Football Talk

Λιονέλ Μέσι: Επτά χρόνια «φαγούρας» στο Champions League

Λιονέλ Μέσι: Επτά  χρόνια «φαγούρας» στο Champions League

Η Ρεάλ Μαδρίτης πανηγύρισε μια επική ανατροπή πρόκριση απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν, όμως ο «Παριζιάνος» πλέον , Λιονέλ Μέσι, έγινε μάρτυρας ακόμα ενός ταπεινωτικού αποκλεισμού, αγνοώντας τον τίτλο για έβδομη συνεχόμενη σεζόν.

Μπορεί η Ρεάλ Μαδρίτης να πέτυχε μια συγκλονιστική νίκη – ανατροπή, απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν, έχοντας ως απόλυτο πρωταγωνιστή τον Καρίμ Μπενζεμά, όμως την ίδια στιγμή στο Παρίσι, ένα αστέρι έπεφτε στην άμμο. Ο Λιονέλ Μέσι, μετακινήθηκε στην γαλλική ομάδα το καλοκαίρι του 2021, θέτοντας ως μοναδικό του στόχο να φτάσει με αυτή στην κορυφή της Ευρώπης, ωστόσο οι ελπίδες του εξανεμίστηκαν, σε μια έδρα στην οποία ουκ ολίγες φορές έχει πανηγυρίσει . Ο Αργεντινός σούπερ σταρ, μένει για έβδομη συνεχόμενη χρονιά μακριά από την κατάκτηση του Champions League  έχοντας αντικρίσει ισάριθμες φορές, το σκληρό πρόσωπο του ποδοσφαίρου.

2016: Η αφαίρεση του στέμματος από την Ατλέτικο Μαδρίτης

0_20.jpg

Ως η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2015, η Μπαρτσελόνα, προετοιμαζόταν να επαναλάβει την ιστορία και το 2016, αποκλείοντας στη φάση των «16» την Άρσεναλ, με συνολικό σκορ 5-1 και τον Μέσι να σκοράρει τρείς φορές στις δύο αναμετρήσεις. Ωστόσο, ο Αργεντινός, δεν κατάφερε να βοηθήσει τους «Μπλαουγκράνα» να πάρουν την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης εκείνης της σεζόν, αφού η Ατλέτικο Μαδρίτης, ανέτρεψε το 2-1 του «Καμπ Νου» , υποχρεώνοντας τον Μέσι και την παρέα του να αποχαιρετήσουν την διοργάνωση, μετά το 2-0 στο «Βιθέντε Καλντερόν»

2017: Η υπόκλιση στη « Γηραιά Κυρία»

0_21.jpg

Όταν η Μπαρτσελόνα, ανέτρεπε το 4-0 του Παρισιού, νικώντας την Παρί με  6-1 στο «Κάμπ Νού», πολλοί ήταν αυτοί που πίστεψαν, ότι ο δρόμος για τον τελικό του Κάρντιφ, ήταν ορθάνοιχτος. Κι όμως η Γιουβέντους ήταν εκείνη η οποία έβαλε «φρένο» στα όνειρα της ομάδας του Λουίς Ενρικέ, αφού την ανάγκασε να υποκλιθεί στο μεγαλείο της. Ο Μέσι δεν εμφανίστηκε ποτέ στις δύο αναμετρήσεις με τη «Γηραιά Κυρία» και οι «Μπλαουγκράνα» αποκλείστηκαν από την ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι με συνολικό σκορ 3-0.

