Football Talk

Τσέλσι: Αβέβαιο το μέλλον της, αλλά γεμάτο ελπίδες το παρόν της!

Τσέλσι: Αβέβαιο το μέλλον της, αλλά γεμάτο ελπίδες το παρόν της!

Μπορεί η Τσέλσι να μην γνωρίζει τι της «ξημερώνει» την επόμενη ημέρα, όμως στο Κάροου Ρόουντ παρουσιάστηκε σαν να μην της συμβαίνει τίποτα. Επικράτησε με μία μεστή εμφάνιση της Νόριτς με 3-1 και προς το παρόν, στην φάση που βρίσκεται, μόνο θετικά μπορεί να αντικρίζει την συνέχεια της σεζόν, όσον αφορά το αγωνιστικό του πράγματος.

Είναι δεδομένο πως κανείς δεν θα μπορέσει να βγάλει από το μυαλό των ανθρώπων της Τσέλσι την κατάσταση που επικρατεί την δεδομένη χρονική στιγμή με τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς.

Ο ισχυρός άνδρας των «μπλε» έχει παραιτηθεί, η αγοραπωλησία των Λονδρέζων βρίσκεται σε πρώτο πλάνο αλλά η Κυβέρνηση δείχνει πρόθυμη να επιβάλλει ισχυρές κυρώσεις στην Τσέλσι, που αν όντως λάβουν χώρα, η ομάδα θα «στραγγαλιστεί» οικονομικά και δεν θα γνωρίζει καν τι θα της «ξημερώσει» η επόμενη ημέρα.

Παράλληλα, δεν είναι λίγοι και οι ποδοσφαιριστές από το υπάρχον ρόστερ που ήδη σκέφτονται σοβαρά την αποχώρησή τους. Ο Αντρέας Κρίστενσεν έχει πει το «ναι» στην Μπαρτσελόνα, ο Αθπλικουέτα επεξεργάζεται ακόμη την πρόταση των Καταλανών, ο Αντόνιο Ρίντιγκερ δεν ανανεώνει και ο Ζορζίνιο δεν είναι ικανοποιημένος από το γεγονός πως δεν του έχει γίνει ακόμη πρόταση ανανέωσης του συμβολαίου του.

Όπως γίνεται λοιπόν αντιληπτό, τα προβλήματα της Τσέλσι διαρκώς αυξάνονται, με το τελευταίο να είναι η απόφαση του βασικού σπόνσορά της, «Three UK» να διακόψει μέχρι νεωτέρας την συνεργασία μαζί της, πράγμα που αν ισχύσει πράγματι, θα της προκαλέσει «ζημιά» ύψους 40 εκατομμυρίων λιρών.

Ωστόσο, αν κάποιος ξεχωρίσει τα εν λόγω ζητήματα από το αγωνιστικό του πράγματος για τους «μπλε», θα διαπιστώσει πως η Τσέλσι του Κάροου Ρόουντ παρουσιάστηκε σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.

Επικράτησε της Νόριτς με 3-1, αλλά ακόμη και όταν το μυαλό της «ξέφυγε» στο δεύτερο ημίχρονο, με το σκορ να μειώνεται, είδε τον Κάι Χάβερτς να σκοράρει και να «κλειδώνει» το τρίποντο.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως οι Λονδρέζοι εξακολουθούν να είναι το φαβορί για την 3η θέση της Premier League, κάτι που το τελευταίο διάστημα αμφισβητείται λόγω της εξαιρετικής πορείας που διαγράφει η Άρσεναλ.

Παράλληλα όμως, η Τσέλσι συνεχίζει στην Ευρώπη, όπου έχει κερδίσει με 2-0 στο πρώτο ματς την Λιλ, βρίσκεται στους «8» του FA Cup και έχει χάσει και τον τελικό του Λιγκ Καπ από την Λίβερπουλ, σε ένα ματς που «πλήρωσε» επί της ουσίας την αλλαγή του Κέπα με τον Μεντί στην διαδικασία των πέναλτι.

Μπορεί λοιπόν κάποιος να αμφισβητήσει ανοιχτά το μέλλον της, αλλά όχι το παρόν της. Δεν έχει το δικαίωμα να το κάνει, από την στιγμή που οι «μπλε» είναι σταθεροί στην Premier League και μέσα σε ακόμη δύο διοργανώσεις. Μην ξεχνάμε πως μιλάμε για την πρωταθλήτρια Ευρώπης, που αν ολοκληρώσει την «δουλειά» στο Champions League απέναντι στην Λιλ, ουδείς μπορεί να την θεωρεί… αποκλεισμένη στην συνέχεια.

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0