Football Talk

Ο Τιερί Ανρί για το «τέρας» της κατάθλιψης: «Έφυγα από την Άρσεναλ και συνήλθα μετά από έναν χρόνο»

Ο Τιερί Ανρί για το «τέρας» της κατάθλιψης: «Έφυγα από την Άρσεναλ και συνήλθα μετά από έναν χρόνο»

Ο Τιερί Ανρί «ανοίχτηκε» στην L’Equipe για τις προσωπικές του περιπέτειες με τη μάχη κόντρα στην κατάθλιψη, μετά την μεταγραφή του στην Μπαρτσελόνα και τον χωρισμό με την γυναίκα του, Κλαιρ Μέρι. Καθοδηγώντας με δικές του συμβουλές τις ψυχικές αναταραχές που μπορεί να περνάνε οι σύγχρονοι αστέρες του ποδοσφαίρου. 

 

Ο Γάλλος σούπερ σταρ και θρύλος των «κανονιέρηδων» και της εθνικής Γαλλίας προχώρησε σε μίας άκρως σημαντική αλλά και ενδιαφέρουσα συνέντευξη στη γαλλική L’Equipe, όσο αναφορά τα σοβαρά προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει στην ζωή του ως ποδοσφαιριστής αλλά και ως πατέρας.

333a10eb_1.jpg

Σύμφωνα με τον ίδιο, όλα ξεκίνησαν καλοκαίρι του 2007 στους «μπλαουγκράνα», καθώς ένιωθε «ένοχος» που απογοήτευσε την ομάδα του Λονδίνου μετά από την μεταγραφή του στη Βαρκελώνη αλλά και τον χωρισμό με την γυναίκα του, τέσσερα χρόνια μετά τον γάμο τους και δύο μετά την γέννηση της κόρης τους, Τέα. 

«Όταν έφυγα από την Άρσεναλ, έκανα ένα χρόνο να γίνω καλά. Ήμουν τραυματίας όταν πήγα στην Μπαρτσελόνα, περνούσα και τον χωρισμό με τη γυναίκα μου αλλά έπρεπε να μάθω και τα νέα συστήματα της ομάδας».

0_GettyImages-74505071.jpg

Μάλιστα, ο Ανρί πρόσθεσε ότι ήταν αρκετά δύσκολο να το αντιμετωπίσει μόνος του, μιας και εκείνο τον καιρό οι συζητήσεις για θέματα ψυχικής υγείας ήταν κάτι σαν… απαγορευμένες, και δεν είχε το «θάρρος» να το κάνει. 

«Εκείνο το χρονικό διάστημα ήταν πολύ πιο δύσκολες οι καταστάσεις. Ακόμα και με τους συμπαίκτες μου όταν με ρωτούσαν αν είμαι καλά, απαντούσα με ΟΚ, ακόμα και αν τα πράγματα δεν ήταν καλά». 

Μπορεί ο Γάλλος βοηθός προπονητή του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, στην εθνική Βελγίου να είναι επιτυχημένος στο χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά προειδοποιεί ότι και οι σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου μπορεί να έχουν τα προβλήματά τους εκτός γηπέδων, κάνοντας ειδική αναφορά στον Νεϊμάρ:

«Ο Νεϊμάρ έχει μιλήσει πρόσφατα σε συνεντεύξεις για την ψυχική του υγεία και την πίεση που υπάρχει, οπότε η πρώτη μου σκέψη είναι άμα είναι καλά. Μιλάει, αλλά τον ακούτεΜπορεί να συμβαίνουν πολλά στο μυαλό του, όπως και κάθε άλλου ανθρώπου». 

Είναι η σκληρή πραγματικότητα ότι πολλοί άνθρωποί, «βασανίζονται» από τέτοια είδους θέματα και κάθε συνέντευξη και βοήθεια από δημόσια πρόσωπα και αθλητές τέτοιου βεληνεκούς είναι αρκετά σημαντική για να τονώσουν το ηθικό και να «επαναφέρουν» την αισιοδοξία κάθε ατόμου. 

Φοίβος Πεφάνης 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0