2018: «Ελληνική» ανατροπή στην «αιώνια πόλη»

0_22.jpg

Έχοντας αποκλείσει την Τσέλσι με επιβλητικό τρόπο στη φάση των «16» του Champions League, άπαντες είχαν την πεποίθηση ότι το έργο της Μπαρτσελόνα απέναντι στη Ρόμα για τα προημιτελικά, θα ήταν ακόμη πιο εύκολο. Αυτό έδειχνε άλλωστε και το σκορ της πρώτης αναμέτρησης μεταξύ των δύο ομάδων, αφού στο «Κάμπ Νου», το 4-1 των γηπεδούχων δεν άφηνε περιθώρια αμφισβήτησης για το ποια ομάδα θα πανηγύριζε την πρόκριση. Ωστόσο, η πίστη της Ρόμα για την ανατροπή, το κεφάλι του Κώστα Μανωλά και η κακή εμφάνιση του Μέσι , σε έναν κρίσιμο επαναληπτικό, ήταν τα στοιχεία εκείνα που χάρισαν την πρόκριση στους «Τζιαλορόσι» , ταπεινώνοντας τον Αργεντινό για ακόμη μια φορά

2019: Δεν ήταν αρκετός

0_26_1.jpg

Δύο ομάδες εντελώς διαφορετικές, η Μπαρτσελόνα και η Λίβερπουλ, διεκδικούσαν μια θέση στον τελικό της Μαδρίτης. Η πρώτη αναμέτρηση στη Βαρκελώνη, μετατράπηκε σε παράσταση για ένα ρόλο, αφού οι γηπεδούχοι, με ηγέτη τον Λιονέλ Μέσι, που πέτυχε δύο γκολ, επικράτησαν με 3-0 των κόκκινων. Ο επαναληπτικός, 14 βράδια αργότερα, έμελλε να στιγματίσει για πάντα τον Αργεντινό αφού, η Λίβερπουλ κατάφερε να ανατρέψει το βαρύ σκορ του πρώτου αγώνα, πετυχαίνοντας μια ιστορική νίκη με 4-0 στο «Άνφιλντ».

2020: Η αρχή του τέλους

Messi-Sad.jpg

Σε μια εποχή, πρωτόγνωρων συνθηκών εξαιτίας του κορωνοϊού, δε θα μπορούσαν να λείπουν και ανάλογα αποτελέσματα. Πέντε μήνες μετά την εύκολη πρόκριση εναντίον της Νάπολι, η Μπαρτσελόνα θα αντιμετώπιζε την Μπάγερν Μονάχου, στο «Ντα Λούζ» της Λισαβώνας, στο πλαίσιο της φάσης των «8» του Champions League. Μια αναμέτρηση, ειδικών συνθηκών, αφενός γιατί διεξήχθη σε ουδέτερη έδρα και αφετέρου λόγω της κατάστασης των δύο ομάδων εκείνη την εποχή. Οι «Βαυαροί», παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο, οδήγησαν την Μπαρτσελόνα στην βαρύτερη ήττα τους σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση, διαλύοντας την με το επιβλητικό 8-2, που είχε ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση του Κίκε Σετιέν από τον πάγκο της.

2021: Η εκδίκηση της Παρί

0_25.jpg

H κλήρωση για τους «16», έφερε την Παρί στο δρόμο της Μπαρτσελόνα το 2021. Πέντε χρόνια μετά το 6-1 που είχε πληγώσει ανεπανόρθωτα τη Γαλλική ομάδα, τα βλέμματα στράφηκαν επάνω στο σύλλογο της Καταλονίας. Ωστόσο, ο Κιλιάν Εμπαπέ και ο Μόιζε Κεν, μονοπώλησαν το ενδιαφέρον, βοηθώντας την Παρί να επικρατήσει με 4-1 στην Ισπανία τελειώνοντας την υπόθεση πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι. Το 1-1 του δεύτερου αγώνα στην «πόλη του φωτός» είχε ως βασικότερο στιγμιότυπο, το εντυπωσιακό γκολ του Λιονέλ Μέσι, που ήταν και το τελευταίο του  με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα στο Champions League.

Πλέον ο Μέσι μετά και τον αποκλεισμό της Παρί από τη Ρεάλ Μαδρίτης, μένει εκτός ευρωπαϊκού τελικού για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, χτίζοντας ένα αρνητικό σερί, το οποίο δεν αντιστοιχεί στο βεληνεκές του, γεγονός που ίσως σημαίνει ότι έρχεται το τέλος μιας εποχής.

Γιώργος Ζαχαρίου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0