Football Talk

Παρί Σεν Ζερμέν: Όταν οι εκκωφαντικοί αποκλεισμοί γίνονται συνήθεια (video)

Παρί Σεν Ζερμέν: Όταν οι εκκωφαντικοί αποκλεισμοί γίνονται συνήθεια (video)
Η Παρί Σεν Ζερμέν θα μείνει για άλλη μια χρονιά με το όνειρο της κατάκτησης του Champions League και το BN Sports θυμάται τους πιο εκκωφαντικούς αποκλεισμούς των Παριζιάνων από την διοργάνωση.
Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Θοδωρής Βασίλης

Η Παρί Σεν Ζερμέν γνώρισε άλλον έναν αποκλεισμό από το Champions League, αυτή την φορά από την Ρεάλ Μαδρίτης και πρόσθεσε άλλη μια απογοήτευση στην ιστορία της. Το άσχημο για τους Παριζιάνους δεν είναι τόσο ο ίδιος ο αποκλεισμός, αλλά ο τρόπος που έρχεται αφού έχει καταφέρει να αποκλειστεί με κάθε πιθανό τρόπο. Και το χειρότερο για την Παρί είναι ότι δεν βάζει μυαλό αφού δείχνει παρά τα μεγάλα αστέρια που έχει στην σύνθεση της, πως ακόμα δεν μπορεί να διαχειριστεί τέτοιες καταστάσεις. Άλλωστε, οι καταρρεύσεις της όλα αυτά τα χρόνια στα νοκ άουτ παιχνίδια της διοργάνωσης είναι αδιανόητα.

Χθες η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποκετίνο κατάφερε μέσα σε 45 λεπτά να απωλέσει προβάδισμα δύο γκολ (αν προσθέσει κανείς και το 1-0 του πρώτου αγώνα) και με τον Μπενζεμά να πετυχαίνει χατ τρικ την έστειλε σπίτι της από την φάση των 16. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά αφού κανείς δεν έχει ξεχάσει την προ πενταετίας ανατροπή στο Καμπ Νου από την Μπαρτσελόνα με 6-1 έχοντας πάει με προβάδισμα τεσσάρων τερμάτων από το πρώτο ματς, ενώ χοντρό χουνέρι είχε πάθει και το 2019 όταν είδε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να την κερδίζει μέσα στο Παρίσι με 3-1 ανατρέποντας το 2-0 του Ολντ Τράφορντ. Πάμε να δούμε μία μία τις καταρρεύσεις της Παρί

Μπαρτσελόνα - Παρί Σεν Ζερμέν 6-1 (8 Μαρτίού 2017)

Η Παρί Σεν Ζερμέν ταξιδεύει στην Βαρκελώνη γνωρίζοντας ότι βρίσκεται με το ενάμιση πόδι στα προημιτελικά του Champions League μετά το 4-0 του πρώτου αγώνα. Η ομάδα του Ουνάι Έμερι κρατούσε την τύχη στα χέρια της αφού με το γκολ του Καβάνι είχε μειώσει σε 3-1 κάτι που σήμαινε πως οι «μπλαουγκράνα» του Λουίς Ενρίκε χρειάζονταν άλλα τρία γκολ για να κάνουν την απόλυτη ανατροπή. Κανείς δεν το πίστευε, ίσως ούτε και οι ίδιοι οι παίκτες της Μπαρτσελόνα, αλλά στο ποδόσφαιρο είναι όλα πιθανά. Κι ενώ ο αγώνας μπαίνει στα τελευταία λεπτά ο Νεϊμάρ με απευθείας εκτέλεση φάουλ κάνει το 4-1 για να έρθει στη συνέχεια το πέναλτι μετά την πτώση του Σουάρες για το 5-1. Το ματς ήταν στις καθυστερήσεις και συγκεκριμένα στο 90' + 5' όταν ο Σέρχι Ρομπέρτο με προβολή γράφει το 6-1, βάζοντας φωτιά στο Καμπ Νου με τον Μέσι σε έκσταση να σκαρφαλώνει στις πινακίδες και να πανηγυρίζει με τον κόσμο σε μία από τις πιο εικονικές στιγμές που έχουν αποτυπωθεί στην διοργάνωση. Η μεγαλύτερη ανατροπή όλων των εποχών μόλις είχε ολοκληρωθεί.

