Football Talk

Μπάγερν Μονάχου: Οι 4+1 εντυπωσιακές προκρίσεις στα προημιτελικά του Champions League

Μπάγερν Μονάχου: Οι 4+1 εντυπωσιακές προκρίσεις  στα προημιτελικά του Champions League
Η Μπάγερν Μονάχου, θα φιλοξενήσει τη Σάλτσμπουργκ, στο πλαίσιο της φάσης των «16» του
Champions League, στη ρεβάνς του 1-1 της Αυστρίας. Το γκολ του Κομάν κράτησε «ζωντανούς» τους Βαυαρούς στις καθυστερήσεις του πρώτου ματς. Η παράδοση βέβαια δείχνει ότι προκρίνεται με συνοπτικές διαδικασίες από τη συγκεκριμένη φάση.

Η Μπάγερν Moνάχου είναι αδιαμφισβήτητα μια από τις κυνικότερες τα τελευταία χρόνια, από άποψη σκοραρίσματος, ομάδες. Ο επαναληπτικός αγώνας με την Σάλτσμπουργκ, αποτελεί ένα «στοίχημα» για την ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν, αφού παρά την ισοφάριση του Κομάν, σε «νεκρό» χρόνο στην Αυστρία, οι ελπίδες για πρόκριση είναι μοιρασμένες και για τις δύο ομάδες, μετά την κατάργηση του εκτός έδρας γκολ. Ωστόσο, oι Βαυαροί, έχουν αποδείξει ότι είναι φτιαγμένοι για αναμετρήσεις ειδικών συνθηκών, πόσο μάλλον, όταν αυτές οι συνθήκες αφορούν τη φάση των «16», του Champions League.

  • 07/03/2007: Ο «αιφνιδιασμός» του Μακάϊ και η πρόκριση επί της Ρεάλ Μαδρίτης

Τη σεζόν 2006/07, η Μπάγερν Μονάχου, θα αντιμετώπιζε για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λγκ, τη Ρεάλ Μαδρίτης. Πρώτη αναμέτρηση στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», με τους γηπεδούχους να επικρατούν με σκορ 3-2, στην ιστορική τους έδρα. Στη ρεβάνς της «Αλιάντς Αρένα» οι Βαυαροί κατάφεραν εν τέλει να πανηγυρίσουν την πρόκριση, αφού το αστραπιαίο γκολ του Ρόι Μακάι, 10 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη της αναμέτρησης, αιφνιδίασε τους φιλοξενούμενους. Η πρόκριση για την Μπάγερν, «σφραγίστηκε» από τον Λούσιο στο 57ο λεπτό, παρότι ο έτερος Ολλανδός στράικερ, Ρούντ Φαν Νιστέλροϊ, μείωσε για την Ρεάλ Μαδρίτης στο 83ο λεπτό με εκτέλεση πέναλτι.
DX1u0_nW4AARSEd.jpg

  • 10/03/2009: Μια ντουζίνα γκολ και έφυγε για τα προημιτελικά

Μετά από μια άνετη πρόκριση στα νοκ άουτ, η Μπάγερν Μονάχου δεν είχε πρόβλημα να επαναλάβει την… ιστορία τη σεζόν 2008/09. Το όνομα της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, δεν προκάλεσε καθόλου τρόμο στην ομάδα του Γιούργκεν Κλίνσμαν, καθώς οι Πορτογάλοι έγιναν έρμαιο των ορέξεων των Βαυαρών, δημιουργώντας τους μια τραυματική εμπειρία. Στην πρώτη αναμέτρηση του Ζοσέ Αλβαλάδε, το 5-0 της Μπάγερν άφησε ελάχιστα περιθώρια για ελπίδες στη Σπόρτινγκ και έτσι 13 νύχτες αργότερα στο Μόναχο, οι γηπεδούχοι επικράτησαν με σκορ 7-1, πετυχαίνοντας νίκη ρεκόρ για αγώνα νοκ άουτ σε επίπεδο Champions League.
505082-22855986-2560-1440_1_1.jpg

