Football Talk

Μπάγερν Μονάχου – Σάλτσμπουργκ 7-1: «Σκόρπισαν» τους Αυστριακούς οι Βαυαροί και πήραν πανηγυρική πρόκριση στα προημιτελικά (video)

Μπάγερν Μονάχου – Σάλτσμπουργκ 7-1: «Σκόρπισαν» τους Αυστριακούς οι Βαυαροί και πήραν πανηγυρική πρόκριση στα προημιτελικά (video)

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε η Μπάγερν Μονάχου την ρεβάνς με την Σάλτσμπουργκ, με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι που σημείωσε το πιο γρήγορο χατ-τρικ στην ιστορία του Champions League.

Η Μπάγερν ήταν το μεγάλο φαβορί και το επιβεβαίωσε με εκκωφαντικό τρόπο. Οι Βαυαροί ήταν καταιγιστικοί, χτυπώντας ανελέητα τους ανήμπορους να αντιδράσουν Αυστριακούς και με το εμφατικό 7-1, πήραν άνετη πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Αυτή είναι η 20η φορά στην ιστορία, που η ομάδα του Μονάχου θα αγωνιστεί στους «8» του Champions League, περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη.



Η αναμέτρηση φάνηκε από το ξεκίνημα ότι θα έχει τρελό ρυθμό, αφού οι δύο ομάδες από μια σημαντική ευκαιρία πριν καν συμπληρωθεί ένα τρίλεπτο στο ματς. Αρχικά, ο Λεβαντόφσκι προειδοποίησε για αυτό που θα ακολουθούσε αργότερα, αλλά ο Κουν είχε απάντηση στο συρτό σουτ που επιχείρησε ο Πολωνός. Ενώ η Σάλτσμπουργκ απάντησε σχεδόν αμέσως, με τον Κομάν να αλλάζει πορεία στην μπάλα τελευταία στιγμή, μετά από προβολή του Καπάλντο και να αποσοβεί έτσι την παραβίαση της εστίας του Νόιερ.

Από εκεί και πέρα ξεκίνησε ένα μονόλογος της Μπάγερν που τελείωσε με «καρέ» τερμάτων και ιστορικό ρεκόρ από τον Λέβα. Στο 12’ ο Πολωνός ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Βέμπερ, με τον Τουρπέν να καταλογίζει την εσχάτη των ποινών. Ο Λεβαντόφσκι δε λάθεψε και έκανε το 1-0, όπως ακριβώς και οκτώ λεπτά αργότερα για το 2-0. Πάλι από το σημείο του πέναλτι, πάλι μετά από παράβαση του Μαξ Βέμπερ.

Το γρηγορότερο χατ-τρικ στην ιστορία της διοργάνωσης ολοκληρώθηκε στο 23ο λεπτό, όταν ο Λεβαντόφσκι εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία στην άμυνα των Αυστριακών και αφού κέρδισε την κόντρα από τον Κουν, πέτυχε ένα πολύ εύκολο γκολ σε κενή εστία. Το σκορ ημιχρόνου διαμορφώθηκε στο 31’ από τον Σερζ Γκνάμπρι, ο οποίος πλάσαρε με ωραίο τρόπο τον τερματοφύλακα των «ταύρων», μετά από πάσα του Κομάν.

Η Μπάγερν επέστρεψε από τα αποδυτήρια το ίδιο φουριόζα με το πρώτο μέρος και χρειάστηκε μόλις οκτώ λεπτά για να φτάσει στο 5-0. «Δράστης» αυτή τη φορά ο Τόμας Μίλερ, ο οποίος με άπιαστο σουτ παραβίασε για Πέμπτη φορά την εστία του Κουν. Κάπου εκεί, ο ρυθμός έπεσε, με τις δύο ομάδες να πραγματοποιούν αρκετές αλλαγές. To γκολ της τιμής για την Σάλτσμπουργκ ήρθε στο 70’, όταν σε μια αντεπίθεση οι Αυστριακοί βρήκαν κενούς χώρους, με τον Κιάργκααρντ να εκτελεί τον Νόιερ από κοντινή απόσταση. Μόλις στα 18 του χρόνια, έγινε ο νεότερος Δανός που σκοράρει στον θεσμό του Champions League.

Το τέρμα αυτό φάνηκε ότι αφύπνισε και πάλι τους Γερμανούς, οι οποίοι πάτησαν γκάζι στο τελευταίο δεκάλεπτο και πέτυχαν ακόμη δύο γκολ σε διάστημα τριών λεπτών. Στο 83’ ο Μίλερ μετά από ωραία συνεργασία με Σανέ και Λεβαντόφσκι, «έγραψε» το 6-1, ενώ το τελικό σκορ υπέγραψε ο Λερόι Σανέ στο 86’.

Με αυτό το αποτέλεσμα, η Μπάγερν ισοφάρισε την μεγαλύτερη νίκη της στη νοκ-άουτ φάση του Champions League, όταν το 2009 είχε κερδίσει με το ίδιο σκορ της Σπόρτινγκ Λισαβώνας. Ενώ μάλιστα, αυτή ήταν η 7η φορά που πετυχαίνει εφτά (ή περισσότερα) γκολ στην διοργάνωση!


Οι ενδεκάδες του αγώνα:

Μπάγερν Μονάχου (Γ.Νάγκελσμαν): Νόιερ, Παβάρ, Ζίλε (66' Νιανζού), Ερνάντεζ (60’ Ουπαμεκανό), Γκνάμπρι (46’ Σαρ), Κίμιχ, Μουσιάλα (66' Ρόκα), Κομάν (66' Τσούπο-Μοτίνγκ), Μίλλερ, Σανέ, Λεβαντόφσκι

Σάλτσμουργκ (Μ.Γιάισλε): Κούν, Κρίστενσεν, Σολέ (46’ Πιατκόφσκι), Βέμπερ, Ούλμερ, Καμαρά (67' Τιτζανί), Καπάλντο, Σάιβαλντ (46’ Σούσιτς), Άαρονσον, Αντεγιέμι (62’ Σέσκο), Αντάμου (61’ Κιέργκααρντ)

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0