Football Talk

Ιωνικός - Παναιτωλικός 1-2: Ο Κορνίλιους χάρισε την νίκη στην ομάδα του στο 90+1' (video)

Ιωνικός - Παναιτωλικός 1-2: Ο Κορνίλιους χάρισε την νίκη στην ομάδα του στο 90+1' (video)
Έφυγε με ένα σημαντικό τρίποντο ο Παναιτωλικός από την Νίκαια, καθώς επικράτησε με 2-1 του Ιωνικού. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Κορνίλιους που έβαλε μπροστά την ομάδα του με δικό του γκολ στο 90+1'!

Σημαντική νίκη με 2-1 για τον Παναιτωλικό που «απέδρασε» από την Νίκαια. Οι Αγρινιώτες ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, «έριξαν» την απόδοσή τους στο δεύτερο, αλλά κατάφεραν να «κλέψουν» την νίκη στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων!
Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Κορνίλιους, που σκόραρε το γκολ της νίκης, αλλά και ο Νταγκό που με έξοχη προσωπική ενέργεια έδωσε τη ασίστ.
Ο Παναιτωλικός άνοιξε το σκορ στο πρώτο ημίχρονο με τον Καρέλη και ενώ έδειχνε να ελέγχει το ματς, μια αδράνεια στην άμυνα έδωσε την ευκαιρία στο Λένις να ισοφαρίσει στο 82'. Τελικά, χάρις στον Κορνίλιους, η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου έφυγε με τους τρεις βαθμούς. 




1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ


Ο Παναιτωλικός ξεκίνησε πιο «δυνατά» το ματς. Στο 13’ ο Μεντόσα απείλησε τον Χουτεσιώτη με σουτ εκτός περιοχής, με την μπάλα να περνάει λίγα εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Έλληνα τερματοφύλακα.

Στο 18’ ο Μάντζης θα βρει το δοκάρι με σουτ μέσα από την περιοχή, στην μεγαλύτερη ίσως ευκαιρία του Ιωνικού στο πρώτο ημίχρονο. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο Μεντόσα θα γίνει αποδέκτης της σέντρας του Βέργου όντας κοντά στην εστία του Χουτεσιώτη, αλλά θα στείλει την μπάλα άουτ.

Ο Παναιτωλικός θα συνεχίσει την πίεση, με τον Μεντόσα να βγάζει μια γλυκιά σέντρα από δεξιά, με τον Καρέλη να μην προλαβαίνει για λίγο να την στείλει στα δίχτυα.

Η πίεση του Παναιτωλικού θα καρποφορήσει τελικά, με τον Μεντόσα να βρίσκει πολύ ωραία τον Καρέλη στο 32’, ο οποία μόνος μέσα στην περιοχή δεν θα δυσκολευτεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με ένα δυνατό σουτ.

Ο Άοσμαν θα προσπαθήσει να απαντήσει με ένα συρτό σουτ έξω από την περιοχή, που πέρασε λίγα εκατοστά δίπλα από το δοκάρι του Ανέστη.

2Ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

 

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς ιδιαίτερο ρυθμό, με τον Ιωνικό να απειλεί τελικά πρώτος στο 55’. Ο Ρομάο είχε την ευκαιρία να σκοράρει από πολύ κοντά, με τον Ανέστη να του λέει «όχι» με μια μεγάλη επέμβαση.

Η ομάδα της Νίκαιας θα συνεχίσει την πίεση, κερδίζοντας ένα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή. Ο Άοσμαν θα αναλάβει την εκτέλεση στέλνοντας την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Ανέστη.

Η πίεση του Ιωνικού θα μετουσιωθεί τελικά σε μια κεφαλιά του Τουράμ, μετά από εκτέλεση φάουλ του Άοσμαν, με την μπάλα να περνάει άουτ.

Τελικά, οι γηπεδούχοι θα βρουν γκολ με τον Λένις στο 82'. Μετά από κλέψιμο του Καμπράλ κοντά στην περιοχή του Παναιτωλικού, ο Τουράμ θα δώσει στον Άοσμαν και αυτός στον σκόρερ, ο οποίος «εκτέλεσε» σχεδόν από το ίδιο σημείο που σκόραρε και ο Καρέλης στο πρώτο ημίχρονο.

Όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα πάρουν από έναν βαθμό, με το παιχνίδι να πλησιάζει το τέλος του. Ο Κορνίλιους όμως είχε άλλη άποψη. Ο Νταγκό, μετά από πολύ ωραία ντρίμπλα, πέρασε μέσα στην περιοχή του Ιωνικού, γύρισε στον Καναδό και αυτός, ουσιαστικά σε κενή εστία, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα «χαρίζοντας» την νίκη στην ομάδα του.

Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ιωνικός πήγε να ισοφαρίσει ξανά τον αγώνα, με σουτ του Καμπράλ μέσα στην περιοχή, το οποίο όμως κόντραρε και πέρασε εκτός ορίων. Από το κόρνερ οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να απειλήσουν και έμεινε έτσι το τελικό 2-1.


Ο MVP

O Κορνίλιους, ο οποίος ήταν αποτελεσματικός και στα δύο άκρα του γηπέδου για την ομάδα του, ενώ χάρις αυτόν ο Παναιτωλικός πήρε την νίκη. 


Η φάση του αγώνα

Το γκολ του Παναιτωλικού στο 90+1'. Με το ματς να πλησιάζει στην λήξη του και το σκορ να παραμένει 1-1, ο Κορνίλιους σκόραρε, καθορίζοντας ουσιαστικά το τελικό αποτέλεσμα.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Βαλεριάνος, Μύγας, Βαφέας (66’ Καμπράλ), Τσιγκρίνσκι, Κιάκος (46’ Κάνιας), Ρομάο, Ντάλσιο, Τουράμ, Άοσμαν, Μάντζης (66’ Λένις)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Χουχούμης, Κορνίλιους, Λάρσον, Αποστολάκης, Φλόρες (61’ Αντούνες), Μάρτενσον, Βέργος, Μεντόσα 81’ (Νταγκό), Ντουάρτε, Καρέλης (61’ Ντίας)

Κώστας Ξενακούδης

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0