Football Talk

Μάντσεστερ Σίτι – Σπόρτινγκ Λισσαβώνας 0-0: Λευκή ισοπαλία στο Etihad, με το μυαλό των «πολιτών» να βρίσκεται ήδη στα… προημιτελικά!

Μάντσεστερ Σίτι – Σπόρτινγκ Λισσαβώνας 0-0: Λευκή ισοπαλία στο Etihad, με το μυαλό των «πολιτών» να βρίσκεται ήδη στα… προημιτελικά!
Στους «8» με ρυθμούς προπόνησης η Μάντσεστερ Σίτι λόγω του 5-0 στον πρώτο αγώνα στη Λισσαβώνα.

Σε έναν διαδικαστικό αγώνα, μιας και η Σίτι είχε επικρατήσει με 5-0 στη Πορτογαλία, οι «πολίτες» δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη κόντρα στην Σπόρτινγκ που δεν είχε… κίνητρο να διεκδικήσει κάτι από τον αγώνα.

Πολλοί θα περίμεναν τη Σπόρτινγκ να προσπαθήσει λίγο… παραπάνω από την ομάδα του Γκουαρδιόλα που έχει ήδη κλειδώσει τη θέση της στην επόμενη φάση, όμως οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή του αγώνα αλλά η διάθεση για επιθετικό παιχνίδι ήταν απούσα, παρά τις… παρουσίες πολλών βασικών ποδοσφαιριστών στο σχήμα που παράταξε ο Πεπ Γκουαρδιόλα.  

 Οι «πολίτες» ολοκλήρωσαν το ημίχρονο με μόλις δύο τελικές προσπάθειες στον στόχο, ενώ ό,τι πιο αξιόλογο σημειώθηκε ήταν οι διαμαρτυρίες του 5ου λεπτού για πέναλτι που δεν καταλογίστηκε και δεν εξετάστηκε από το VAR.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Σίτι βρήκε γκολ στο 49ο λεπτό, έπειτα από ωραία συνεργασία ανάμεσα σε Ζεσούς και Μαχρέζ, αλλά δεν καταλογίστηκε ορθώς.

Στη συνέχεια, στο 67’ ο Αλγερινός αστόχησε από κοντινή απόσταση αλλά από εκεί και έπειτα ο ρυθμός έπεσε. Το 0-0 διατηρήθηκε μέχρι τέλους και η Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται στους «8» του Champions League, δίχως να δεχθεί γκολ σε κανένα από τα δύο ματς της απέναντι στην Σπόρτινγκ του Αμορίμ, με τον 19άχρονο Ίγκαν-Ράιλι που αγωνίστηκε ως δεξιός οπισθοφύλακάς της, αλλά και τον Σκοτ Κάρσον που πέρασε σαν αλλαγή, να είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι της βραδιάς.

Οι ενδεκάδες:

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον (73' Κάρσον), Ίγκαν-Ράιλι, Στόουνς, Λαπόρτ (84' Εμπέτε), Ζιντσένκο, Φερναντίνιο, Μπερνάρντο Σίλβα (46' Μαχρέζ), Γκουντογκάν, Φόντεν (46' ΜακΑτί), Στέρλινγκ, Ζεσούς

Σπόρτινγκ Λισσαβώνας (Ρούμπεν Αμορίμ): Αδάν, Νέτο (89' Φεντάλ), Κόατες, Ινάσιο, Ρέις, Πόρο (78' Εσγκάιο), Ουγκάρτε, Ταμπάτα, Σαράμπια (58' Έντουαρντς), Σλιμανί (89' Ριμπέιρο), Παουλίνιο (78' Σάντος)

Φοίβος Πεφάνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0