Football Talk

Κάρλο Αντσελότι: Από τουρίστας του Παρισιού, σε αρχιτέκτονα του Μπερναμπέου (video)

Κάρλο Αντσελότι: Από τουρίστας του Παρισιού, σε αρχιτέκτονα του Μπερναμπέου (video)
Στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα δεσπόζει η μάχη του Σαντιάγκο Μπερναμπέου ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν. Σύλλογοι οι οποίοι έχουν ως κοινό παρονομαστή τον Κάρλο Αντσελότι, προπονητή που διατελεί ποδοσφαιρικό λειτούργημα στους «μερένχες», σε αντίθεση με τα πεπραγμένα του παρελθόντος στην πρωτεύουσα της Γαλλίας.
Σχετικά Άρθρα

Δύο φορές κορυφαίος προπονητή του πλανήτη με τρεις κατακτήσεις Champions League. Μεταξύ άλλων, κάθισε στον πάγκο θρυλικών ομάδων όπως η Μίλαν και η Μπάγερν Μονάχου, φέρνοντας σπουδαίες επιτυχίες με το πέρασμα των ετών. 

Και όμως λίγοι θα θυμούνται το σύντομο πέρασμα του από το Παρίσι, εκεί όπου έμεινε για μονάχα μία σεζόν. Ο νυν προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται την πρώην του ομάδα, με σκοπό να ανατρέψει το εις βάρος του 1-0. Μία σύγκριση του εκ διαμέτρου αντίθετου έργου κατά την διάρκεια της θητείας του στους δύο μονάχους.

Τουρισμός στο Παρίσι
Leonardo-Carlo-Ancelotti-PSG_2696523.jpg

Όλοι ή σχεδόν όλοι οι σπουδαίοι προπονητές, έχουν διανύσει νωχελικές περιόδους. Έτσι και ο Αντσελότι στην Παρί Σεν Ζερμέν. Διότι ένας τίτλος στην Ligue 1 δεν είναι ποτέ αρκετός δεδομένων της ποιότητας του πρωταθλήματος και των οικονομικών δεδομένων της ομάδας που μονίμως πρωταγωνιστεί.

Αυτό θα είχε στο μυαλό του και ο Αλ-Κελαϊφί όταν προσέλαβε τον Ιταλό προπονητή με σκοπό να πραγματοποιηθεί το παραπάνω βήμα. Με αθλητές στο ρόστερ όπως οι Τιάγκο Σίλβα, Λαβέτσι και Ιμπραΐμοβιτς, το αποτέλεσμα κρίθηκε στην καλύτερη μέτριο.

Έχοντας δαπανήσει 150 εκατομμύρια ευρώ σε μεταγραφές, η Παρί κατόρθωσε να αποκλειστεί και από τα δύο εγχώρια κύπελλα στην φάση των οκτώ. Στο ίδιο μήκος κλίματος και στην Ευρώπη, εκεί όπου η Μπαρτσελόνα της στέρησε το όνειρο της μεγάλης διάκρισης.

Αρχιτέκτονας στην Μαδρίτη
Carlo-Ancelotti-New-Real-Madrid-Manager-Press-Conference-and-Photo-Call.jpg

Πλέον διανύει την δεύτερη θητεία του στην πρωτεύουσα της Ισπανίας, εκεί όπου καλείται να κάνει και πάλι την Ρεάλ «βασίλισσα». Ο πρώτος στόχος επιτεύχθηκε πριν λίγες εβδομάδες στην Σαουδική Αραβία, εκεί όπου υπέταξε την Μπαρτσελόνα του Τσάβι και κατέκτησε το Σούπερ Καπ.

Στο πρωτάθλημα, φιγουράρει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας ανοίξει την ψαλίδα με τους υπόλοιπους διεκδικητές στους οκτώ βαθμούς. Με την Παρί καλείται να διαβεί το δυσκολότερο εμπόδιο από την επιστροφή του και έπειτα, αναζητώντας επικράτηση με δύο τέρματα διαφορά.

Το μεγαλύτερο κέρδος από την παρουσία Αντσελότι στο Μπερναμπέου είναι η αναγέννηση ενός ποδοσφαιριστή. Του Βινίσιους Τζούνιορ, ο οποίος παρά το νεαρό της ηλικίας του κυμάνθηκε σε κλίμα έντονης αμφισβήτησης. Πλέον με 17 τέρματα 9 ασίστ, αποτελεί την κινητήριο δύναμη της επίθεσης των «μερένχες»

Με εξαίρεση την Μίλαν, η οποία αποτελεί διαχρονική του αδυναμία, φαίνεται ότι η Ρεάλ αποτελεί την αγαπημένη του ομάδα. Μπορεί στο πλευρό της να κατακτήσει ακόμη δύο τίτλους για την φετινή σεζόν, φτάνοντας συνολικά τους τρεις. Για να έρθει όμως ο διακαής πόθος στης ευρωπαϊκής διάκρισης θα πρέπει να καταβάλει σπουδαία προσπάθεια απέναντι στον παλιό του σύλλογο.

Αντώνης Νιανιάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0