Football Talk

Ολυμπιακός: Τα play offs και οι αλλαγές του καλοκαιριού

Ολυμπιακός: Τα play offs και οι αλλαγές του καλοκαιριού
Με στόχο την μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος όσο το δυνατόν πιο γρήγορα θα μπει στα play offs ο Ολυμπιακός που ταυτόχρονα ετοιμάζεται για σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Η πρώτη φετινή ήττα για τον Ολυμπιακό στο «Κλεάνθης Βικελίδης» αφενός έβγαλε στην επιφάνεια κάποια από τα προβλήματα της ομάδας και αφετέρου αποτέλεσε ένα πισωγύρισμα μετά τις εξαιρετικές εμφανίσεις στα παιχνίδια με Αστέρα Τρίπολης και ΟΦΗ.  Οι «Πειραιώτες» θα μπουν στα play offs με μια διαφορά 12 βαθμών από τον δεύτερο ΠΑΟΚ και σύμφωνα με όσα προκύπτουν δεν θα αλλάξουν το πλάνο των τελευταίων εβδομάδων. Ένα πλάνο που πρωτίστως περικλείει την κατάκτηση του πρωταθλήματος όσο γίνεται πιο σύντομα και φυσικά την κατάκτηση του Κυπέλλου. Είναι βέβαιο πως τα παιχνίδια που απομένουν θα είναι ιδιαιτέρως απαιτητικά, τα περισσότερα ντέρμπι, και οι «ερυθρόλευκοι» δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να δώσουν δικαιώματα στους αντιπάλους τους. 

Την ίδια ώρα στο πλάνο αυτό εμπεριέχεται και η αξιολόγηση του ρόστερ ενόψει της νέας σεζόν. Ήδη παιδιά που δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής  όλη τη σεζόν, τελευταία παίρνουν παιχνίδια στα πόδια τους με γνώμονα κυρίως την επόμενη σεζόν. Με το κενό διάστημα του καλοκαιριού να είναι ούτως ή άλλως ελάχιστο, ο Μαρτίνς θα κληθεί να αποφασίσει τις επόμενες εβδομάδες αν για παράδειγμα ο Κίτσος και ο Βρουσάι θα έχουν ενεργό ρόλο τη νέα σεζόν ή αν ο Φαντιγκά αξίζει μια θέση στο ρόστερ. Γενικώς, ο Πορτογάλος θα πάρει πολλές σημαντικές αποφάσεις το επόμενο διάστημα και πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως θα υπάρξουν αρκετές αλλαγές στην στελέχωση του ρόστερ τη νέα σεζόν. 

Μπορεί να είναι αρκετά πρόωρο αλλά φαίνεται πως το μεγαλύτερο βάρος θα δοθεί στην απόκτηση τουλάχιστον ενός εξτρέμ πρώτης γραμμής, ενώ δεν αποκλείεται οι Πειραιώτες να επιχειρήσουν να αναβαθμίσουν τα άκρα της άμυνας τους. Την ίδια ώρα παραμένει αβέβαιο το μέλλον του Ελ Αραμπί και αν τελικά ο Μαροκινός αποχωρήσει ο Ολυμπιακός θα βγει στην αγορά για σέντερ φορ υψηλού επιπέδου. Παράλληλα, ο Πέδρο Μαρτίνς θα κληθεί να δώσει τη λύση στον συνωστισμό που έχει δημιουργηθεί στη θέση «10». Αγκιμπού Καμαρά, Μαντί Καμαρά, Ζοάο Καρβάλιο και Κώστας Φορτούνης μπορούν να βοηθήσουν και σε άλλες θέσεις, αλλά είναι μάλλον κοινώς αποδεκτό πως αποδίδουν καλύτερα πίσω από τον επιθετικό. 

Φυσικά, οτιδήποτε μπορεί να αλλάξει με κάποια αποχώρηση καθώς δεν είναι λίγοι οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού που βρίσκονται στο στόχαστρο ευρωπαϊκών ομάδων. 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0