sergio.jpg


Παρί Σεν Ζερμέν - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-3 (6 Μαρτίου 2019)

Δύο χρόνια μετά, ξανά για την φάση των 16 του Champions League η Παρί αντιμετωπίζει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πολλοί πιστεύουν ότι θα έχει πιο εύκολο έργο αυτή την φορά ειδικά και μετά το 2-0 του Ολντ Τράφορντ. Οι Γάλλοι όμως δεν έβαλαν μυαλό και την πάτησαν ξανά αφού υποτίμησαν φανερά την αντίπαλό της η οποία είχε ταξιδέψει στην πόλη του φωτός χωρίς δέκα (!) παίκτες έχοντας στην αποστολή έξι πιτσιρίκια. Τα πράγματα ξεκίνησαν ιδανικά για την Γιουνάιτεντ αφού μόλις στο 2ο λεπτό ο Λουκάκου πέρασε τον Μπουφόν και πέτυχε το 1-0. Η αντίδραση της Παρί ήταν άμεση και δέκα λεπτά αργότερα ο Μπερνάτ έκανε το 1-1. Οι Παριζιάνοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο, έχαναν την μία ευκαιρία πίσω από την άλλη, αλλά ο Λουκάκου ήταν αυτός που εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Μπουφόν για το 2-1. Στην επανάληψη η Παρί μπήκε φοβισμένη με στόχο να κρατήσει το υπέρ της σκορ με την Γιουνάιτεντ να τα παίζει όλα για όλα και λίγο πριν το 90' το Παρκ ντε Πρενς... πάγωσε! Πέναλτι σε χέρι του Κιμπεμπέ και ο Ράσφορντ από τα 11 μέτρα δεν αστόχησε για μια νέα επική πρόκριση.

united.jpg



Ρεάλ Μαδρίτης - Παρί Σεν Ζερμέν 3-1 (9 Μαρτίου 2022)

Πολλοί πίστευαν πως με την απόκτηση του Λιονέλ Μέσι είχε έρθει η ώρα για την Παρί Σεν Ζερμέν να κάνει επιτέλους το όνειρό της πραγματικότητα. Η πραγματικότητα όμως πολλές φορές δεν ταιριάζει με τα όνειρα, κι έτσι για άλλη μια χρονιά οι Παριζιάνοι γυρίζουν σπίτι τους από νωρίς. Και αυτό γιατί για άλλη μια φορά εμφανίστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Αυτή την φορά θύτης ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης. Στο πρώτο ημίχρονο η εικόνα δεν προμήνυε αυτό που θα ακολουθούσε. Με έναν Μπαπέ ασταμάτητο η Παρί έκανε ότι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο και πήγε στην ανάπαυλα προηγούμενη με 1-0 με το γκολ του Γάλλου σούπερ σταρ στο 39'. Στην επανάληψη όμως υπήρξε ένα άλλο ματς. Και ο Ντοναρούμα αποφάσισε να βάλει και αυτός το χεράκι του. Τραγικό του λάθος μετά από πίεση του Μπενζεμά στην μικρή περιοχή, ο Βινίσιους γύρισε την μπάλα στον Γάλλο, ο οποίος έκανε το 1-1. Στη συνέχεια η Ρεάλ δεν έβλεπε κανέναν και οι Μπενζεμά - Μόντριτς αποφάσισαν να το κάνουν προσωπική υπόθεση. Τρομερή ασίστ του Κροάτη και 2-1 ο Μπενζεμά για να έρθει το κερασάκι στην τούρτα ξανά με τον αρχηγό των Μαδριλένων μετά από λάθος διώξιμο του Μαρκίνιος. Πλέον η πρόκριση είχε γείρει υπέρ της Ρεάλ Μαδρίτης και το τελευταίο σφύριγμα βρήκε ένα Σαντιάγκο Μπερναμπέου να φλέγεται από τους πανηγυρισμούς. 

benzema_2.jpg




www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0