Football Talk

Έφυγε από την ζωή ο Γερμανός «θρύλος» Γιούργκεν Γκραμπόφσκι!

Έφυγε από την ζωή  ο Γερμανός «θρύλος» Γιούργκεν Γκραμπόφσκι!

Ο Γιούργκεν Γκραμπόφσκι, ένας από τους θρύλους τους γερμανικού ποδοσφαίρου, πέθανε σε ηλικία 78 ετών στο Βισμπάντεν, μια πόλη της κεντροδυτικής Γερμανίας, πρωτεύουσα του ομόσπονδου κράτους της Έσσης.

Τη θλιβερή είδηση του θανάτου του Γιούργκεν Γκραμπόφσκι μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA), επικαλούμενο δήλωση της συζύγου του.

Ο Γκραμπόφσκι ήταν ένας από τους παγκόσμιους πρωταθλητές της Εθνικής Γερμανίας, η οποία κατάκτησε τον τίτλο την Κυριακή 7 Ιουλίου 1974 νικώντας την Ολλανδία!

Ο τελικός είχε διεξαχθεί στο γήπεδο «Ολίμπιαστάντιον» του Μονάχου κι έληξε 2-1, με γκολ του Πολ Μπράιτνερ από πέναλτι και του Γκερντ Μίλερ, κι ενώ οι Ολλανδοί είχαν προηγηθεί με πέναλτι του Γιόχαν Νέεσκενς.

Γεννημένος στις 7 Ιουλίου 1944 στο Βισμπάντεν, ξεκίνησε ως επιθετικός και στη συνέχεια καθιερώθηκε ως εξτρέμ ενώ έπαιζε και στη θέση του επιθετικού μέσου. Το 1965 εντάχθηκε στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης και μαζί της κατάκτησε το Κύπελλο Γερμανίας το 1974 και το 1975, καθώς και το τότε Κύπελλο UEFA, το 1980.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0