Football Talk

Χρυσή Μπάλα: Αλλάζουν τα κριτήρια για την επιλογή των ποδοσφαιριστών

Χρυσή Μπάλα: Αλλάζουν τα κριτήρια για την επιλογή των ποδοσφαιριστών
Μετά την αμφισβήτηση για την Χρυσή Μπάλα του Μέσι για το 2021, οι υπεύθυνοι αποφάσισαν και ανακοίνωσαν σημαντικές αλλαγές.
Η Χρυσή Μπάλα αλλάζει! Το βραβείο για τον καλύτερο ποδοσφαιριστή μιας χρονιάς δέχτηκε -και- πέρσι αρκετή αμφισβήτηση σχετικά με την αδικία προς το πρόσωπο του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, με τον Λιονέλ Μέσι να κερδίζει. 
Από την επόμενη χρονιά, λοιπόν, θα υπάρξουν αλλαγές. Συγκεκριμένα, δεν θα υπολογίζονται πλέον τα επιτεύγματα ενός ποδοσφαιριστή σε ένα ημρεολογιακό έτος, αλλά σε μια αγωνιστική σεζόν, δηλαδή από το φθινόπωρο μέχρι το καλοκαίρι. 
Παράλληλα, θα δίνεται μεγαλύτερη σημασία στις συλλογικές επιτυχίες και στην κατάκτηση τροπαίων, παρά στους ατομικούς αριθμούς, αλλά και στο ρεκόρ fair play. Τέλος, θα σταματήσει να μετράει η συνολική καριέρα κάποιου υποψήφιου και θα δίνεται βάση μόνο στην πορεία του στην εκάστοτε σεζόν.
Οι αλλαγές θα δημοσιευτούν στο France Football, υπό την αιγίδα του οποίου απονέμεται το βραβείο από το 1956, ενώ θα επηρεάσουν και τους ψηφοφόρους. Δικαίωμα ψήφου θα έχουν μόνο οι εκπρόσωποι των 100 πρώτων χωρών στην κατάταξη της FIFA για τους άντρες και των πρώτων 50 για τις γυναίκες. Η επόμενη τελετή για την Χρυσή Μπάλα έχει προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο του 2022.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0