Football Talk

ΠΑΟΚ - Γάνδη 1-0: «Δικέφαλος του Βορρά» και της... Ευρώπης - Ο Κούρτιτς υπέγραψε το πρώτο βήμα για τα προημιτελικά! (video)

ΠΑΟΚ - Γάνδη 1-0: «Δικέφαλος του Βορρά» και της... Ευρώπης - Ο Κούρτιτς υπέγραψε το πρώτο βήμα για τα προημιτελικά! (video)
Ο ΠΑΟΚ επικράτησε της Γάνδης με 1-0 (10/03) στο πλαίσιο της φάσης των «16» του Europa Conference League και έκανε το πρώτο «βήμα» για την πρόκριση στα προημιτελικά του νεοσύστατου θεσμού! Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Γιάσμιν Κούρτιτς -ποιος άλλος- που με απευθείας εκτέλεση φάουλ έκρινε την αναμέτρηση!
ΠΑΟΚ πάσης... Ευρώπης, έτοιμος για τα προημιτελικά και ένα νέο 1974! Οι Θεσσαλονικείς νίκησαν με 1-0 τη Γάνδη (10/03) και έκαναν το πρώτο μεγάλο «βήμα» για να επιστρέψουν στους «8» ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά από 48 ολόκληρα χρόνια!

Φαρδιά-πλατιά η υπογραφή του Γιάσμιν Κούρτιτς στην αναμέτρηση, που με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 58ο λεπτό, έγραψε το 1-0 και έκρινε το ματς, με το πρώτο του ευρωπαϊκό γκολ στη φετινή σεζόν.

Παρόλα αυτά, ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα πρέπει να προετοιμάσει την ομάδα του για τη ρεβάνς της 17ης Μαρτίου χωρίς να υπολογίζει στον Σλοβένο και στον Ζίβκοβιτς, αφού αμφότεροι αντίκρισαν κίτρινη κάρτα και θα απουσιάσουν από το παιχνίδι στο Βέλγιο, που θα κρίνει το ποιος θα «τσεκάρει» το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Europa Conference League.
 

1ο ημίχρονο

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε δυναμικά την αναμέτρηση και «πατούσε» περιοχή με καλές προϋποθέσεις, χωρίς ωστόσο, να καταφέρει να τις μετουσιώσει σε κάτι μεγαλύτερο. Ενδεικτικό πως η πρώτη καλή ευκαιρία σημειώθηκε στο 20ο λεπτό, όταν ο Αουγκούστο σούταρε εντός περιοχής, αλλά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ, το οποίο δεν απέφερε κάτι.
 
Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο ΠΑΟΚ απείλησε ξανά, όταν ο Μπίσεσβαρ έκλεψε την μπάλα στα όρια της μεγάλης περιοχής, την γύρισε προς τον Άκπομ, αλλά αυτός δεν κατάφερε να της δώσει πορεία προς τα δίχτυα. Ο Άγγλος φορ απείλησε ξανά στο 25', αλλά το τελείωμά του ήταν αδύναμο.
 

Από εκείνο το χρονικό σημείο κι έπειτα, η Γάνδη ισορρόπησε την αναμέτρηση και είχε δύο σουτ εντός περιοχής, αλλά τόσο αυτό του Οφόε, όσο και αυτού του Ντεπουάτρ, «μπλοκαρίστηκαν» από την άμυνα του ΠΑΟΚ.
 

Στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου μέρους τίποτα δεν άλλαξε, με τις δύο ομάδες να αλληλοεξουδετερώνονται και ως λογικό κι επόμενο, ΠΑΟΚ και Γάνδη οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια χωρίς να υπάρχει σκορ.
 

2ο ημίχρονο

Με την εκκίνηση του δευτέρου μέρους, οι Θεσσαλονικείς έδειξαν αποφασισμένοι να βρουν το πολυπόθητο γκολ. Έφτασαν κοντά στο να το καταφέρουν στο 52ο λεπτό, αλλά η «σκαστή» κεφαλιά του Άκπομ από πολύ πλεονεκτική θέση, πέρασε ελάχιστα άουτ. 
 
Ό,τι δεν κατάφερε ο Άγλλος φορ, ωστόσο, το έπραξε ο Κούρτιτς με τον αγαπημένο του τρόπο. Πώς; Μα φυσικά με απευθείας εκτέλεση φάουλ! Ο Τσιγγάρας ανατράπηκε εκτός περιοχής και ο Σλοβένος με μικρή δόση τύχης -μιας και η μπάλα κόντραρε σε πόδια Βέλγων- έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 1-0 στο 58ο λεπτό!
 
 
Από εκείνο το χρονικό σημείο κι έπειτα, ο ΠΑΟΚ διατήρησε δίχως να απειληθεί το υπέρ του 1-0. Το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου έκλεισε καλά τους διαδρόμους και εξασφάλισε την επιθυμητή ηρεμία στα μετόπισθεν.

Το τελευταίο σφύριγμα της αναμέτρησης βρήκε τους Θεσσαλονικείς θριαμβευτές, αφού έκαναν το πρώτο και πολύ σημαντικό «βήμα» για την πρόκριση στα προημιτελικά του Europa Conference League. Όλα θα κριθούν στη ρεβάνς του Βελγίου, στις 17 Μαρτίου.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Κρέσπο, Ίνγκασον, Βιεϊρίνια (80' Σίντκλεϊ), Τσιγγάρας, Κούρτιτς (80' Σβαμπ), Ζίβκοβιτς (86' Μουργκ), Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ (71' Ελ Καντουρί), Άκπομ (86' Τσόλακ)
 
Γάνδη (Χέιν Φανχάζεμπρουκ): Ρόεφ, Χάντσε-Όλσεν, Νγκαντού-Νγκαντί, Οκούμου (46' Τορουναρίγκα), Σαμουάζ, Ντε Σαρτ, Κουμς, Κάστρο Μόντες, Οτζίτζα-Οφόε, Χιούλσαγκερ (82' Τισουνταλί), Ντεπουάτρ
 
Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0