Football Talk

Ιωνικός: Το κλείδωμα της παραμονής, το σενάριο – «εφιάλτης» και η κύρια λεπτομέρεια των play out! (video)

Ιωνικός: Το κλείδωμα της παραμονής, το σενάριο – «εφιάλτης» και η κύρια λεπτομέρεια των play out! (video)

Από τα φαβορί για να «πέσει», στους πιο ασφαλείς των play out. Ο Ιωνικός έχει το πάνω χέρι για την παραμονή στη Super League και το BN Sports αναλύει τους στόχους των Νικαιωτών στο μίνι πρωτάθλημα.

Η κανονική περίοδος της Super League ολοκληρώθηκε. Η επιστροφή του -5 στον ΠΑΣ Γιάννενα, πρόσφερε μία δικαίωση στην ομάδα των Ιωαννίνων όπως παραδέχθηκε ο Χουάν Ντομίνγκεθ, ωστόσο εκτός από τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, μεγάλο ενδιαφέρον συλλέγουν και οι ομάδες που κυνηγούν να μείνουν στην κατηγορία. Σε αυτές τις ομάδες βρίσκεται και ο Ιωνικός. Όχι ως ομάδα που φοβάται τον υποβιβασμό αλλά ως ένα φαβορί παραμονής.

Οι Νικαιώτες μπορεί να υπέστησαν ήττα-σοκ από τον Παναιτωλικό στην έδρα τους, όμως μπήκαν στα play out με μία καλή διαφορά από την επικίνδυνη ζώνη και ο στόχος είναι απλός. Η μαθηματική παραμονή στη μεγάλη κατηγορία. Το BN Sports σας αναλύει όσα θα πρέπει να προσέξει η ομάδα του Σπανού αλλά και το βλέμμα προς την επόμενη σεζόν.

Δεν είναι εύκολο το έργο αλλά ούτε ακατόρθωτο!

Με την απόφαση υπέρ του ΠΑΣ Γιάννινα, ο ΟΦΗ δεν θα διεκδικήσει το όνειρο της Ευρώπης αλλά θα μπει ως πρωτοπόρος στα play out. Έτσι, ο Ιωνικός θα έχει μπροστά του ομάδες που πήγαν αρκετά καλά φέτος, όπως οι Κρητικοί, ο Βόλος ΝΠΣ, ο Αστέρας Τρίπολης και ο Παναιτωλικός. Αυτό σημαίνει, πως κάθε βαθμός θα είναι… χρυσός για την ομάδα της Νίκαιας απέναντι σε αυτούς τους αντιπάλους.

Την ίδια στιγμή, θα πρέπει να κοιτάει τις μάχες με τους από κάτω του. Ο ανεβασμένος Ατρόμητος, η Λαμία με την καλή παράδοση και ο πάντα απρόβλεπτος Απόλλων Σμύρνης. Αμφότεροι, έχουν δείξει πως μόνο εύκολες ομάδες δεν αποτελούν και εκτός από τα μεταξύ τους παιχνίδια, οι Νικαιώτες θα πρέπει να κοιτάξουν και το τι θα κάνουν με τους παραπάνω αντίπαλους. Έτσι, το έργο, όχι, δεν είναι εύκολο. Ούτε όμως και ακατόρθωτο.

Το «κλειδί» και το εφιαλτικό σενάριο του μπαράζ!

Και φτάνουμε στην ουσία. Δηλαδή τι πρέπει να κάνει ο Ιωνικός. Πολύ απλό έως και… λογικό. Να μην κοιτάξει μόνο τα ματς με τις ομάδες που είναι από κάτω. Να προσπαθήσει να πάρει όσο περισσότερους βαθμούς μπορεί από κάθε σύλλογο και να εκμεταλλευθεί τον παράγοντα έδρα. Η Νίκαια δεν είναι εύκολο πέρασμα για κανέναν. Ακόμα και για το Big-5. Αποδείχθηκε άλλωστε με τον καλύτερο τρόπο στην κανονική περίοδο.

Εφόσον το κάνει και καταφέρει να κλειδώσει το συντομότερο δυνατό την παραμονή, τότε θα μπορεί να σχεδιάσει με τον καλύτερο τρόπο την επόμενη σεζόν και να κάνει την διαφορά από το καλοκαίρι και μετά. Ήδη υπάρχουν «σειρήνες» για Άοσμαν αλλά και για Λένις. Φυσικά, κοιτάμε και το κακό σενάριο. Αυτό των μπαράζ. Δεν σημαίνει πως ο Απόλλων Σμύρνης είναι τόσο μακριά ώστε να μην υπάρχει το σενάριο της τελευταίας θέσης, αλλά η Λαμία είναι κάτι ακόμα χειρότερο για το σύνολο του Σπανού.

Η διαφορά είναι στους οκτώ από την προτελευταία θέση. Η Λαμία μέχρι στιγμής όμως, είναι ο εφιάλτης του Ιωνικού αφού δεν έχει χάσει σε κανένα από τα τέσσερα ματς που έχουν δώσει. Οπότε, σε ένα σενάριο των δύο ηττών από τους Λαμιώτες, η διαφορά μειώνεται στο -2 αμέσως. Ο Ατρόμητος από την άλλη είναι σε καλή κατάσταση και ανεβαίνει συνεχώς στον πίνακα.

Στο χειρότερο σενάριο, κοιτάμε τα μπαράζ λοιπόν. Εκεί όπου μία εκ των δύο πρώτων στους ομίλους της Superleague 2 θα δώσει το παρών. Πέρσι μπορεί ο Παναιτωλικός να κατάφερε να κερδίσει τη Ξάνθη αλλά ο Ιωνικός βλέπει αυτή τη στιγμή τους Λεβαδειακό και Βέροια να βρίσκονται στη pole position για τα μεγάλα σαλόνια. Αμφότεροι, είναι γνωστό πως διαθέτουν εξαιρετικά ρόστερ και με μεγάλη δυναμική.

Ο πρώτος απέκλεισε τον Αστέρα Τρίπολης και έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό στο κύπελλο Ελλάδας και η δεύτερη, έχει ένα από τα πιο ολοκληρωμένα ρόστερ της κατηγορίας. Άρα, δεν συμφέρει τον Ιωνικό να μπει σε αυτή τη διαδικασία. Σε καμία περίπτωση.

Όλα είναι ανοιχτά αλλά το προβάδισμα που έχει αποκτήσει η ομάδα του Σπανού είναι υπέρ της. Μόνο υπέρ της. Αρκεί να το εκμεταλλευτεί.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0