Football Talk

Το «ρουά ματ» του Αντσελότι και ο «αξιωματικός» Μόντριτς! (video)

Το «ρουά ματ» του Αντσελότι και ο «αξιωματικός» Μόντριτς! (video)

Το ρολόι δείχνει το 57ο λεπτό. Ο τέταρτος διαιτητής σηκώνει την πινακίδα και ανακοινώνει αλλαγές για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Τόνι Κρος και Μάρκο Ασένσιο δίνουν τη θέση τους στους Εντουάρντο Καμαβινγκά και Ροντρίγκο. Ο Κάρλο Αντσελότι έχει πραγματοποιήσει ήδη κίνηση «ματ», με σκακιστικούς όρους, κάτι που όσοι παρακολουθούσαν το ματς εκείνη τη στιγμή δεν αντιλήφθηκαν. Τίποτα όμως δε θα είχε αλλάξει αν το Σαντιάγκο Μπερναμπέου δεν «έβραζε» και στο χορτάρι δεν υπήρχε ο αξιωματικός, Λούκα Μόντριτς.

«Για 30 λεπτά υπήρχε μόνο μια ομάδα στο γήπεδο»

Το λόγια του «Καρλέτο» δεν μπορούν να περιγράψουν καλύτερα την κατάρρευση της Παρί στο τελευταίο ημίωρο της αναμέτρησης. Μια κατάρρευση που οφείλεται στις αλλαγές που πραγματοποίησε ο Ιταλός τεχνικός. Ο Κρος έχοντας μόλις επιστρέψει από τραυματισμό φάνηκε πως δεν ήταν στα καλύτερα του και η είσοδος του Καμαβινγκά έδωσε άλλο αέρα στην «βασίλισσα». Ο νεαρός Γάλλος αποδείχθηκε «λίρα εκατό» στην πίεση και την κυκλοφορία της μπάλας από τη Ρεάλ. Από εκείνη την στιγμή το πρέσινγκ των «μερένχες» άλλαξε σε man-to-man, με τους Μόντριτς και Βαλβέρδε να αποκτούν ελευθερία στο παιχνίδι τους. Σε αντίθεση με τον Κρος, ο Καμαβινγκά μπορούσε να ανταπεξέλθει χωρίς σημαντικές βοήθειες στο αμυντικό παιχνίδι και αυτό ακριβώς ήθελε να πετύχει ο Αντσελότι, ενώ παράλληλα είχε την φρεσκάδα για να το καταφέρει.

Ο Ροντρίγκο δε, έδωσε στην «Βασίλισσα» αυτό που της έλειπε στο πρώτο μέρος επιθετικά. Πλάτος στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Οι χώροι άνοιξαν, η πίεση μεταφέρθηκε σε όλο το πλάτος της αμυντικής γραμμής των Παριζιάνων και το πλάνο αυτό χρειάστηκε μόλις τρία λεπτά για να λειτουργήσει. Το «νερό μπήκε στο αυλάκι» και από εκεί και πέρα λειτούργησε η «ψυχή της Ρεάλ», όπως ακριβώς είχε ζητήσει στο πρωτοσέλιδό της η Marca πριν την αναμέτρηση.

Σίγουρα ευθύνη έχει και η «φτωχή» αντίδραση της Παρί σε όλο αυτό. Οι Γάλλοι φανερά επηρεασμένοι από την ατμόσφαιρα του Μπερναμπέου, δεν είχαν το καθαρό μυαλό για να αντιδράσουν στην πίεση της Ρεάλ και απόδειξη αποτελούν τα δύο γκολ που δέχθηκαν σε δύο λεπτά. Μπορεί στην αναμέτρηση του Παρισιού λοιπόν, ο Αντσελότι να επωμίστηκε όλη την ευθύνη για την λανθασμένη προσέγγιση του, αλλά για την αναμέτρηση της Μαδρίτης αναμφίβολα πρέπει να πάρει όλα τα εύσημα που του αναλογούν, όχι μόνο για τις σωστές παρεμβάσεις του, αλλά και γιατί έβγαλε τον καλύτερο εαυτό των παικτών του, παρά το 2-0 που είχαν στις «πλάτες» τους. Εύσημα που πρέπει όμως να αποδοθούν και στον 36χρονο «υπηρέτη» της ομάδας, Λούκα Μόντριτς.

Η δεύτερη νιότη ενός ακούραστου αξιωματικού

Ύστερα από την μεγαλειώδη πρόκριση της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Παρί Σεν Ζερμέν, όλα τα φώτα έπεσαν πάνω στον μεγάλο πρωταγωνιστή του αγώνα, Καρίμ Μπενζεμά και δικαίως καθώς ο Γάλλος στράικερ έγραψε ιστορία με τα ρεκόρ του. Υπάρχει όμως και άλλος ένας παίκτης που συνεχίζει να μας αποδεικνύει ότι είναι μία ποδοσφαιρική διάνοια. Ο λόγος για τον υπέροχο Λόυκα Μόντριτς.

Ο «Κρόιφ των Βαλκανίων» στον αγώνα κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν έδωσε άλλη μία παράσταση από αυτές που έχει συνηθίσει ο κόσμος να βλέπει από εκείνον. Η τεχνική του κατάρτιση είναι γνωστή σε όλους εδώ και πολλά χρόνια ωστόσο αυτό που κάνει εντύπωση είναι το φανταστικό επίπεδο φυσικής κατάστασης στο οποίο βρίσκεται ο Κροάτης. Έχοντας πατήσει αισίως τα 36 χρόνια και οδεύοντας στα 37, ο Μόντριτς έτρεξε περισσότερο από κάθε άλλον συμπαίκτη του (10,54 χιλιόμετρα), ενώ μόνο ο Βεράτι ήταν αυτός που τον ξεπέρασε (11,40).

Το πόσο καταλυτικός μπορεί να γίνει ακόμα και σε αυτή την ηλικία ο Λούκα, φάνηκε πολύ στο τελευταίο μισάωρο του αγώνα. Δεν είναι μόνο τα χιλιόμετρα που κατάπιε ο «αγέραστος» χαφ της «Βασίλισσας». Το ποσοστό των εύστοχων μεταβιβάσεων άγγιξε το 88% ενώ τα κοντρόλ του ήταν όλα αλάνθαστα (100% στην υποδοχή της μπάλας).

Η ικανότητά του στις κάθετες μεταβιβάσεις ήταν αυτή που έδωσε και το δεύτερο γκολ στον Καρίμ Μπενζεμά, ενώ είχε και κάποιες καίριες επεμβάσεις (4 επιτυχημένα τάκλιν). Μπορεί να μην σκόραρε, αν και θα μπορούσε, ωστόσο η εμφάνισή του ήταν ανάλογη της τεράστιας κλάσης του. Ο Λούκα Μόντριτς έδειξε σε ένα ακόμη μεγάλο παιχνίδι πόσο πρόθυμος είναι να συνεχίσει στο κορυφαίο επίπεδο και όλοι οι φίλαθλοι είδαμε πόσο εύκολα μπορεί να το κάνει.

Αντώνης Κεφαλωνίτης
Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0