τρόπαιο στον τελικό.

Οι καταπληκτικές του εμφανίσεις αλλά και οι… πληγές που άφησε, του «χάρισαν» μια θέση στο Stamford Bridge μέχρι το 2018, όταν και αποχώρησε ξανά για την Μαδρίτη, αλλά για λογαριασμό της Ρεάλ, όπου πρωταγωνιστεί μέχρι και σήμερα.

Φιλίπε Κουτίνιο

Ως δανεικός από την Μπαρτσελόνα στην Μπάγερν, ο Βραζιλιάνος θα είχε συμμετοχή σε έναν από τους μεγαλύτερους εξευτελισμούς στην ιστορία των «Μπλαουγκράνα». Μπορεί στο Camp Nou σαν παίκτης της ομάδας να μην εντυπωσίασε, σαν αντίπαλος όμως είχε… μεγάλη επιρροή.

Στις 14 Αυγούστου του 2020, Μπαρτσελόνα και Μπάγερν διασταυρώθηκαν για τον μονό αγώνα των προημιτελικών του Champions League, λόγω της αναβολής που είχε επιβάλλει ο Covid-19. Η ημέρα αυτή θα γραφόταν με «μαύρα γράμματα» στην ιστορία των Καταλανών, καθώς θα γνώριζαν την ήττα με 8-2!

Αν και αγωνίστηκε μόλις 15 λεπτά, αντικαθιστώντας τον Γκνάμπρι στο 76’, ο Κουτίνιο πρόλαβε να αφήσει το στίγμα του, σκοράροντας δύο γκολ και «φτιάχνοντας» ακόμα ένα.

Ο… άσωτος υιός επέστρεψε στην Βαρκελώνη μερικές εβδομάδες αργότερα αλλά συνέχισε να μην πείθει με τις εμφανίσεις του. Τον Ιανουάριο του 2022 παραχωρήθηκε δανεικός στην Άστον Βίλα, όπου υπό τις οδηγίες του πρώην συμπαίκτη του στην ΛίβερπουλΣτίβεν Τζέραρντ, φαίνεται να έχει αναγεννήσει την καριέρα του.


 

Κίνγκσλεϊ Κομάν 

Ο Γάλλος εξτρέμ αγωνίζεται στην Μπάγερν από το 2015, τα πρώτα του δύο χρόνια στον σύλλογο όμως ήταν δανεικός από την Γιουβέντους. Αν και στην Ιταλία δεν θα επέστρεφε ποτέ, όσο ακόμα ήταν τυπικά παίκτης της, κατάφερε να την αποκλείσει από το Champions League της σεζόν 2015-16.

Με τον πρώτο αγώνα να έχει λήξει 2-2, οι «Μπιανκονέρι» κατάφεραν να βρίσκονται μπροστά στον δεύτερο αγώνα με 2-1 στο 90’. Εκεί ανέλαβε δράση ο Μίλερ, με την βοήθεια του Κομάν.

Ο Γάλλος έβγαλε την ασίστ, ο Γερμανός σκόραρε και η αναμέτρηση πήγε στην παράταση. Εκεί φάνηκε πως οι Ιταλοί δεν είχαν άλλες δυνάμεις, με τον Τιάγκο να σκοράρει το τρίτο γκολ της ομάδας του στο 108’ και τον Κομάν να βάζει το «κερασάκι στην τούρτα» δύο λεπτά αργότερα.

Η Μπάγερν πείστηκε από αυτήν την εμφάνιση (και πολλές άλλες φυσικά) και τον απέκτησε με μόνιμη μεταγραφή το 2017. Στην Γερμανία αγωνίζεται μέχρι και σήμερα με μεγάλη επιτυχία.

Kingsley-Coman-1_1_1.jpg

Φερνάντο Μοριέντες

Αν και στην Ρεάλ Μαδρίτης είχε δείξει την εκτελεστική του δεινότητα, η έλευση του Ρονάλντο το 2003 τον ώθησε σε δανεισμό στην Μονακό για την σεζόν 2003-04. Οι «Μερένχες» θα το μετάνιωναν πικρά.

Στην πορεία τους προς τον τελικό του Champions League, οι Μονεγάσκοι θα βρίσκονταν αντιμέτωποι με την Ρεάλ στα προημιτελικά. Ο Μοριέντες με δύο γκολ, ένα στην Ισπανία και ένα στο Μονακό, θα έβαζε την υπογραφή του στην πρόκριση της ομάδας του στα εκτός έδρας γκολ με συνολικό σκορ 5-5, αφήνοντας εκτός την «Βασίλισσα».

Στην Μαδρίτη θα επέστρεφε για ένα εξάμηνο, με τον σύλλογο μάλλον να… μην του συγχωρεί τον αποκλεισμό. Θα αποχωρούσε, τελικά, οριστικά για την Λίβερπουλ τον Ιανουάριο του 2005.

morientes-title_1.jpg


Χάμες Ροντρίγκες

Ο μόνος που δεν άφησε… βαθύ «τραύμα» στην ομάδα που ανήκε. Ο Κολομβιανός έφυγε ως δανεικός για δύο χρόνια από την Ρεάλ Μαδρίτης στην Μπάγερν το 2017 και ήρθε αντιμέτωπος με την «Βασίλισσα» στα ημιτελικά του Champions League το 2018.

Με τον πρώτο αγώνα να έχει λήξει 2-1 υπέρ της Ρεάλ, οι Βαυαροί πήγαιναν στο Santiago Bernabeu για ένα μεγάλο αποτέλεσμα. Αν και προηγήθηκαν μόλις στο 3’, βρέθηκα πίσω στο σκορ με δύο γκολ του Μπενζεμά στο 11’ και στο 46’. Ο Ροντρίγκες, που ξεκίνησε βασικός, σκόραρε στο 63’ για να ξαναβάλει την ομάδα του στο παιχνίδι.

Οι Γερμανοί όμως δεν κατάφεραν να βρουν το τρίτο γκολ που θα τους «χάριζε» την πρόκριση. Η Ρεάλ Μαδρίτης μάλιστα κατέκτησε την διοργάνωση νικώντας στον τελικό τη Λίβερπουλ με 3-1.

Ο Κολομβιανός επέστρεψε στην Μαδρίτη το 2019, έμεινε έναν χρόνο και τελικά αποχώρησε για την Έβερτον. Πλέον, αγωνίζεται στο Κατάρ.

 


Κώστας Ξενακούδης

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0