Football Talk

Μάντσεστερ Σίτι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4-1: «Βάφτηκε» γαλάζιο το ντέρμπι, με… απόφαση των Ντε Μπρόινε και Μαχρέζ! (video)

Μάντσεστερ Σίτι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4-1: «Βάφτηκε» γαλάζιο το ντέρμπι, με… απόφαση των Ντε Μπρόινε και Μαχρέζ! (video)

Μπορεί να μιλάμε για δύο συμπολίτισσες και για δύο ομάδες που ανέκαθεν δυσκολεύουν η μία την άλλη, αλλά όταν στο ρόστερ μίας εκ των δύο, βρίσκεται ο Κέβιν Ντε Μπρόινε, τα πράγματα πολύ φυσιολογικά διαφοροποιούνται. Ο Βέλγος ήταν απίστευτος, η Σίτι κέρδισε με 4-1 τη Γιουνάιτεντ και το Μάντσεστερ είναι… εξ’ ολοκλήρου γαλάζιο φέτος!

Η Μάντσεστερ Σίτι κυριαρχεί την τελευταία δεκαετία στην Αγγλία, έχει σηκώσει τα τέσσερα από τα πέντε πιο πρόσφατα πρωταθλήματα της Premier League, αλλά μόλις τρεις φορές έχει μπορέσει να πανηγυρίσει δύο νίκες επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην ίδια σεζόν.

Επομένως, αντιλαμβάνεται κανείς πόσο σημαντικό είναι το γεγονός πως η Μάντσεστερ Σίτι ξανακέρδισε μετά το 3-0 του πρώτου γύρου, και πάλι τους «κόκκινους διαβόλους» με 4-1, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή της τον Κέβιν Ντε Μπρόινε!

Ο Βέλγος, που έφτασε τα 50 γκολ στην Premier League, όντας ο 4ος Βέλγος που το καταφέρνει, είδε μία υπέροχη μπαλιά από τον Μπερνάρντο Σίλβα στο 5' να «κόβει» στα δύο την άμυνα της αντιπάλου του και πλάσαρε υπέροχα με το αριστερό, για να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του.


Επρόκειτο για το 2ο πιο γρήγορο γκολ στα ντέρμπι του Μάντσεστερ, αλλά το σύνολο του Ραλφ Ράνγκινκ μπόρεσε να βγάλει άμεσα αντίδραση και να ισοφαρίσει, έπειτα από μία έξοχα εκτελεσμένη αντεπίθεση!

Ο Πογκμπά πήρε την μπάλα και διένυσε μέτρα με αυτήν, μοίρασε στον Σάντσο και αυτός με μία του κίνηση έβγαλε εκτός φάσης τον Κάιλ Γουόκερ, δημιουργώντας χώρο για τον εαυτό του.

Το τελείωμά του ήταν άψογο και ο Άγγλος ισοφάρισε στο 22’, δίχως να πανηγυρίζει όπως θα… ήθελε το γκολ, σεβόμενος το… γαλάζιο παρελθόν του.


Και πάλι όμως, το σκορ δεν έμεινε ίδιο μέχρι και την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους. Σε μία φάση διαρκείας, που ξεκίνησε από μία απίστευτη ντρίμπλα του Φόντεν πάνω στον Λίντελοφ, ο Άγγλος σούταρε, ο Ντε Χέα προέβη σε μία εξαιρετική επέμβαση, εκμεταλλευόμενος τα αντανακλαστικά του, αλλά η μπάλα δεν απομακρύνθηκε.

Το δεύτερο σουτ σταμάτησε στα σώματα αλλά όταν η μπάλα έφτασε στον Ντε Μπρόινε στη μικρή περιοχή, άπαντες γνώριζαν την κατάληξη της φάσης. Ο Βέλγος έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ την ομάδα του και απευθείας το μυαλό των ποδοσφαιρόφιλων πήγε στον Φράνσις Λι, που είναι ο τελευταίος ποδοσφαιριστής της Σίτι που σημείωσε χατ-τρικ σε ντέρμπι του Μάντσεστερ, το 1970!


Προτού οδηγηθούμε στην λήξη του πρώτου μέρους, αμφότερες θα μπορούσαν να πετύχουν ένα γκολ ακόμα. Η Σίτι με Φόντεν και Μαχρέζ στο 39ο και το 44ο λεπτό αντίστοιχα, ενώ ενδιάμεσα, ο Πογκμπά έφτιαξε μία απίστευτη φάση για την ομάδα του, αλλά ο Σάντσο πλάσαρε πολύ έξω.

Από εκεί και πέρα, μετά το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, η Σίτι αποφάσισε να βάλει φρένο στον απίστευτο ρυθμό που είχε δημιουργηθεί. Ήλεγξε το ματς, δεν απειλήθηκε καθόλου και βρήκε τρίτο γκολ με τον Ριγιάντ Μαχρέζ στο 68’, έπειτα από δουλεμένη κομπίνα και εξαιρετική εκτέλεση από τον Αλγερινό! Όπως ακριβώς και στο 93', για να διαμορφώσει το τελικό σκορ!

Κάπως έτσι, η Μάντσεστερ Σίτι κέρδισε μόλις για τρίτη φορά την τελευταία δεκαετία «μέσα-έξω» τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, διατηρώντας την απόσταση των έξι βαθμών με ματς περισσότερο από την Λίβερπουλ. Το Μάντσεστερ ήταν τελικά… γαλάζιο φέτος και όλα αυτά, δίχως την συμβολή του Ρούμπεν Ντίας που απουσιάζει!

Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Λαπόρτ, Κανσέλο, Ροντρίγκο, Ντε Μπρόινε (80’ Γκουντογκάν), Μπερνάρντο Σίλβα, Μαχρέζ, Γκρίλις, Φόντεν

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ράνγκνικ): Ντε Χέα, Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Τέλες, Γουάν-Μπισάκα, Πογκμπά (64’ Ράσφορντ), ΜακΤόμινεϊ, Φρεντ, Μπρούνο Φερνάντες, Σάντσο, Ελάνγκα (64’ Λίνγκαρντ)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0