Football Talk

Πόρτο – Λυών 0-1: Μεγάλη απόδραση με άρωμα… Βραζιλίας! (video)

Πόρτο – Λυών 0-1: Μεγάλη απόδραση με άρωμα… Βραζιλίας! (video)

Με τον Λούκας Πακετά να σκοράρει στο δεύτερο ημίχρονο η Λυών πήρε ένα μεγάλο «διπλό» στην έδρα της Πόρτο.

Σ’ ένα ματς με δύο διαφορετικά ημίχρονα η Λυών επικράτησε της Πόρτο με 1-0, στο πλαίσιο του πρώτου αγώνα της φάσης των «16» του Europa League. Το αποτέλεσμα της αναμέτρησης διαμόρφωσε ο Πακετά, ενώ οι Πορτογάλοι σκόραραν στα τελευταία λεπτά με το γκολ να μη μετρά.

Μοιρασμένο ήταν σε γενικές γραμμές το πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να μην είναι πολύ ορεξάτες επιθετικά. Η πρώτη σημαντική σημειώθηκε από πλευράς Πόρτο και χρειάστηκε, μάλιστα, να περάσει το μισάωρο για να έρθει!

Στο 32’ συγκεκριμένα ο Πέπε έπιασε ένα δυνατό σουτ στα όρια της περιοχής το οποίο εξουδετερώθηκε με συνοπτικές διαδικασίες από τον Λόπες, με τον κίπερ της Λυών να πραγματοποιεί μια εξαιρετική επέμβαση.

Από πλευράς φιλοξενούμενων, οι Γάλλοι απείλησαν με σουτ του Εκαμπί ο οποίος πήρε το ριμπάουντ μπροστά από την εστία αλλά εν τέλει νικήθηκε εντυπωσιακά από τον Κόστα (39’).

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ήρθε και η πρώτη αλλαγή για τους γηπεδούχους. Ο γνώριμος στα ελληνικά γήπεδα Ρούμπεν Σεμέδο πήρε τη θέση του Πέπε, πραγματοποιώντας με αυτόν τον τρόπο το ντεμπούτο του με την ομάδα – στην οποία αγωνίζεται δανεικός από τον Ολυμπιακό.


Στα επόμενα λεπτά η Λυών αναζήτησε αρκετά το γκολ και τελικά το βρήκε. Οι Γάλλοι πήραν προβάδισμα στην αναμέτρηση με τον Εκαμπί να προσπαθεί να μοιράσει στον Ντεμπελέ και εκείνον ωστόσο να μην μπορεί να κοντρολάρει. Κάπως έτσι η μπάλα έφτασε στον Πακετά, ο οποίος με σουτ από κοντά έγραψε το 1-0 στο 59’.


Η φάση εξετάστηκε και από το VAR για την περίπτωση του οφσάιντ, αλλά ο Ρούμπεν Σεμέδο (ο οποίος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του) κάλυπτε -όπως απεδείχθη- τον παίκτη.

Λίγα λεπτά αργότερα υπήρξε υποψία για πέναλτι υπέρ της Πόρτο, καθώς ο σκόρερ της αναμέτρησης σταμάτησε τη μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή. Βέβαια τελικώς δεν υπήρξε παράβαση, αφού ο διαιτητής αποφάσισε πως ο Πακετά δεν μπορούσε να κάνει κάτι για να αποφύγει το χέρι και άλλαξε απόφαση.

Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπεμπά βρήκε δίχτυα, αλλά έπειτα από τον έλεγχο της φάσης το γκολ ακυρώθηκε ορθά ως οφσάιντ.

ΠΟΡΤΟ: Κόστα, Μάριο (80’ Γκαλένο), Μπεμπά, Πέπε (46’ Σεμέδο), Σανουσί, Οτάβιο (88’ Κονσεϊσάο), Βιτίνια, Ουρίμπε, Ακουίνο, Εβανίλσον (72’ Μαρτίνεθ), Ταρεμί (80’ Βιέιρα)

ΛΥΩΝ: Λόπες, Ντιμπουά (82’ Γκουστό), Μέντεζ, Λουκεμπά, Έμερσον, Εκαμπί, Κακρέ, Εντομπελέ, Φάιβρ (80’ Αούαρ), Ντεμπελέ, Πακετά

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0