Football Talk

ΑΕΚ: Η κίνηση του Τζαβέλλα, το πρόβλημα που υπήρχε και ο μοναδικός τρόπος για να μην καταστραφεί και η επόμενη χρονιά (video)

ΑΕΚ: Η κίνηση του Τζαβέλλα, το πρόβλημα που υπήρχε και ο μοναδικός τρόπος για να μην καταστραφεί και η επόμενη χρονιά (video)

Πολλά μηνύματα λάβαμε από την ΑΕΚ στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης – Τα πλέι οφ αρχίζουν και η ομάδα μπαίνει 3η, αλλά αουτσάιντερ! Υπάρχει τρόπος όμως να σωθεί το καράβι

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Η ΑΕΚ κέρδισε τον Αστέρα Τρίπολης και εκτός από τους τρεις πολύτιμους βαθμούς κέρδισε και λίγο ηρεμία. Η ομάδα πέρασε πολύ κακό «φεγγάρι». Ακόμη το περνάει βασικά. Ας μη γελιόμαστε, γιατί σε ένα ακόμη παιχνίδι εμφάνισε αγωνιστικά προβλήματα, τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Την Κυριακή όμως στο ΟΑΚΑ φάνηκε πόσο μεγάλο πρόβλημα υπήρχε, εκτός του αγωνιστικού.

Οι δηλώσεις του Γιώργου Τζαβέλλα μετά το παιχνίδι, μα κυρίως η κίνησή του μετά το γκολ που πέτυχε στο 81’ να φωνάξει όλη την ομάδα στον πάγκο και να αγκαλιαστούν μαζί (όπως κι έγινε) έδειξαν πόσο μεγάλο πρόβλημα υπήρχε στα αποδυτήρια και πόσο θέλουν να το διορθώσουν όσοι έχουν απομείνει στο σύλλογο. Δεν ενέπνεε ο Γιαννίκης. Υπήρχε θέμα, που άρχισε να γίνεται πιο ξεκάθαρο από εκείνο το βράδυ όπου οι παίκτες βγήκαν όλοι μαζί, αφήνοντας εκτός… παραγγελίας όλους τους υπόλοιπους. Το θέμα βασικά δεν ήταν μόνο ο Γιαννίκης, όσον αφορά το εκτός αγωνιστικό. Εκεί ευθύνη τεράστια έχουν και οι παίκτες. Το ότι είναι αδούλευτοι ευθύνεται σαφώς ο προηγούμενος προπονητής. Το ότι όμως και οι ποδοσφαιριστές στα παιχνίδια βγάζουν μία αφέλεια και κάνουν κραυγαλέα λάθη, ακόμη και οι πιο έμπειροι του ρόστερ, δεν είναι ευθύνη του εκάστοτε προπονητή.

Δεν θα… ζυγίσουμε τώρα ποιος έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για άλλη μία θλιβερή σεζόν που βιώνει η ΑΕΚ. Πλέον δεν έχει ουσία. Τα είπαμε, τα ξαναείπαμε, τα ξανά – ξανά είπαμε. Διοίκηση, προπονητές, παίκτες όλοι φέρουν ευθύνη. Πρώτα η διοίκηση και μετά οι υπόλοιποι. Εντάξει! Πάμε παρακάτω. Δυστυχώς όσα λάθη έγιναν η ΑΕΚ τα πλήρωσε με τη χρονιά να χάνεται. Δεν μπορούν να διορθωθούν τώρα. Δεν γίνεται, δυστυχώς, να αποκτηθεί ο χαφ που δεν ήρθε τον Γενάρη. Τι προτείνουμε λοιπόν; Να κλαίμε πάνω από το χαμένο γάλα; Δεν θα βγάλει πουθενά. Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος, μαζί με τους παίκτες καλούνται στα 10 ματς των πλέι οφ να προσπαθήσουν να σώσουν την… επόμενη χρονιά, βγάζοντας την ΑΕΚ στην Ευρώπη!

Είναι σοκαριστικό και μόνο να το λέμε έτσι, όμως αυτά είναι τα δεδομένα που έχουμε. Εύκολα μπορεί να μην βγει η ΑΕΚ στην Ευρώπη. Δύσκολα μπορεί να το πετύχει! Όμως μπορεί να το πετύχει, ακόμη και με αυτή την αγωνιστική εικόνα που παρουσιάζει εδώ και μήνες. Θα χαθούν πολλοί βαθμοίαπ’ όλες τις ομάδες στα πλέι οφ. Η ΑΕΚ μπαίνει ως 3η, αλλά με βάσει τη δική της εικόνα και των αντιπάλων της, είναι αουτσάιντερ! Κακά τα ψέματα! Όμως, αν οι παίκτες αρχίσουν να παίζουν πιο απλά, αν είναι συγκεντρωμένοι και δεν κάνουν παιδικά λάθη στα παιχνίδια, αν ο Οφρυδόπουλοςκαταφέρει να περάσει 1-2 πραγματάκια πάνω στο παντελώς αδούλευτο επιθετικό κομμάτι, αν βελτιωθεί λίγο το αμυντικό κι αν αυτοί οι μάγκες που πηγαίνουν στο γήπεδο να τη δουν στέλνουν τη θετική τους ενέργεια, η ΑΕΚ μπορεί να τερματίσει… 3η. 

Για να μη χαθεί λοιπόν και η επόμενη σεζόν και επειδή τώρα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, πρέπει να βάλουμε όλοι ένα λιθαράκι να αλλάξει το κλίμα. Δεν είναι για ολικό πέταμα αυτό το ρόστερ. Γι’ αυτό και είναι σοκαριστική η αγωνιστική εικόνα της ΑΕΚ όλο αυτό το διάστημα. Ο μοναδικός τρόπος λοιπόν για να μην καταστραφεί η επόμενη σεζόν είναι να υπάρχει συναίσθηση απ’ όλους μέσα στην ομάδα πόσο σοβαρά μπορούν να γίνουν τα πράγματα, αν δεν πάρει η ΑΕΚευρωπαϊκό εισιτήριο. Πολλή δουλειά, καθαρό μυαλό και θετική σκέψη ίσως σωθεί το καράβι. Καλή Σαρακοστή με υγεία σε όλους και τις οικογένειές σας. Και ειρήνη παιδιά…

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0