Football Talk

Λίβερπουλ - Ίντερ 0-1: Δοκάρια και Μαρτίνες τρόμαξαν τους «Reds», αλλά το εισιτήριο για τους «8» είναι δικό τους! (video)

Λίβερπουλ - Ίντερ 0-1: Δοκάρια και Μαρτίνες τρόμαξαν τους «Reds», αλλά το εισιτήριο για τους «8» είναι δικό τους! (video)
Η Λίβερπουλ «προκάλεσε» την τύχη της κόντρα στην Ίντερ! Σημάδεψε τρεις φορές τα δοκάρια, ηττήθηκε με 1-0 (08/03) χάρις το μυθικό γκολ του Μαρτίνες στο 62', αλλά πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Champions League, με συνολικό σκορ 2-1! Μοιραίος για τους «νερατζούρι» ο Αλέξις Σάντσες που αποβλήθηκε ένα λεπτό αφότου η ομάδα του πήρε το προβάδισμα!
Ακόμα κι αν ο Σαλάχ «έσπασε» τα δοκάρια, η πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League δεν χάθηκε για τη Λίβερπουλ! Οι «Reds» ηττήθηκαν με 1-0 (08/03) από την Ίντερ εξαιτίας ενός υπέροχου τέρματος του Λαουτάρο Μαρτίνες στο 62', που ήταν και το πρώτο του στον θεσμό, αλλά δεν στάθηκε αρκετό, ώστε οι «νερατζούρι» να ισοφαρίσουν το 2-0 υπέρ των Άγγλων από το πρώτο ματς.

Εκτός από τον Αιγύπτιο μεσοεπιθετικό που σημάδεψε δύο φορές το αριστερό δοκάρι του Χαντάνοβιτς -και μία το οριζόντιο ο Μάτιπ- μοιραίος της βραδιάς ήταν και ο Αλέξις Σάντσες, που ένα λεπτό αφότου άνοιξε το σκορ η ομάδα του, αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα για απρόσεκτο μαρκάρισμα και αποβλήθηκε.

Το διαμορφωθέν από το 62ο λεπτό 1-0 δεν άλλαξε και επιβεβαίωσε την πρώτη εντός έδρας ήττα της Λίβερπουλ ανεξαρτήτως διοργάνωσης φέτος και την πρώτη στο Champions League από τις 25 Νοεμβρίου του 2020, όταν είχε χάσει με 2-0 από την Αταλάντα

Ποια ήταν η πιο πρόσφατη ήττα της στο Άνφιλντ σε όλες τις διοργανώσεις; Αυτή από τη Φούλαμ στις 7 Μαρτίου του 2021 -δηλαδή 366 ημέρες πριν- όταν επικράτησε των «Reds» με 1-0!

 
Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να βρουν τα «πατήματά» τους στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο οι διάδρομοι έμοιαζαν καλά κλεισμένοι. Η πρώτη καλή ευκαιρία ήρθε στο 16ο λεπτό, όταν ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ έκανε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ, αλλά βρήκε τον Χαντάνοβιτς σε ετοιμότητα.
 
Στη δυσκολία των δύο ομάδων να βρουν ρυθμό προστέθηκε και μία διακοπή στο 25ο λεπτό, όταν το ιατρικό τιμ χρειάστηκε να επέμβει λόγω ενός περιστατικού στο Kop. Μάλιστα, διακοπή για τις πρώτες βοήθειες έδωσε την αφορμή για έναν σύντομο διάλογο ανάμεσα στον Γιούργκεν Κλοπ και τον Κώστα Τσιμίκα. Μετά από τέσσερα λεπτά φάνηκε πως όλα έληξαν ομαλά και το ματς ξεκίνησε ξανά, με τη Λίβερπουλ να φτάνει πολύ κοντά στο να ανοίξει το σκορ δις!