  • 13/03/2012: Από την κόλαση στον παράδεισο με πανηγυρικό τρόπο

Σε μια χρονιά κατά την οποία το «Αλιάντς Αρένα» θα φιλοξενούσε τον τελικό του Champions League, η Μπάγερν έκανε τα πάντα για να βρεθεί εκεί. Διαθέτοντας ένα εντυπωσιακό σύνολο, η ομάδα του Γιούπ Χάινκες, θα ταξίδευε στην Ελβετία για να αντιμετωπίσει τη Βασιλεία, στο πλαίσιο της φάσης των «16» του Champions League. Εκεί οι Βαυαροί έπεσαν θύμα έκπληξης, καθώς το γκολ του Βαλεντίν Στόκερ χάρισε τη νίκη στους Ελβετούς. Δύο εβδομάδες μετά, η Μπάγερν διέλυσε την ελβετική ομάδα με το εντυπωσιακό 7-0. Καρέ τερμάτων από τον σπουδαίο Μάριο Γκόμεζ και οι Άριεν Ρόμπεν, Τόμας Μίλερ βοήθησαν επίσης στο να έρθει το ευρύ σκορ. Η Μπάγερν, παρότι έφτασε μέχρι το τέλος του δρόμου, δεν κατάφερε να κατακτήσει το τρόπαιο, καθώς ηττήθηκε στα πέναλτι, από την Τσέλσι του Ντιντιέ Ντρογκμπά. 
110990hp2_2.jpg

  • 16/03/2016: Καρδιοχτύπησε, αλλά προκρίθηκε…

Με τον Πεπ Γκουαρδιόλα στον πάγκο της, η Μπάγερν είχε όλα τα φόντα να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης μετά το 2013. Για να το κάνει αυτό έπρεπε αρχικά να ξεπεράσει το εμπόδιο της Γιουβέντους, σε μια συνάντηση «γιγάντων», για τη φάση των «16» του Champions League. To 2-2 της πρώτης αναμέτρησης στο Τορίνο, μπορεί να έδινε προβάδισμα πρόκρισης στους Βαυαρούς, όμως η Γιουβέντους δε θα παρέδιδε εύκολα τα όπλα. Η ρεβάνς της 16ης Μαρτίου 2016, στο Μόναχο, είχε ξεκινήσει ονειρικά για τη «Γηραιά Κυρία», καθώς βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 2-0 στα πρώτα 26 λεπτά της αναμέτρησης. Η Μπάγερν ωστόσο, κάνοντας επίδειξη δύναμης, ισοφάρισε αρχικά σε 2-2 με ήρωα τον Τόμας Μίλερ, οδηγώντας το ματς στην παράταση. Εκεί, η ομάδα του Γκουαρντιόλα, πέτυχε άλλα δύο τέρματα, παίρνοντας το εισιτήριο για τα προημιτελικά, με αγχωτικό όπως αποδείχθηκε τρόπο.
hi-res-82f2c9dcc8fe19ed076b6a2b6b1d50f9_crop_north.jpg

  • 08/08/2020: Η πρόκριση άργησε… 165 μέρες

Σε μια περίοδο πρωτόγνωρη για την ανθρωπότητα και συνεπώς για το ποδόσφαιρο εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, η Μπάγερν Μονάχου κατέκτησε το Champions League, της σεζόν 2019/20. Το σύνολο του Χανς Ντίτερ Φλικ, παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο κατά τη διάρκεια της πιο μακροσκελούς σεζόν στην ιστορία του ποδοσφαίρου, ξεκίνησε το ταξίδι της από το Λονδίνο και το Στάμφορντ Μπριτζ στις 25 Φεβρουαρίου του 2020. Οι Σέρζ Γκνάμπρι και Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι διαμόρφωσαν το τελικό 3-0 εναντίον της Τσέλσι, μετατρέποντας τη ρεβάνς σε τυπική διαδικασία. Έξι μήνες μετά, στην άδεια «Αλιάντς Αρένα» η Μπάγερν έδειξε πως δεν είχε ξεχάσει την κυνικότητα της επικρατώντας με σκορ 4-1 των Λονδρέζων. Εκτός από την πρόκριση, κατέκτησε εν τέλει το τρόπαιο στον τελικό της Λισσαβώνας, με αντίπαλο την Παρί Σεν Ζερμέν (1-0).
thumbs_b_c_81b9ece970c961c8478a89e1011789e2_1.jpg

Γιώργος Ζαχαρίου
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0