Football Talk

Πόρτο – Λυών: Οι «δράκοι» πετάνε φωτιές και οι Γάλλοι θα χρειαστούν… πυροσβεστήρα! (video)

Πόρτο – Λυών: Οι «δράκοι» πετάνε φωτιές και οι Γάλλοι θα χρειαστούν… πυροσβεστήρα! (video)
Η Πόρτο θα υποδεχθεί την Λυών για τον πρώτο μεταξύ τους αγώνα στο Ντραγκάο για την φάση των «16» του UEFA Europa League (9/3, 22:00)… με την παράδοση να γέρνει προς Πορτογαλία πλευρά.

Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπος του Ολλανδού τεχνικού της Λυών, Πίτερ Μποζ, σε μία μάχη με φόντο τα προημιτελικά, αλλά και γιατί όχι τα… τελικά του θεσμού.


Τα διαφορετικά… μονοπάτια μέχρι τον τόπο συνάντησής τους

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και ας ξεκινήσουμε με τους γηπεδούχους που υποβιβάστηκαν από το Champions League σε έναν όμιλο… άθλο απέναντι σε Λίβερπουλ, Ατλέτικο Μαδρίτης και Μίλαν. Μπορεί στη θεωρία η ομάδα από την Πορτογαλία να μην είχε ελπίδες μπροστά στα μεγαθήρια που αντιμετώπισε, παρόλα αυτά, τερμάτισε 3η με πέντε βαθμούς. Πιο αναλυτικά, μετρώντας μία νίκη κόντρα στη Μίλαν με 1-0 και δύο ισοπαλίες σε Σαν Σίρο και Γουάντα Μετροπολιτάνο με 1-1 και 0-0 αντίστοιχα. Ενώ, οι τρεις ήττες προήλθαν από Λίβερπουλ στο Ντραγκάο με 5-1 και στο Άνφιλντ με 2-0, αλλά και από τους «ροχιμπλάνκος» με 3-1 σε ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι.

Στη συνέχεια βρήκε στο διάβα της την Λάτσιο για τον play off γύρο του Europa League, επικρατώντας με 2-1 στο Πόρτο και βγαίνοντας ισόπαλη με 2-2 στο Ολίμπικο με υπογραφή του πρωταγωνιστή, Μεχντί Ταρέμι.

Από την άλλη πλευρά, οι Γάλλοι τερμάτισαν 1οι στον πρώτο όμιλο του Europa League ενάντια σε Ρέιντζερς, Σπάρτα Πράγας και Μπρόντμπι με επιβλητικό τρόπο, καθώς νίκησαν πέντε φορές και πήραν μόλις μία ισοπαλία κόντρα στη Ρέιντζερς (1-1) την τελευταία αγωνιστική στη Groupama Stadium.

Το σύντομο παρελθόν τους

Οι δύο ομάδες έχουν ξανασυναντηθεί στη διοργάνωση του UEFA Champions League το 2004 για τον προημιτελικό γύρο. Αρχικά, οι «δράκοι» επικράτησαν με 2-0 στην έδρα τους χάρη στα γκολ των Ντέκο και Ρικάρντο Καρβάλιο. Ενώ, στην επαναληπτική αναμέτρηση στο γήπεδο της Λυών, πραγματοποιήθηκε μία «γιορτή» από γκολ. Με τον Μανίς να «παγώνει» τη γαλλική έδρα στο 6ο λεπτό, τον Λουγιντουλά να ισοφαρίζει άμεσα σε 1-1 αλλά ο Μανίς να βάζει εκ νέου «ταφόπλακα» στα όνειρα των «παιδιών» που στο τέλος του αγώνα ισοφάρισαν σε 2-2.

Έτσι λοιπόν, η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο πέρασε το εμπόδιο της γαλλικής ομάδας και λίγο αργότερα... κατέκτησε την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, στον τελικό κόντρα στη Μονακό με 3-0.


Φοίβος Πεφάνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0