Αρχικά, ο Μάτιπ σημάδεψε με κεφαλιά το οριζόντιο δοκάρι του Χαντάνοβιτς μετά από εκτέλεση φάουλ του Άρνολντ από τα αριστερά στο 30', ενώ στο κόρνερ που ακολούθησε ένα λεπτό αργότερα, ο Φαν Ντάικ αυτήν τη φορά, ξανά διά... αέρος, δεν κατάφερε να δώσει στην μπάλα πορεία προς τα δίχτυα και να μετουσιώσει σε γκολ τη δεύτερη σερί συστημένη εκτέλεση του Άγγλου μπακ.
 
Η απάντηση των «νερατζούρι» ήρθε στο 41ο λεπτό. Παρότι δεν είχαν απειλήσει καθόλου έως εκείνο το χρονικό σημείο, ο Τσαλχάνογλου με μία πονηρή εκτέλεση φάουλ από αρκετά πλάγια θέση, επιχείρησε να αιφνιδιάσει τον Άλισον, αλλά ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ, έστω και με υπερένταση, απομάκρυνε.
 
Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια χωρίς να υπάρχει σκορ, αφού και η πολύ καλή εκτέλεση φάουλ του Άρνολντ, δευτερόλεπτα πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος, πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Χαντάνοβιτς.
 
Ο δεξιός μπακ των «Reds» ήταν ο πρώτος που απείλησε και στο δεύτερο μέρος, όταν βρήκε τον χώρο εκτός περιοχής, σούταρε, αλλά είδε τον γκολκίπερ της Ίντερ να μπλοκάρει.
 
Στο 52΄ η τύχη «χαμογέλασε» ξανά στους Ιταλούς, όταν η μπάλα απομακρύνθηκε προ του Ντιόγο Ζότα, αλλά στρώθηκε στον Σαλάχ. Ο Αιγύπτιος είδε δύο παίκτες της Ίντερ να βρίσκονται πάνω στη γραμμή της κενής αστείας και στην προσπάθειά του να μην τους αφήσει περιθώρια αντίδρασης, την έστειλε στο αριστερό δοκάρι της εστίας!

Εν τέλει, ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου την τιμώρησε. Αρχικά, φάνηκε να την... γλιτώνει, όταν στο 59ο λεπτό το σουτ του Λαουτάρο Μαρτίνες κόντραρε πάνω στον Ρόμπερτσον, αλλά ο ίδιος παίκτης τρία λεπτά αργότερα, με μυθικό τελείωμα, έγραψε το 1-0 για την Ίντερ!

Παρόλα αυτά, στο 63ο λεπτό ο Αλέξις Σάντσες έδωσε τέλος στο momentum της ομάδας του μέσω ενός απρόσεκτου μαρκαρίσματος, που ανάγκασε τον Λαόθ να του δείξει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας την Ίντερ με δέκα παίκτες για το υπόλοιπο της αναμέτρησης.

Μάλιστα, η Λίβερπουλ λίγο έλειψε να φέρει το ματς στα ίσια στο 75', αλλά στάθηκε άτυχη για τρίτη φορά, αφού ο Μοχάμεντ Σαλάχ έστειλε την μπάλα ξανά στο δοκάρι, μετά την εξαιρετική ασίστ του Μανέ!

Στα εναπομείναντα λεπτά τίποτα δεν άλλαξε, με το 1-0 να παραμένει ως τελικό σκορ της αναμέτρησης. Σκορ που επιβεβαίωσε την πρώτη εντός έδρας ήττα της Λίβερπουλ στο Champions League μετά από τις 25 Νοεμβρίου του 2020, αλλά της έδωσε, παράλληλα, το εισιτήριο για τους «8» της φετινής διοργάνωσης.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:
Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Άρνολντ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Τζόουνς (65' Κεϊτά), Φαμπίνιο, Τιάγκο (65' Χέντερσον), Ζότα (83' Ντίας), Σαλάχ, Μανέ
 
Ίντερ (Σιμόνε Ιντζάγκι): Χαντάνοβιτς, Σκρίνιαρ, Ντε Φράι (46' Ντ' Αμπρόζιο), Μπαστόνι, Ντάμφρις (75' Νταρμιάν), Βιδάλ, Μπρόζοβιτς (75' Γκαλιαρντίνι), Τσαλχάνογλου (75' Βεσίνο), Πέρισιτς, Μαρτίνες (75' Κορέα), Σάντσες
 
Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0