Football Talk

ΑΕΚ - Αστέρας Τρίπολης 2-1: «Ζέστανε» τον κόσμο της, τελειώνοντας το ευρωπαϊκό όνειρο των Αρκάδων! (video)

ΑΕΚ - Αστέρας Τρίπολης 2-1: «Ζέστανε» τον κόσμο της, τελειώνοντας το ευρωπαϊκό όνειρο των Αρκάδων! (video)
Η ΑΕΚ επικράτησε με 2-1 του Αστέρα Τρίπολης (06/03) στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Super League και εξασφάλισε την τρίτη θέση στη «μάχη» των play-offs, παρά τη νίκη του Άρη επί του Ολυμπιακού! «Χρυσός» σκόρερ ο Γιώργος Τζαβέλλας, που έγραψε το τελικό σκορ στο 82' και «έσβησε» το όνειρο των Αρκάδων!
Εξάδα... τέλος για τον Αστέρα Τρίπολης με «υπογραφή» Γιώργου Τζαβέλλα! Η ΑΕΚ επικράτησε με 2-1 (06/03) των Αρκάδων, παρότι ισοφαρίστηκε στο 53ο λεπτό. 

Κατά αυτόν τον τρόπο, παρέμεινε τρίτη στον βαθμολογικό πίνακα, παρά τη νίκη του Άρη επί του Ολυμπιακού με το ίδιο σκορ!
  

1ο ημίχρονο

Η ΑΕΚ έδειξε από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης πως ήθελε να έχει τα «ηνία». Πίεσε, έκλεψε μπάλες και είχε την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία μόλις στο 8ο λεπτό, όταν ο Αραούχο βγήκε σε θέση τετ-α-τετ, περνώντας τον Κάρμονα, αλλά με εκπληκτική επέμβαση ο Παπαδόπουλος αποσόβησε τον κίνδυνο. 
 
Το σύνολο του Μίλαν Ράσταβατς δεν μπορούσε να κρατήσει την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσε να απειλήσει μέσω αντεπιθέσεων, χωρίς να τα καταφέρνει. Εν τέλει, όχι μόνο δεν απείλησε, αλλά βρέθηκε και να χάνει στο 24ο λεπτό.
 
Ο Τσούμπερ εκτέλεσε το φάουλ, ο Παπαδόπουλος απομάκρυνε και μετά από φάση διαρκείας και κεφαλιά του Ελβετού εξτρέμ, η μπάλα στρώθηκε στο αριστερό πόδι του Αραούχο που δεν λάθεψε και έγραψε το 1-0.

Λίγα λεπτά αργότερα, οι Αρκάδες έκαναν για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία τους στο 30ο λεπτό, όταν η «κιτρινόμαυρη» άμυνα δεν απομάκρυνε έγκαιρα, αλλά για καλή της τύχη το σουτ του Σονί δεν βρήκε στόχο. Ανάλογη κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Βαλιέντε επτά λεπτά αργότερα, που ήταν και η τελευταία αξιόλογη ευκαιρία του πρώτου μέρους.
 

2ο ημίχρονο

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε. Η ΑΕΚ ασκούσε μεγάλη πίεση, χωρίς να έχει, ωστόσο, κάποια μεγάλη ευκαιρία. Εν τέλει, πλήρωσε αυτήν τη φλυαρία.
 
Στο 56ο λεπτό, ο Ριέρα εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά, ο Μπαράλες έμεινε ολομόναχος και με τον αγαπημένο του τρόπο -με κεφαλιά- έγραψε το 1-1 για τον Αστέρα Τρίπολης.

Στα εναπομείναντα λεπτά, η ΑΕΚ ενέτεινε την πίεσή της, την ώρα που οι Αρκάδες «καιγόντουσαν» για γκολ, γνωρίζοντας πως έχουν τεθεί εκτός εξάδας, αφού ο ΟΦΗ προηγούταν του Απόλλωνα Σμύρνης. Παρόλα αυτά, το... όνειρο «έσβησε» στο 82ο λεπτό.

Ο Ντάρκο Γέβτιτς εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, ο Γιώργος Τζαβέλλας πήρε την κεφαλιά και έγραψε το 2-1 για την ΑΕΚ, εξανεμίζοντας τις όποιες πιθανότητες είχε το σύνολο του Μίλαν Ράσταβατς.


Στο σφύριγμα της λήξης, ο φωτεινός πίνακας στο ΟΑΚΑ έδειξε το 2-1 ως τελικό σκορ της αναμέτρησης, γεγονός που διατήρησε την «Ένωση» στην τρίτη θέση, παρά τη νίκη του Άρη επί του Ολυμπιακού.
 

Ο MVP

Μέχρι το 82ο λεπτό ήταν ο Μπαράλες, που στη μόνη ευκαιρία που του δόθηκε, σκόραρε. Δικαιωματικά, όμως, πολυτιμότερος θα χαρακτηριστεί ο Τζαβέλλας που έκρινε την αναμέτρηση.
 

Η φάση του αγώνα

Η χαμένη ευκαιρία του Σέρχιο Αραούχο στο 8ο λεπτό, που θα μπορούσε να είχε κάνει σαφώς πιο εύκολο το έργο της ΑΕΚ. Ο Παπαδόπουλος, ωστόσο, είχε άλλη άποψη.
 

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Τσιντώτας, Μισελέν (90+2' Σβάρνας), Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Σιμόες, Χατζισαφί (57' Σιμάνσκι), Μάνταλος (57' Γέβτιτς), Άμραμπατ, Τσούμπερ (68' Τάνκοβιτς), Αραούχο (68' Ανσαριφάρντ)
 
Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κάρμονα (85' Γκαρθία), Πίτσου, Χριστόπουλος, Άλβαρες, Μουνάφο, Βαλιέντε, Ριέρα (69' Κρεσπί), Σίτο (46' Κόστα), Σονί, Μπαράλες


Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0