Football Talk

Europa Conference League: Ένα και να… καίει για τη Ρόμα - Ματσάρα με εφτά γκολ στο Βελιγράδι - Σαφές προβάδισμα πρόκρισης για Σλάβια (video)

Europa Conference League: Ένα και να… καίει για τη Ρόμα - Ματσάρα με εφτά γκολ στο Βελιγράδι - Σαφές προβάδισμα πρόκρισης για Σλάβια (video)

Ολοκληρώθηκαν οι αναμετρήσεις των 19:45 στο Conference League, με τις Φέγενορντ, Ρόμα και Σλάβια Πράγας να κάνουν το πρώτο βήμα για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Σχετικά Άρθρα

 

Το ματς της βραδιάς ήταν αυτό ανάμεσα σε Παρτιζάν και Φέγενορντ στο Βελιγράδι. Μπορεί οι Σέρβοι να προηγήθηκαν δύο φορές, όμως οι Ολλανδοί είχαν αμφότερες «απαντήσεις» και από το 60’ και μετά δεν κοίταξαν ξανά πίσω. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και ευτύχησαν να προηγηθούν στο 13’ με τον Μπίμπρας Νάτχο, γνωστό στον ελληνικό κοινό από το πέρασμα του από τον ΠΑΟΚ, αλλά η Φέγενορντ έφερε το ματς στα ίσια εφτά λεπτά αργότερα με τον Γενς Τόρνστρα σε 1-1, που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Παρτίζαν βρήκε γκολ από τα… αποδυτήρια με τον Γιόβιτς να «γράφει» το 2-1 στο 46'. Από εκεί και πέρα όμως, η ομάδα του Άρνε Σλοτ ήταν καταιγιστική. Αρχικά, με τον Ντέσερς βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στο 52', ενώ στη συνέχεια οι Γερντρούιντα και Σινίστερα μέσα σε ένα εφτάλεπτο ανέβασαν το δείκτη του σκορ στο 2-4. Το τελικό 2-5 ήρθε στο 77' με τον Τόρνστρα.



Ένα γκολ ήταν αρκετό για τη Ρόμα, ώστε να φύγει νικήτρια από την Ολλανδία. Οι «Ρωμαίοι» στάθηκαν τυχεροί στο πρώτο ημίχρονο, αφού η Φίτεσε έχασε μια ευκαιρία… που δεν χάνεται, ενώ είχε κι άλλες καλές στιγμές για γκολ. Ο νόμος του ποδοσφαίρου όμως μίλησε και πάλι, αφού η Ρόμα ήταν αυτή που εν τέλει προηγήθηκε. Συγκεκριμένα, στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ο Σέρτζιο Ολιβέιρα με έναν «κεραυνό» μέσα από την περιοχή, έβαλε το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ. Ένα σκορ που δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του αγώνα, παρότι οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες, μετά από την αποβολή του Πορτογάλου σκόρερ, με δεύτερη κίτρινη.

Τέλος, στην Πράγα η Σλάβια διέλυσε με 4-1 την ΛΑΣΚ και μάλλον μετατρέπει τη ρεβάνς σε τυπική διαδικασία. Οι Τσέχοι πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 2-0 χάρη σε «ντοπιέτα» του Γίρα Σορ (3’, 20’). Στο δεύτερο ημίχρονο οι Αυστριακοί μείωσαν το σκορ με τον Μπάλιτς στο 67’ και πάνω που έλεγαν ότι κάτι μπορούν να πάρουν από την αναμέτρηση, «προσγειώθηκαν» άσχημα μέσα σε ένα δίλεπτο. Συγκεκριμένα, ο Ολαγίνκα στο 83’ και ο Τραορέ στο 85’ «υπέγραψαν» το τελικό 4-1 και έβαλαν γερές βάσεις πρόκρισης για την ομάδα τους.



Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

ΠΑΟΚ
- Γάνδη 1-0 (58΄Κούρτιτς) 

Παρτίζαν - Φέγενορτ 2-5 (13' Νάτχο, 46' Γιόβιτς - 20',77' Τούρνστρα, 52' Ντέσερς, 64' Γερτρούιντα, 71' Σινίστερα)

Φίτεσε - Ρόμα 0-1 (45+1' Σέρτζιο Ολιβέιρα)

Σλάβια Πράγας - ΛΑΣΚ Λίντσερ 4-1 (3', 29' Σορ, 83' Ολαγίνκα, 85' Τραορέ)

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0